Trenutno se predvaja:
13. julij 2018 ob 17:05Zgodbe

Nasvidenje na zimskem Pasjem kampu 2019!

Katja Jemec je prejšnji konec tedna, že tretje leto zapored, organizirala Pasji Kamp na Turistični kmetiji Jelinčič v dolini Soče.
pasji kamp
pasji kamp
pasji kamp

Lastniki psov dobro vemo, da se naš pasji prijatelj uči celo življenje. Če ga izpostavljamo različnim okoljem in situacijam, bo pes bolj uravnovešen in bolje vzgojen. Zato je priporočljivo, da se vsaj enkrat na leto s psom prijavimo na kakšno delavnico ali pa obiščemo tridnevni Pasji kamp, ki je tudi letos potekal v dolini Soče na Turistični kmetiji Jelinčič. Vsako leto ga organizira profesionalna fotografinja in vodnica psa, Katja Jemec. Letos je udeležencem predstavila fotografiranje psa s telefonom in fotoaparatom. Navdušeni smo bili tudi nad predavanjem in delavnico o snemanju svojega psa. O pripravah psa na snemanje, tehničnih trikih in kadrih nam je govoril Niko Crepnjak iz Native Studia.

Kraj v dolini Soče je primeren za različne dejavnosti, pohode ob reki Soči in kopanje za najbolj pogumne, med temi prevladujejo psi. Kdor ima raziskovalno žilico, lahko v okolici odkrije še veliko zanimivosti. Kamp Pr'Jelinc je odlična lokacija, kjer so psi zaželeni. Pasjeljubci smo s svojimi kosmatinci preživljali zabavne dni. Tudi med mucami, ovcami in celo oslički. Pasji kamp je namenjen vsem, ki si želijo spoznati nove pasje discipline ali pa oskrbeti bolnega oz. poškodovanega psa na poti do najbližje veterinarske ambulante. Dr. veterinarske medicine Ana Hudobivnik iz Klinike Loka, specializirana tudi za akupunkturo in akupresuro, je povedala, da se ljudje vse bolj nagibajo k naravnemu zdravljenju svojih štirinožcev, če je, glede na naravo bolezni, to možno. "Akupresuro lahko lastnik sam izvaja na živali. Zaželeno je, da se izvaja vzporedno z akupunkturo, ki pa jo izvaja za to usposobljen veterinar. Z akupunkturo zdravimo različne bolezni. Imam veliko starejših živali z obolenji sklepov, hrbtenice, z artritisi. Zdravimo tudi pareze, paralize nogic, akupunktura pomaga pri poškodbah kolčnih ali komolčnih sklepov, pri raztrganih kolenskih vezeh, za hitrejše okrevanje po operacijah ... tudi pri boleznih prebavil, dihal, raznih alergijah, v porodništvu pri živalih, pri agalakciji oz. pomanjkanju mleka ... Z akupunkturo lahko popolnoma pozdravimo tudi epilepsijo," je povedala doktorica veterinarske medicine. Za prikaz dela z nosom je poskrbel Alfakanov strokovnjak Andrej Verlič. Disciplina je navdušila vse, še najbolj kužke, saj so, tudi tisti z veliko energije, po delavnici popolnoma omagali. Kaj se je še dogajalo na Pasjem kampu, lahko slišite v prispevku, ki ga je pripravila Loredana Vergan.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki