Trenutno se predvaja:
30. september 2016 ob 18:04Novice

Profesorjem predlogi odpovedi in novih pogodb

Dvanajst sodelavcev ZRS je od Univerze na Primorskem dobilo predloge odpovedi delovnega razmerja in ponudbe novih pogodb
Dragan Marušič
Dragan Marušič. Foto: BoBo

Z današnjim dnem se končuje študijsko leto 2015/16, diplomske naloge so zagovarjali še študentje predbolonjskih programov, na koprski univerzi pa kljub vsemu najbolj odmevajo nesoglasja med Univerzo na Primorskem in Znanstveno-raziskovalnim središčem.

Dvanajst sodelavcev ZRS a je od univerze dobilo predloge odpovedi delovnega razmerja in ponudbe novih pogodb za stoodstotno zaposlitev na mestu raziskovalca. Gre za zaposlene, ki so opravljali tudi pedagoško delo, a so se v postopku razdruževanja odločili, da bodo svoje raziskovalno delo nadaljevali na novem ZRS.

Na dogajanje se je ob robu današnje rektorske konference v Kopru odzval rektor Dragan Marušič. Znova je poudaril, da se bodo o nadaljnjem, tudi pedagoškem sodelovanju lahko pogovarjali po ustanovitvi novega zavoda ZRS. Da mora biti razdružitev jasna in enoznačna sta potrdila tudi senat in upravni odbor, je dodal: "Kaj pa bo pokazala prihodnost, se bo videlo takrat, ko bo ta pravna oseba vzpostavljena. Potem se bodo šele vzpostavili temelji za bodoče sodelovanje." Tudi pedagoško, zagotavlja rektor.

Glede na morebitne tožbe in nadaljevanje spora glede zaposlenih na sodiščih pa odgovarja: "V kolikor je resnična in iskrena njihova želja po dobrem sodelovanju - omenjena je bila tudi možnost, da bi se kot pridružena članica priključili univerzi – potem so najavljene tožbe nepotrebne. Vsekakor niso dobra popotnica."

Sicer pa so se vabilu na pogovor včeraj od dvanajstih sodelavcev odzvali štirje, še dodajajo na univerzi. Eden je novo pogodbo takoj podpisal, dva sta jo prevzela danes, drugim jo bodo še vročili. Sicer pa zaposleni v nobenem primeru ne bodo prikrajšani glede novih zaposlitvenih pogodb, zagotavlja Marušič.

Sklep o ustanovitvi novega javnega raziskovalnega zavoda mora potrditi vlada. Na ZRS in primorski univerzi pričakujejo, da bo to naredila v najkrajšem času.

Prispevek Lee Širok:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki