Trenutno se predvaja:
13. marec 2018 ob 16:15Novice

Občina Ajdovščina je kupila del območja Lipe

Z Mlinotestom je občina podpisala pogodbo o nakupu 5.000 m2 območja, na katerem je bila tovarna pohištva. Kupiti namerava še 8.000 m2 in s tega območja umakniti industrijo.
Foto: Radio Koper

Poročali smo že, da namerava Občina Ajdovščina odkupiti stari del nekdanje tovarne pohištva Lipa. Gre za skoraj 13.000 m2 veliko območje. Po besedah župana, Tadeja Beočanina, so z lastnico zemljišč, družbo Mlinotest, že podpisali pogodbo za odkup prvih 5.000 m2.

Območje nekdanje tovarne pohištva Lipa obsega preko 60.000 m2 zemljišč ob samem mestnem jedru, razdeljeno pa je na dva dela: novejšega in starejšega. V Mlinotestu, ki je postal lastnik nepremičnin z dokapitalizacijo v letih 2011 in 2012, so pred dobrima dvema letoma začeli v starem delu kompleksa rušiti najbolj dotrajane hale. Ker v družbi ne nameravajo širiti proizvodnje na to območje, so nepremičnine naprodaj, je dejal član uprave Mlinotesta Matic Majcenovič.

Za njihov nakup se je odločila občina Ajdovščina, ki je z družbo že podpisala pogodbo za odkup prvih 5.000 m2 zemljišč med Gregorčičevo ulico in Ulico Quiliano, je povedal župan Tadej Beočanin: "Naša želja je iz tega dela umakniti industrijo, umakniti obrtno cono in ga nameniti centralnim dejavnostim. V kratkem bomo začeli z različnimi študijami, kaj bi umestili v to območje. Med idejami so stanovanjska gradnja, gradnja novega vrtca ali parkirne površine za ta del mesta. Katera bo izbrana, bo odvisno od presoj, ki jih bomo izvajali."

Dobro ohranjene proizvodne prostore v tem starem delu tovarne so imeli v kratkoročnem najemu posamezni podjetniki. "Kar se tiče zunanjih zemljišč, so vsa prosta, in te odkupujemo, je pa res na tem območju en objekt, ki je v lasti drugega zasebnega podjetja, s katerim še vodimo pogovore o potencialnem odkupu tistega objekta."

Kolikšna je dogovorjena kupnina za prvi del zemljišč, ne razkrivajo ne na občini ne v Mlinotestu. V letošnjem načrtu pridobivanja nepremičnin pa je razvidno, da je za nakup zemljišč v kompleksu nekdanje Lipe predviden slab milijon evrov.

Prispevek Karin Zorn:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki