Trenutno se predvaja:
6. julij 2018 ob 15:37Novice

Priznanje občine Bovec bo letos prejel nekdanji ravnatelj Andrej Mlekuž

Proslava občinskega praznika v bovškem kulturnem domu s podelitvijo občinskih priznanj je letos v znamenju 90. rojstnega dneva častnega občana Danila Durjave, ustanovitelja in zborovodje Moškega pevskega zbora Golobar.
Bovec
Občinska stavba v Bovcu. Foto: Radio Koper
Zbor

Moški pevski zbor Golobar, ki ga od ustanovitve leta 1951 vodi Danilo Durjava. Foto: Radio Koper

Ob prazniku Občine Bovec bodo danes, 6. julija 2018, v veliki dvorani Ite Rine v kulturnem domu podelili občinska priznanja za leto 2018, ob 90. rojstnem dnevu pa se bodo s kulturnim programom poklonili tudi častnemu občanu Danilu Durjavi, ustanovitelju in zborovodji Moškega pevskega zbora Gólobar.

Občinsko priznanje Občine Bovec gre letos v roke nekdanjemu dolgoletnemu učitelju in ravnatelju Osnovne šole Bovec Andreju Mlekužu, ki se je rodil v Franciji, kamor so se v času svetovne gospodarske krize preselili njegovi starši, a so se po drugi svetovni vojni vrnili v Log pod Mangartom. Prav na njegovo pobudo je na bovški šoli kot prvi v Sloveniji zaživel učbeniški sklad, zamisel pa je kasneje sprejelo tudi pristojno ministrstvo. Leta 89 je bil med ustanovnimi člani Turističnega društva Log pod Mangartom in postal prvi predsednik.

Denarno nagrado bodo podelili avtorici številnih knjig Vlasti Tereziji Komac za raziskovanje preteklosti Bovškega ter zbiranje in ohranjanje starih predmetov, tudi bovške noše.

Podelili bodo tudi štiri priznanja. Jožica Zornik iz Čezsoče, ki se je letos upokojila, si je pridobila zaupanje in hvaležnost prebivalcev Bovškega s svojim predanim delom patronažne sestre. Priznanje si je z delom v turističnem društvu prislužila tudi Nataša Bartol, tudi članica igralske skupine Vrtinec in bratovščine odraslih skavtov Buški gamsi; je vodja številnih projektov, med katerimi se je rodila tudi "w'ca z B'ca", ki promovira Bovško. Za razvoj športa in organiziranje športnih dogodkov bosta priznanje prejela tudi Janko Arcet in veteran Prostovoljnega gasilskega društva Srpenica Anton Trebše, ki je od leta 1976 tudi član moškega pevskega zbora Golobar. Na slavnostni seji se bodo s kulturnim programom ob 90. rojstnem dnevu poklonili prav zborovodji zbora Golobar Danilu Durjavi, ki ga vodi že 67 let, vse od ustanovitve leta 1951.

Prispevek Mariše Bizjak:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki