Trenutno se predvaja:
12. maj 2018 ob 19:46Novice

V Izoli je vrata odprl medgeneracijski center

Nova ustanova v Livadah sodi v okvir Doma upokojencev Izola, v njej je zaposlena ena delavka, vanjo pa vabijo tako stare kot mlade.
Druženje različnih generacij ob odprtju.
Druženje različnih generacij ob odprtju. Foto: Občina Izola
Prostori medgeneracijskega centra v Izoli.

Prostori medgeneracijskega centra v Izoli. Foto: Občina Izola

V Livadah v Izoli so v petek odprli prostore medgeneracijskega centra. Vodenje je Občina Izola zaupala tamkajšnjemu domu upokojencev. Center bo služil programom prostega časa starejših, s poudarkom na kulturnem, izobraževalnem, družbenem in športno-rekreacijskem sodelovanju z okoljem. Na občini si želijo, da bi nov prostor znali dobro izkoristiti tudi mladi.

"V Izoli imamo veliko število upokojencev, ki so organizirani v različnih društvih, veliko pa jih je tudi doma in nov večgeneracijski center naj bo zanje priložnost," poudarja župan Igor Kolenc in dodaja: "To je center, namenjen vsem generacijam, tako da so tudi mladi vabljeni, da pridejo sem. Mogoče pa bodo tukaj našli kaj, kar jih bo zanimalo, pa bodo lahko zamenjali svoje, mladostne izkušnje z izkušnjami starejših občanov, ali pa bodo lahko starejši občani od njih pridobili znanje, ki ga nimajo – govorim o telefonih, o spletu ..."

Novi medgeneracijski center v Izoli je v neposredni bližini osnovne šole, enote vrtca in univerzitetnega kampusa. Deluje pod okriljem Doma upokojencev Izola, stroške dela in programa bo sofinancirala občina. Program dejavnosti - te bodo za uporabnike brezplačne - bodo pripravljali v sodelovanju s prostovoljci ter z javnimi zavodi, društvi in drugimi organizacijami, ki so se odzvali povabilu.

Med glavnimi pobudniki odprtja centra in ustvarjalci programa je bila ves čas strokovna delavka Lijana Trontelj, ki je za zdaj tam tudi edina zaposlena: "Medgeneracijski center bo uvodoma odprt od ponedeljka do petka, in sicer ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 8. do 15., ob sredah od 8. do 17. in ob petkih od 8. do 12. ure."

Direktor izolskega Doma upokojencev, Vasja Medvešček, pravi, da se z odprtjem centra na nek način odpira tudi dom: "Upam, da bodo tudi naši stanovalci, mogoče tudi njihovi svojci, obiskovali ta center, tako kot tudi vsi naši zaposleni, in s tem pač dali neko dodano vrednost."

Prostore bodo oddajali tudi v najem.

Prispevek Mateje Brežan:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki