Trenutno se predvaja:
4. december 2017 ob 13:59Zgodbe

5. Istrski maraton po novi trasi in z novim imenom

Prijave za 'Luka Koper 5. Istrski maraton', kot je uradni naziv prireditve, so odprte, za maraton je na voljo 500 startnih številk, za polmaraton 2.300 in za rekreativni tek 1.700 mest.

Peta izvedba Istrskega maratona bo na sporedu 7. in 8. aprila, osrednje prizorišče bo v Izoli. Organizatorji so letos nekoliko osvežili traso, ki se bo razlikovala od štirih prejšnjih izvedb. "Start paradne discipline, maratona, bo v Ankaranu. Tekači bodo pretekli celotno območje koprskega pristanišča, kar bo zagotovo izjemno doživetje. Nato jih bo pot vodila do Izole, Pirana, Portoroža in nazaj proti Izoli, kjer bodo cilji vseh tekov," je povedala predsednica Društva Istrski maraton dr. Marijana Sikošek. Tekači na 21 kilometrov bodo obkrožili Izolo, nato po sprehajalni obalni cesti tekli do Kopra, ga obkrožili in se vrnili v Izolo. Za rekreativce pa bo 8,5 kilometrska proga speljana po slikovitih izolskih ulicah.

"Organizatorji imamo tudi svojevrsten maraton, ker so priprave res dolge. Moram povedati, da imamo lokalno podporo, z nami je nekaj več kot 100 dobaviteljev in samo pet je takih, ki ne prihajajo iz Slovenske Istre." Zelo pomembna je vloga prostovoljcev, ki se tradicionalno odzovejo v velikem številu. "Vsak par rok nam pride prav in če želite soustvarjati uspešno zgodbo, se nam pridružite," je prostovoljce nagovorila predsednica organizacijskega odbora. Prostovoljci se, podobno kot tekači, lahko prijavijo na spletni strani prireditve.

Naj spomnimo; 4. Istrski maraton je najhitreje, v času 2.43.51, pretekel član slovenske vojske Aleš Žontar iz ŠD Nanos, ki je bil tudi zmagovalec premiernega maratona leta 2014. Najhitrejša med dekleti je bila domačinka Ana Radivo s časom 3.13.01 Pred tem je bila dvakrat najhitrejša na polmaratonski razdalji, lani je prvič tekla na 42 km in spet je bila prva v cilju.

Letos bodo maraton predstavljali in promovirali Jasmina in Urban Praprotnik, Robert Radojković, Metka Pik, Zmago Petrič in Drago Mislej - Mef.

Pogovoru predsednice Društva Istrski maraton dr. Marijana Sikošek in Iztoka Novaka - Easyja lahko prisluhnete prek povezave nad besedilom.

Primož Čepar


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki