Trenutno se predvaja:
19. junij 2017 ob 15:24Zgodbe

Andreja je v Umagu gledala Carlosa Moyo

Koprska teniška igralka se v Vanganelu pripravlja na turnir v Wimbledonu. Še zmeraj ima visoke cilje, med drugim si želi še enkrat nastopiti na olimpijskih igrah.

Za Koprčanko Andrejo Klepač je uspešno odigran prvi del teniške sezone, uspešne predstave s Španko Marío José Martinez Sanchez pa so podaljšale njuno sodelovanje tudi po prehodu na trde podlage. Andreja ima v karieri še visoke cilje, med drugim si želi nastopiti na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu.

Na pariškem pesku se je Andreja Klepač z Marío José Martinez Sanchez prebila do tretjega kroga turnirja za Grand slam, v paru z Britancem Dominicom Inglotom pa je prišla vse do četrtfinala. "Tako v ženskih kot tudi mešanih dvojicah sem imela v Parizu možnost za dodaten krog, vendar se ni izšlo. Z Mario sva se ujeli, predvsem v zadnjem obdobju nama je šlo dobro. Španka ima nekakšno mešano igro, prihaja na mrežo, sama pa pomagam globlje v polju, močan element je tudi servis. Imava še prostor za napredek, pred turnirji na travi si veliko obetava," je povedala Andreja, ki je izpostavila izjemen dosežek Rafaela Nadala. Španec je suvereno desetič dobil pariški turnir in postavil nov mejnik.

Klepačeva pred Wimbledonom še nima določenega partnerja za mešane dvojice, vsekakor pa namerava nastopiti tudi v tej disciplini. Glede na to, da je bila peščena podlaga v Parizu letos dokaj hitra, bo prehod na travo lažji. "Res bo prehod letos lažji, ampak trava je le trava, žogica se odbija nizko in treba se je ustrezno pripraviti. Točke so krajše, reakcije morajo biti hitrejše. Lepo je potem pri ponovnem prehodu na počasnejše podlage, ko je vse lažje."

Ob kratkem postanku v Kopru je Andreja trenirala v Vanganelu, kjer se je uigravala s teniškimi igralci. "Težko je dobiti ustrezne partnerje za trening, v moški družbi pa je vedno lepo, ha, ha." V drugem delu sezone si Andreja želi dobro počutje in posledično dobrih izidov.

Na številnih teniških postojankah ji pogosto delajo družbo družinski člani in prijatelji. "Tako mi ni dolgčas, vedno kdo pride na obisk in po celem svetu se praktično počutim kot doma."

Sredi julija bo v bližnjem Umagu ATP turnir, ki že četrt stoletja žanje veliko pozornosti slovenskih ljubiteljev tenisa. Tudi Andreja se je že zgodaj zanimala za ta teniški dogodek. "Kot otrok sem navijala za Carlosa Moyo in nekajkrat sem ga šla gledat v Umag. Želela sem si podpis ali kakšen drug spominek, žal pa ga nisem dobila. Zaradi tega mi je bil Moya potem manj všeč, ha, ha." Andreji je žal, da je Slovenija izgubila močan turnir v Portorožu, saj prav taki turnirji skrbijo za promocijo tenisa.

"Vsekakor je moja želja, da bi leta 2020 nastopila na OI v Tokiu. Že prva udeležba na zboru najboljših športnic in športnikov je bila nekaj posebnega, tako da si želim ponovitve." Andreji torej ambicij ne manjka. S trenerjem Primožem Starčičem dela že 15 let, glede na dobre izide pa se bo tudi njuno sodelovanje nadaljevalo.

Primož Čepar


Zadnji prispevki