Trenutno se predvaja:
11. avgust 2017 ob 21:54Zgodbe

Anti-Flag: "Svet rušijo v imenu dobička"

Anti Flag so ameriški punk rockerji, ki radi zahajajo v Tolmin. Stare znance festivala Punk Rock Holidays smo povabili pred mikrofon in razkrili so nam, da njihova družbena kritičnost v vseh teh letih še zdaleč ni usahnila.
false
Skupina Anti-flag je stara znanka največjega punk rock festivala pri nas. Foto: Silvy Maatman

Pitsburška skupina neprekinjeno nastopa že od leta 1992, po vseh teh letih pa si redkokdo upa nasprotovati trditvi, da gre za zastavonoše ameriškega punka. Pred mikrofon Radia Koper jih je povabila Mariša Bizjak, z njo se je pogovarjal pevec in basist skupine Chris Barker. Zanimalo nas je, kateri so po njegovem mnenju najbolj pereči problemi modernega časa.

Veliko govorimo o politiki, ki našo pozornost namensko odvrača od resničnih problemov, kjer so goljufije na volitvah bolj pomembne od dejstva, da se človekove pravice zmanjšujejo, prav tako skrb za okolje. Svet rušijo v imenu dobička. Mi smo bend, ki se bojuje proti pohlepu korporacij in gospodarski nepravičnosti. V Združenih državah se dogajajo nore stvari. Policija ubije dva človeka dnevno, to je epidemija. Delovati moramo kot globalna skupnost, da takšne bolezni preprečimo. To so velike stvari, ki jih ne moremo spremeniti čez noč, ampak mi se bomo še vedno borili, nastopali po svetu, kot tukaj na Punk Rock Holiday, ki je primer, kakšen bi bil lahko svet. Potem pa bomo šli v prve vrste na večje festivale, kjer bomo ljudi različnih pogledov izzvali, naj vsak dan razmišljajo več kot le o sebi.

Glasbeniki, ki z vsakodnevnimi izjavami in dejanji odkrito izražajo svoj politični aktivizem, odkrito in aktivno podpirajo delovanja organizacij kot so Amnesty International in Greenpeace.

Mariša Bizjak


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki