Trenutno se predvaja:
5. december 2017 ob 12:40Zgodbe

Cilj je finale turnirja za grand slam

Za Koprčanko Andrejo Klepač je uspešno teniško leto. Dobri izidi so ji prinesli premierni nastop na mastersu, prihodnje leto pa si želi še boljših dosežkov.
Andreja Klepač

Andreja Klepač Foto: Radio Koper/Foto Belvedere

Andreja Klepač je dolgo v teniški karavani, leto 2017 pa si bo zapomnila po nastopu na zaključnem turnirju v Singapurju. "Tekmovalno leto je bilo dolgo in naporno, z rezultati sem zadovoljna. Masters v Singapurju je pomenil nepozabno izkušnjo, tudi v prihodnji sezoni si želim biti med osmimi najboljšimi dvojicami."

Sezona je imela tako vzpone kot padce, v prihajajočem letu si Andreja želi stabilnejše forme. "Z Mario Jose Martinez Sanchez letos nisva začeli najbolje, potem pa sva se ujeli in nanizali serijo dobrih rezultatov. Želim si, da bi v letu 2018 začeli tako, kot sva igrali na koncu letošnje sezone." S špansko partnerko se je Andreja odlično ujela, tako da ni bilo dvoma o tem ali bosta nadaljevali skupno pot.

Ob tem Klepačeva računa tudi na tekmovanje v mešanih dvojicah. "Nimam še dogovorjenega sodelovanja s katerim od igralcev, vendar bo do tega zagotovo prišlo. Tudi v tej konkurenci sem bila v preteklosti uspešna in verjamem, da sem lahko spet," je povedala.

Za Andrejo trdno stiskajo pesti someščani. Nedavno jo je na sprejem povabil tudi župan MOK Boris Popovič. "V domačem kraju spremljajo moje rezultate, ne nazadnje prejemam tudi priznanja domačih športnih zvez in novinarjev. Kar se tiče moje družine je zanimivo, da mama in sestra nočeta vedeti kdaj igram, saj sta potem zelo živčni. Po tekmah jima samo sporočim, ali je šlo ali ne."

Pred novo sezono se Andreja v Radencih pripravlja pod vodstvom trenerja Primoža Starčiča, redke proste dni pa preživlja v domačem Kopru kjer ji je najlepše. V Avstralijo bo odpotovala 23. decembra, prav na tej celini pa je tudi njen najljubši turnir za grand slam. "Letos si želim priti do finala enega turnirjev za grand slam, to bi bil imeniten dosežek," je povedala Andreja, ki je letos dobila turnir v Tokiu. Prav prestolnica Japonske bo prihodnje leta 2020 gostila olimpijske igre, ki so Andrejin cilj. "Vsekakor so tudi olimpijske igre v mojih načrtih. Ne vem še, s kom bom igrala, vsekakor pa mi nastop v Tokiu pomeni izziv,"

Andreja je med kariero stkala številne prijateljske vezi po vsem svetu, izpostavlja prijateljstvo z družino v Indian Wellsu, z njo je v stiku praktično vsak dan. Pogovoru z Andrejo Klepač prisluhnite s klikom na fotografijo nad besedilom, na kateri je ob Andreji trener Primož Starčič (vir: Foto Belvedere).

Primož Čepar


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki