Trenutno se predvaja:
12. oktober 2017 ob 19:03Zgodbe

Ježkovo nagrado bo letos prejel Drago Mislej - Mef

Največji pečat je v slovenskem glasbenem prostoru pustil kot avtor besedil številnih uspešnic.
false
S svojim ustvarjanjem je Drago Mislej Mef pustil neizbrisen pečat v slovenskem glasbenem in širšem medijskem prostoru. Foto: Radio Koper
false

Mef v svojem telefonu išče številko soseda Iztoka Mlakarja, da mu sporoči, da imata zdaj oba Ježkovo nagrado. Foto: Radio Koper

Drago Mislej – Mef se je v svoji karieri se je podpisal pod več kot 500 besedil. Prizma, Bazar, Halo, Kameleoni, Boomerang, Kalamari, Faraoni, Avtomobili, Ana Pupedan, Victory, Anika, Tinkara Kovač, Lara Baruca, Polona, Aleksandra Čermelj, Monica, Slavko Ivančič, Tulio Furlanič, Helena Blagne, Manca Špik in Kvatropirci, Gregor Ravnik so le najbolj znana imena, s katerimi je doslej sodeloval.

Kot glasbenik je v osemdesetih letih nastopal v novovalovskem bendu Deseti brat, kasneje pa je po nekaj projektih s Hišnim bendom (Vlado Kreslin, Drago Mlinarec in pokojni Ivo Volarič Feo) in sodelovanjem s Predinom, Kreslinom, Lovšinom in Kovačičem, ustanovil glasbeno skupino Mef in NOB.

Drago Mislej - Mef je svojo kariero začel kot novinar informativnega programa na Radiu Koper, kjer je med drugim opravljal funkcijo urednika mladinske redakcije. Iz radia se je preselil na koprsko televizijo, kjer je po nekajletnem delu postal urednik novonastalega slovenskega programa. Svoje novinarsko poslanstvo je nadaljeval pri časniku Primorske novice, kjer je bil direktor in urednik dobra štiri leta. V zadnjih letih ureja izolski tednik Mandrač in aktivno skrbi za dogajanje v eni najbolj znanih izolskih ulic.

Ob novici o nagradi je bil Drago Mislej Mef iskreno vesel in tudi malce ganjen.

RTV Slovenija nagrado za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire oziroma za izvirne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo tradiciji Ježkovega duha, letos podeljuje že 29. leto.

Dosedanji prejemniki Nagrade Franeta Milčinskega – Ježka so: Marjan Marinc, Bojan Adamič, Srečko Golob, Urban Koder, Iztok Mlakar, Mojmir Sepe, Ervin Fritz, Jani Kovačič, Tomaž Pengov, Pavel Lužan, Gojmir Lešnjak, Vita Mavrič, Zlatko Šugman, Jure Ivanušič, Črt Škodlar, Nataša Tič Ralijan, Andrej Rozman - Roza, Sašo Hribar, Kolektiv Narobov, Adi Smolar, Tone Partljič, Lado Leskovar, Vinko Möderndorfer, Tone Fornezzi – Tof in Barbara Cerar, Tilen Artač, Toni Gašperič, Marko Radmilovič, Ljerka Belak in Desa Muck.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki