Trenutno se predvaja:
11. september 2017 ob 18:46Zgodbe

Sladka Istra v devetem poskusu v središče Kopra

Festival sladic in sladkih izdelkov bo v soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, na osrednjih mestnih trgih in ulicah.
Foto: Turistična organizacija Koper
Foto: Turistična organizacija Koper

Koprsko mestno jedro bo čez slaba dva tedna dišalo po sladkem. Potem ko je bilo v prejšnjih letih glavno prizorišče festivala v Taverni, na Pristaniški ulici, v športni dvorani ali šotoru, bo 9. festival Sladka Istra na glavnih mestnih trgih in ulicah. 150 stojnic bodo postavili na Titov, Prešernov, Staničev, Gortanov in Carpacciov trg ter v Taverno. Razporedili jih bodo po tematskih sklopih.

Poleg ponudnikov iz slovenske Istre bodo prisotni tudi razstavljavci iz drugih slovenskih krajev in iz tujine. Na stojnice bodo postavili tako tradicionalne istrske kot tipične slovenske sladke jedi, pa tudi drugačne sladice iz čokolade in drugih sestavin. Ob njih bodo ponudili tudi sladke alkoholne pijače.

V soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, med 9. in 19. uro, bodo lahko obiskovalci kupili degustacijske kupone in jih pri razstavljavcih zamenjali za pokušino dobrot. Na stojnicah bodo lahko kupili tudi večjo količino izdelkov.

V času festivala bodo potekala tudi strokovna srečanja in predavanja ter kulturni in zabavni program. Sladki Istri bodo urnike prilagodili tudi gostinski lokali in trgovine.

Svojo stojnico bo imel tudi RTV center Koper. V soboto se boste sladkali s klubom radijske oddaje Gremo plesat, v nedeljo boste lahko obiskali stojnico Televizije Koper.


Zadnji prispevki