Trenutno se predvaja:
13. november 2017 ob 13:57Zgodbe

V pričakovanju derbija Slovenske Istre

Odbojkarice Ankarana Hrvatinov premierno nastopajo v prvoligaški druščini, osnovni cilj kluba je obstanek med elito.

Zanimivo, da so letos prvič v prvoligaški druščini tako nogometaši kot tudi odbojkarice Ankarana Hrvatinov. Skupna točka obeh klubov je tudi ogorčen boj za obstanek v ligi, obema je za zdaj uspelo doseči po eno zmago. "Zaenkrat nam je uspelo premagati Ljubljano, premierno zmago smo seveda proslavili. Vedeli smo, da imamo na tekmi z Ljubljančankami možnosti za uspeh in na koncu smo zasluženo slavili," je povedat trener Ankarana Hrvatinov, Sebastjan Mikša. Nekdanji vrhunski igralec poudarja dejstvo, da je ekipa že z uvrstitvijo med elito naredila veliko. "Prvič v zgodovini kluba nastopamo v prvi ligi, želim si, da bi dekleta uživala v igri. Cilj je sicer res obstanek v ligi, če se nam morebiti ponesreči pa to ne bi bila nobena tragedija. V klubskih selekcijah je okrog 100 deklet in za vse moramo skrbeti enako. Klub mora postati še trdnejši na vseh področjih in mislim, da smo na dobri poti." Sestava ekipa kaže na to, da gradijo izključno na domačih igralkah, v odbojkaricah Luke Koper pa imajo tudi konkurenta v prvoligaški druščini.

Prav z Luko Koper se bodo izbranke Sebastjana Mikše pomerile v soboto ob 19. uri. Pred obračunom za primat v slovenski Istri vlada veliko zanimanje. "Svoje domače tekme igramo v dvorani OŠ Antona Ukmarja na Markovcu, saj naša domača dvorana v Hrvatinih ne zadošča kriterijem za igranje v prvi ligi. Vse ljubitelje odbojke bi povabil na to tekmo saj sem prepričan, da bo to dogodek, ki ga ne gre zamuditi."

Mikša pravi, da so dekleta zelo povezana med sabo, tako da je to največja odlika ekipa. "Trenutno treniramo v Hrvatinih, prepričan pa sem, da je samo vprašanje časa kdaj bomo dobili primerno dvorano v Ankaranu, tako da nam domačih prvenstvenih tekem ne bo treba več igrati v Kopru."

Odbojkarske reprezentance Slovenije so v zadnjem obdobju naredile velike korake proti evropskemu vrhu, v delo reprezentanc je bil vključen tudi Mikša. "Prepričan sem, da Slovenija lahko postane svetovna velesila. Imamo odlično odbojkarsko šolo, tako da je tako pri dekletih kot tudi pri fantih ogromen potencial." Pogovoru s trenerjem Ankarana Hrvatinov lahko prisluhnete na povezavi nad besedilom.

Primož Čepar


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki