Trenutno se predvaja:
28. junij 2017 ob 16:19Zgodbe

Veselin Vujović v Kopru napoveduje boj za čim višja mesta

56-letni Črnogorec je zadnji dve leti selektor reprezentance Slovenije. Pred 29 leti je dobil priznanje za najboljšega rokometaša na svetu.
Predsednik RD Koper 2013 in Veselin Vujović sta pogodbo podpisala v Budvi. Foto: RD Koper 2013
Predsednik RD Koper 2013 in Veselin Vujović sta pogodbo podpisala v Budvi. Foto: RD Koper 2013

Ime novega trenerja koprskih rokometašev je znano vsem boljšim poznavalcem rokometa po Evropi. Potem, ko je lani zapustil položaj trenerja Rokometnega kluba Zagreb, se je Veselin Vujović pogovarjal z nekaterimi izmed najmočnejših in najbogatejših klubov v Evropi. Rokometno društvo Koper 2013 pa je od ustanovitve poslovalo zelo previdno, da ne bi ponovilo napak prejšnjega, propadlega društva. Vse to pomeni, da je današnja novica veliko presenečenje.

Predsednik koprskega kluba Aljoša Bertok je danes odpotoval v Budvo, da bi podpisal pogodbo s trenerjem. Skupaj se nameravata še danes vrniti. Že pred podpisom je Primož Čepar poklical v Črno goro.

Presenetilo nas je, ko smo izvedeli, da ste prevzeli rokometaše Kopra. Kako je prišlo do odločitve?

"Ko so me vprašali, zakaj ne bi prevzel Celja ali Velenja, sem novinarjem rekel, da bi bilo to navzkrižje interesov - ker je dosti reprezentantov iz teh klubov in bi kdo mislil, da favoriziram ene ali druge – in da bi mogoče raje prevzel Koper. Čeprav sem to rekel bolj za šalo, so ljudje iz Kopra to prebrali in začeli so se nekakšni pogovori. Bili so zelo vztrajni. Jaz sem po svetovnem prvenstvu pričakoval ponudbe, dolgo sem bil v stiku s Kielom in Flensburgom, ampak na koncu se to ni uresničilo. Potem so začele prihajati ponudbe iz Romunije, Poljske, Madžarske, Švice ... ampak to zame niso bile privlačne ponudbe. Ni se mi zdelo primerno oditi v kakšno od teh držav. Na koncu, ko smo se uvrstili na evropsko prvenstvo na Hrvaškem in izvedeli, v kateri skupini bomo igrali, je postalo prebivanje v Kopru najbolj realno. Klub ima šest mladinskih reprezentantov, z igranjem v slovenski ligi bom mogoče odkril še kakšnega kandidata za reprezentanco. Delal bom s fanti iz Kopra in poskusil prispevati k njihovemu napredku. Miren bom in bom na kraju dogajanja, saj se reprezentanca zbira tukaj in Hrvaška je blizu. Vsi ti dejavniki so bili za to, da pridem v Koper. In drugo: v Kopru se nekako počutim kot doma. Ko sem v Kopru, na ulici, v restavracijah ali dvorani, ljudje tako živijo z mano, tako me sprejemajo, da je tudi veliko prispevalo k temu, da prevzamem moštvo Kopra."

Verjetno je še prezgodaj, da bi govorili o ambicijah, ampak vseeno – česa si želite v prihodnji sezoni?

"Seveda je moj cilj, da se klub stabilizira, da dobimo nekaj novih igralcev, ki bodo mogoče na seznamu reprezentantov. Mi bomo seveda igrali, prepričan sem, v končnici za prvaka, kjer sta favorita Celje in Velenje, ampak Veselin Vujović, in, upam, tudi Koper, nikoli nikomur ne bosta prepustila zmage brez boja. Mi se bomo borili in če se nam pokaže priložnost, zakaj pa ne, tudi za naslov prvakov."

Zvočni posnetek pogovora Primoža Čeparja z Veselinom Vujovićem:


Zadnji prispevki