Ekipa, ki je zasnovala aplikacijo. Foto: Radio Maribor
Ekipa, ki je zasnovala aplikacijo. Foto: Radio Maribor

"Platformo sestavljata mobilna in spletna rešitev, ki glasbenikom omogočata, da si note iz papirne oblike pretvorijo v primeren format za izmenjavo. Tako lahko do gradiv dostopajo nemoteno preko tablice, računalnika ali mobilnega telefona," je rešitev opisal idejni vodja Klemen Sagadin.
Platforma na podlagi analize dodanega gradiva, samodejno določi meta podatke posamezne pesmi, kot so naslov in avtor. Glasbeniki lahko posamezna gradiva tudi obogatijo z dodatnimi podatki, kot so privzete nastavitve metronoma, zvočne datoteke in samodejna obračanja strani.

Razvoj z lastnim znanjem in izkušnjami
"Dva člana ekipe sva glasbenika in nenehno smo se soočali s težavami organizacije, kopiranja not, kar vzame veliko časa. Nato smo oblikovali rešitev, saj v podjetju tudi sicer razvijamo napredne programske algoritme, ki omogočajo samodejno zaznavo gradiv. Ko uporabnik doda gradivo na platformo, ta samodejno zazna pesem in avtorja, kar prihrani veliko časa," največje prednosti sistema pojasnjuje Sagadin.
Aplikacija je v tem času v fazi preizkušanja, če se želite projektu pridružiti, pa najdete vse podrobnosti na njihovi spletni strani. Uporabna je tako za glasbenike, glasbene šole, učence in glasbene navdušence.

Celoten pogovor o funkcionalnostih in platformi: