Trenutno se predvaja:
Maribor 12
10. oktober 2018 ob 14:37 Maribor Novice

Kandidatka SD za županjo je Alenka Iskra

Svojega županskega kandidata v Mariboru so danes prvič javno predstavili tudi v Socialnih demokratih
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Svojega županskega kandidata v Mariboru so danes prvič javno predstavili tudi v Socialnih demokratih. V boj za županski stolček se podaja Alenka Iskra, nekdanja predsednica uprave Term Maribor. Iskra, ki se tačas ukvarja s socialnim podjetništvom, je na današnji predstavitvi povedala, da se je za župansko kandidaturo odločila zato, ker ji je mar za Maribor in ker si želi napredka za mesto.

Alenka Iskra je uvodoma povedala: "V zadnjih letih smo bili v Mariboru priča ne ravno najuspešnejšemu vodenju mesta, kar vidimo skozi kar nekaj nerealiziranih ali neuspešno realiziranih projektov in obljub." Ob tem je izpostavila: "V Mariboru je treba prekiniti z nerealnimi in megalomanskimi projekti. Socialni demokrati bomo pripravili projekte, ki bodo dobri za mesto in podprti z realnimi in izvedljivimi resursi in možnostmi, kajti megalomanstvo nikoli ni dalo dobrih rezultatov."

Po njenem mnenju je treba prekiniti tudi z delnimi rešitvami problemov: "Kot smo bili morda priča delni rešitvi prometa na Koroški cesti. Samo celovit pristop, strateški, in seveda upoštevaje večih faktorjev lahko da uspešne in dobre rešitve. In še: "V našem mestu je veliko zadev, ki jih bo treba postoriti. Zato se bom in se bomo najprej lotili stabilizacije razmer in potem s pametnim, preudarnim in razvoju Maribora podprtim programom prešli k realizaciji zastavljenih ciljev."

Nataša Rižnar

Zadnji prispevki

Nazaj na vrh