Tekmovanje študentov inženirjev. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Tekmovanje študentov inženirjev. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Nadebudni študenti različnih tehniških smeri svoje znanje preizkušajo na mednarodnem tekmovanju EBEC Challenge, ki ga na lokalni ravni danes in jutri gosti mariborska Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Gre za največje tovrstno tekmovanje v Evropi in je pomembna spodbuda na njihovi karierni poti.

Vsak dan bo tekmovalo 10 ekip s po 4 tekmovalci, tudi fantje iz skupine, poimenovane po priljubljenem mariborskem gostišču.

"Ob večerih gremo radi v Trust, čez dan pa se posvečamo študijskim obveznostim. Dva sva študenta elektrotehnike, dva pa strojništva. Tekmovanje jemljemo kot izziv in novo izkušnjo. Da vidimo, kako se znajdemo v praksi. Dobimo izkušnje, morda pa bomo lahko navezali stik tudi s kakšnim izmed podjetij, ki dogodek sponzorirajo," so nam povedali , Andrej Rebernak, Aljaž Toplak in Emanuel Hutinski.

Zmagovalci se bodo uvrstili na regijsko tekmovanje balkanskih držav v srbskem Nišu, evropskega pa več ne prirejajo, pravi organizatorica Lucija Božnik:

"Danes poteka skupinsko načrtovanje. Pripravili smo poligon, tekmovalci pa bodo morali narediti neko napravo, ki bo z njim najbolje opravila. Jutri pa poteka študija primera. Podjetje Palfinger jim bo zastavilo problem, tekmovalci pa ga bodo morali s pomočjo računalnika čim bolje rešiti."

Tekmovanje je mariborska sekcija mednarodnega društva študentov tehniških smeri BEST priredila že sedmič.