Foto: Radio Maribor/MOM
Foto: Radio Maribor/MOM

Kadrovske zamenjave oziroma degradacije neposlušnih v ekipi, ki jo je na občino pripeljal mariborski župan Andrej Fištravec, so praktično stalnica. V preteklosti menjave direktorjev uprave, podžupanj, vodilnih v Nigradu, nazadnje pa donedavnega koordinatorja dela javnih podjetij v županovem kabinetu Matjaža Mihelaka, medtem ko je Gregor Žmak Urad za šport zapustil kar sam.

Kje so razlogi? Kot že mnogokrat v neupoštevanju želja nadrejenih oziroma nadžupana Marka Kovačiča. Kadrovanje na sploh je rak rana sedanje županske ekipe od ustoličenja naprej, po zadnjih potezah pa – kot kaže – ni v ospredju njihovih sedanjih prizadevanj ambiciozno in resno delovanje mestne uprave in javnih podjetij, ampak nagovarjanje volivcev.

V mariborski mestni upravi očitno vse bolj škripa. Na svetniških sejah se dokumenti spreminjajo skoraj tako hitro kot vreme, določeni uradi nimajo vodij in vizije. Morda tudi zato, ker so se direktorji, kljub temu da župan še zdaleč ni več politični zelenec, menjavali po tekočem traku, manjkala pa je tudi strategija. Nekaj podobnega velja tudi za direktorski/vroči stolček Nigrada, kamor je občina nastavljala preverjen kader, ki pa je, potem ko je ugotovil, da za podpisano in speljano materialno in kazensko odgovarja, odtegnil poslušnost. In si odrezal vejo. Vejo, venomer trhlo, zato preseneča, da je županska ekipa kljub znani avtoritativni politiki svetovalcev uspela pritegniti toliko naivnežev. Dejstvo je, da imajo Andrej, predvsem pa Marko, Saša in Simona, vedno prav. Tudi pri medijskem izpostavljanju doktorja sociologije. Pa naj bo to pri odstranitvi enega od Kanglerjevih radarjev visoko na Hiabu z verigo v rokah ali pa pri skupinskem nastavljanju fotografskemu objektivu z delavci Snage. Naj me koklja brcne, če to ni predvolilna kampanja. V polnem obsegu in na najnižji točki. Žalitev inteligence politično in vstajniško shiranega Maribora na plečih mezdarjev. Ob številnih projektnih fiaskih pa poveličevanje odpisanega, kot kaže edinega resnega protikandidata na novembrskih lokalnih volitvah. Franca Kanglerja. S srcem ali klobukom je zdaj vprašanje, ki mrazi volilno telo, ki mu je mar za toto naše mesto. Zato že napoveduje selitev v sosednje kraje, ki rastejo, se razvijajo. Preprosto tja, kjer je viden pečat uglašenega županstva in strokovne uprave.