Projekcija obnove. Foto: Oglasno sporočilo/Športna oaza Tabor
Projekcija obnove. Foto: Oglasno sporočilo/Športna oaza Tabor

Mariborsko naselje Nova vas bo predvidoma že naslednje leto dobilo nov športni center. Podjetje Športna oaza Tabor bo namreč prihodnji mesec začela revitalizacijo velikega propadajočega športnega igrišča med Kardeljevo cesto in Cesto zmage.

Športni park je nekoč upravljalo društvo DŠR Železničar Maribor, ponujal je igrišča za tenis, košarko in nogomet in privabljal veliko število tamkajšnjih prebivalcev. Žal pa že nekaj let žalostno propada. Ograja je zarjavela, na razpokanih asfaltnih igriščih raste trava. Na njem se kljub temu včasih še igrajo otroci, čezenj se sprehajajo lastniki psov, žal pa privablja tudi narkomane.

Podjetje Športna oaza Tabor, ki ga je od Športne unije Slovenije kupilo pred dvema letoma, trenutno ponuja le tri igrišča za tenis, že prihodnji mesec pa nameravajo zasaditi lopate in športni park revitalizirati.

Trem peščenim igriščem za tenis nameravajo dodati še dve s podlago iz umetne mase, igrišče za nogomet, motorični park in gostinski lokal z igrali za otroke. Gradbeno dovoljenje je izdano, vrata pa bodo predvidoma odprli prihodnjega aprila.

Lastnika podjetja sta se za projekt odločila, saj sta športna navdušenca in menita, da takšne ponudbe v mestu primanjkuje. Njuni načrti pa se tu še ne končajo: če bo poslovanje uspešno, nameravata čez nekaj let zgraditi še športno dvorano in igrišče za odbojko na mivki.