Foto: BoBo
Foto: BoBo

V tej hudi zimi so Nigradovi delavci čistili okrog 750 kilometrov cest in 400 kilometrov pločnikov, pojasnjuje Dejan Stević iz Nigrada: "Porabili smo okrog štiri tisoč ton soli, in štiri tisoč kubikov agregatov, to je skupaj okrog osem tisoč ton posipnih materialov. V zimski službi je bilo udeleženih 80 plužnih enot in okoli 150 zaposlenih."

Kot pravi Stević, je bil še posebej problematičen februar: "Takrat je, vključno s 1. in 2. marcem, v tridesetih dneh snežilo kar 23-krat. V tem času smo izvedli več kot dvajset akcij." Zaradi ugodne vremenske napovedi bodo prihodnji teden začeli počasi zmanjševati obseg zimske službe.

Glede na zimo, kakršna je bila, so pričakovano stroški zimske službe višji kot običajno, še dodaja Dejan Stević iz Nigrada. "Stroški letošnje zimske službe izstopajo od povprečnih prejšnjih let, in bodo znašali nekje med 2,2 in 2,5 milijona evrov." Ker je v občinskem proračunu za to rezervirano zgolj milijon evrov, smo se na občino obrnili z vprašanjem, kako nameravajo kriti razliko, to je do milijon in pol evrov, a so nam pojasnili, da bodo počakali do konca zimske sezone in šele nato javnosti podali točno oceno stroškov. Že zdaj pa je jasno, da bodo najbrž tudi višji stroški zimske službe predmet občinskega rebalansa proračuna, ki je že v pripravi.