Električno vozilo Maister vozi po Mariboru Foto: Osebni arhiv/Marprom
Električno vozilo Maister vozi po Mariboru Foto: Osebni arhiv/Marprom

Iz Marproma sporočajo, da električno mini vozilo Maister zaradi tehnične okvare trenutno ni na razpolago. Čeprav se vozilo ni pokvarilo prvič (obtičalo je že na prvi dan vožnje in konec januarja), si prizadevajo, da se bo vozilo, ki ga povprečno uporabi od 80 do 100 potnikov na dan, čim prej vrnilo na mariborske ulice.

Prevoz z Maistrom je sicer brezplačen. Vožnjo z mini električnim vozilom, ki sprejme do 6 potnikov, lahko naročite s klicem na telefonsko številko 030 700 035 in voznik bo prišel po vas na dogovorjeno mesto. Prav tako ga lahko tudi ustavite, če ga srečate v središču mesta, in voznika prosite, da vas zapelje do želenega cilja. Mini električno vozilo je namenjeno predvsem stanovalcem v središču mesta, starejšim in gibalno oviranim ljudem, staršem z majhnimi otroki in obiskovalcem mesta ter turistom. Več informacij najdete na www.marprom.si.

Nova številka za informacije

Iz Marproma še obveščajo, da dosedanja telefonska številka informacij na Avtobusni postaji Maribor (080 11 16) ni več aktivna, nadomestila pa jo je nova 059 180 482. Na njej so še naprej na razpolago vse informacije o avtobusnem prometu v Mariboru.