Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Načrti za gradnjo Don Boskovega centra so bili narejeni še pred gospodarsko krizo, pravi župnik v župniji svetega Janeza Boska Franc Brečko, potem pa je šlo podjetje, ki je center gradilo, leta 2012 v stečaj, tako ostaja zgradba nedokončana, vendar živi. »Če bi bila dovoljenja, da bi se takrat gradilo, bi tudi še šlo. A zaradi gospodarske krize je bilo veliko težje dobiti sredstva. Skušamo delati, kar zmoremo, saj osnovne prostore imamo, ko pa bomo imeli možnost, bomo z gradnjo nadaljevali. Za dokončanje objekta je potrebno zbrati še kakšen milijon evrov, videli bomo, kako bo v prihodnosti.«

Zasnova objekta v Engelsovi ulici je bila velikopotezna, središčni objekt pa je ogromna rotunda, cerkev, v kateri opravljajo božjo službo že od leta 2015.

»Manjka še tudi zvonik, pa tudi zvonovi, seveda, pa tudi večnamenska dvorana. Telovadnica je že zgrajena, vendar še ni opremljena. Zunaj imamo sicer igrišče, ko pa je slabo vreme, je težje in nimamo toliko možnosti za delo z mladimi,« še dodaja Franc Brečko.

Vse leto imajo v centru pouk verouka, mladinski center pa deluje tudi med počitnicami – prvi počitniški teden se je počitnic v salezijanskem centru udeleževalo 110 otrok, v drugem tednu pa kar 170. Salezijanske maše redno obiskuje okrog sto ljudi.