O nas

Radio Maribor danes največ pozornosti namenja pokrivanju dogajanja v severovzhodnem delu Slovenije. Svoje informativne oddaje pripravlja med 8. in 18. uro.

Med odmevnejšimi oddajami Radia Maribor sta zagotovo Radijska tribuna, kjer se krešejo mnenja o aktualnem dogajanju v lokalnem in širšem okolju, in Mariborski feljton v nedeljo točno opoldne, v katerem se novinarji analitično lotevajo številnih tem.

Sodelavci radia pripravljajo tudi glasbene oddaje za različne okuse, med njimi so Glasbeni radiogram, lestvica Top 17, ljubiteljem resne glasbe pa so namenjeni četrtkovi večeri s komentiranimi posnetki koncertov simfonične, komorne, operne in vokalno-instrumentalne glasbe.

Pomemben del programa radijci namenjajo športu, v ponedeljkovem Tretjem polčasu, sredinem in sobotnem športnem večeru in nedeljskem športnem popoldnevu.

Tudi mladim je namenjen del radijskega programa, predvsem v oddajah Mladi mladim, Megašolski herci, za najmlajše pa skrbijo ustvarjalci v Otroškem radijskem studiu.

Pomembno je tudi sodelovanje z nacionalnimi radijskimi programi.
Izjemno dobro in utečeno je sodelovanje na področju informativnih vsebin, kjer Radio Maribor deluje kot kolektivni dopisnik in prispeva znaten delež prispevkov, s čimer je regionalno okolje doseglo pomembno zastopanost v osrednjih informativnih oddajah. Sodelovanje je utečeno tudi na kulturno-umetniškem področju, kjer predvsem glasbena ustvarjalnost zlahka najde pot tudi do poslušalcev 3. programa Radia Slovenija.