Foto: Radio Maribor/Marko Vanovšek
Foto: Radio Maribor/Marko Vanovšek

Odbojkarice Nove KBM Branika so osvojile 15. naslov državnih prvakinj v samostojni Sloveniji. Na tretji tekmi finala so na domačem igrišču pred 1100 navdušenimi navijaču s 3:0 premagale Calcit Volley in do drugega zaporednega naslova prišle z izidom 3:0 v zmagah. Na prvi tekmi v Mariboru so slavile tesno s 3 proti 2, na drugi v Kamniku in zadnji v Lukni pa brez izgubljenega niza.

Mariborčanke so 15. naslov državnih prvakinj osvojile povsem zasluženo, saj so v sezoni na slovenskih igriščih izgubile le enkrat, premagale so jih le Kamničanke. Slednje so zaradi številnim poškodb, nazadnje tudi Američanke Franttijeve, morale priznati premoč bankirkam tudi na zadnji tekmi. Enakovredno so se z »bankirkami« kosale le v prvem nizu, ki so ga domačinke po napadu najboljše posameznice na igrišču Ize Mlakar dobile s 25:23, v preostalih dveh pa so igralke Nove KBM nadigrale Calcitovke in jim prepustile le 18 oziroma 15 točk.

* Športna dvorana Lukna, gledalcev 1100, sodnika: Skudnik (Mežica), Novak (Dvor).
* Nova KBM Branik: Mlakar 16, Košenina, Kaučič 14, Sužnik, Bračko, Vovk , Najdič 3, Milosavljević, Sobočan 10, Jerala 2, Pintar 5, Blagne, Koskelo, Krajnc.
* Calcit Volley: Kostić, Grudina 6, Frantti 5, Mihevc 9, Blažič 7, Mihalinec 9, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič, Brčić 2, Mijoč 8.

15. naslov državnih prvakinj za odbojkarice Nove KBM Branika