Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vrata stadiona bodo odprli uro in pol pred tekmo, ob 15-ih in 15 minut. V izogib gneči naj obiskovalci pridejo čim prej. Vstopnice so personalizirane – nanje je treba napisati osebne podatke, pri vstopu na tribuno pa predložiti osebni dokument.

Predstavnik NK Maribor Stipe Jerič: "Kot ponavadi bodo že od 6. ure zjutraj zaprta parkirišča na Gregorčičevi, Mladinski in Kajuhovi ulici, od poldneva do polnoči pa sledi popolna zapora Mladinske, Gregorčičeve, Prežihove, Kajuhove in Vilharjeve ulice. Za vse, ki imajo vstopnico za tekmo, pa bo spet na voljo brezplačen prevoz na avtobusih mestnega potniškega prometa od 14. ure do konca voznega reda."

Policija bo dogajanje na stadionu in v mestu nadzorovala s foto in video tehnologijo. Za varnost pa lahko najbolje poskrbijo obiskovalci sami, pravi Miran Šadl z mariborske policijske uprave:

"Obiskovalci tekme naj se proti stadionu odpravijo pravočasno, da ne bo prihajalo do zamud. Kdor se bo pripeljal z osebnim prevozom, naj parkira na za to namenjenih prostorih. Naj ne parkirajo na zelenicah in naj ne zaparkirajo dovozov do stanovanjskih hiš. Obiskovalce pozivamo, naj bodo strpni in naj se izogibajo kršitvam javnega reda in miru."

Policisti bodo še posebej pozorni na dejavnosti organiziranih navijaških skupin. Pričakujejo tudi kakšnih 700 obiskovalcev iz Ljubljane – 400 najbolj gorečih bodo med železniško postajo in stadionom pospremili v konvoju.