Nežka Poljanšek na Radiu Maribor Foto: Radio Maribor/Robert Zajšek
Nežka Poljanšek na Radiu Maribor Foto: Radio Maribor/Robert Zajšek
Nežka Poljanšek na Radiu Maribor Foto: Radio Maribor/Robert Zajšek
Nežka Poljanšek
Fizioterapevtka Nežka Poljanšek in voditelj Robert Zajšek Foto: Radio Maribor/Zoran Perko
je že v otroštvu sanjala, da bo, ko odraste, pomagala ljudem. Je diplomirana fizioterapevtka, a blizu ji je tudi manualna terapija, ki jo je nadgradila s kranio-sakralno terapijo, kar ji pri delu daje še dodatno širino in globino. Zase pravi, da je CELOVIT TERAPEVT, kar pomeni, da gleda tudi čustva človeka, njegov energetski sistem, način gibanja, mišiče, sklepe, ga posluša in se z njim med terapijo pogovarja. Nežka je namreč jasnočutna, to pa pomeni, da dela z rokami in tako začuti neravnovesje v telesu. Torej na svojih terapijah ne presoja z umom ampak telesom.

Medijsko prepoznavna je postala pred leti, ko je bila fizioterapevtka naše najuspešnejše alpske smučarke Tine Maze, kot članica zmagovalne ekipe Time to a maze. Pred tem je delala je tudi s hokejisti in atleti. Na lanskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru pa je bila članica ekipe Slovenije kot vodja fizioterapevtov. Sicer pa so vrata njene fizioterapije, Fizionežka, v Ljubljani, odprta za vsakogar.

Sama ima šport in gibanje "v krvi". Najraje ima alpinizem in gore, turno smučanje, kajtanje, tek in kolesarjenje, blizu pa ji je tudi meditacija. Rada presega svoje meje in si želi živeti tudi zunaj cone udobja, saj se tam vedno začne novo življenje.

To jesen si je uresničila še eno veliko željo iz svoje "to do" liste. S skupino Slovencev se je odpravila na enega najlepših kolesarskih trekov na svetu, na kolesarjenje okoli Anapurne. Kako je biti s kolesom na dobrih 5400 metrih,z 11.000 višinskih metrov razlike in kako kakšna avantura je bila prekolesariti 300 kilometrov po tehnično zahtevnih in tudi nevarnih terenih, "cestah", ob tem spoznati čudovite ljudi in občudovati prekrasno pokrajino, pa je, med drugim, povedala v nočnem programu Radia Slovenija, iz studia Radia Maribor.
Nežka sanja o ustanovitvi zasebne šole v kateri bi svoja znanje iz bogate izkušnje prenašala na druge.
Živi in dela v Ljubljani, a želi si hišico v naravi, na soncu in svežem zraku, kjer bi pridelovala svoj pridelek in tako imela samooskrbo.
Nežko smo povprašali tudi o njenem zdajšnjem odnosu s TINO Maze in o spominih na največji ženski smučarki dogodek v Sloveniji, o Zlati lisici.