Presenecenje

 
 
ŽIV ŽAV

V nedeljo ob 7.00 na TVS 1

ALEKS V VODI

NINA NANA

Nina Nana je majhna deklica, ki živi v ljubki hišici skupaj s svojim najboljšim prijateljem Jakobom, črnim vranom. Vsak njun dan je poln dogodivščin in zvečer utrujena zlezeta v svoji postelji, vesela, ker sta preživela tako pisan dan.

 

 


ŽELEJČKI

Ste se kdaj vprašali, kaj je čisto na koncu mavrice? Daleč, daleč stran, na koncu mavrice, ki se zlahka vidi in zelo težko najde, leži čudovit, čaroben, barvast svet in v njem živijo Želejčki!  V Želejček-svetu so lepa jutra, sonce je, komaj kak želejček-oblak na nebu, na drevesih pa čivkajo želejček-ptice. Želejčki se igrajo, se smejijo rečem, ki so željčko-smešne, raziskujejo reči, ki so želejčko-čudne in se nasploh imajo želejčko-krasno!
MUSTI

PALČEK SMUK V RIBNIKU

Za tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, mogoče pa še malo dlje, leži ribnik Brbotalnik. Čez dan je to čisto navaden ribnik, a ko ga zvečer prekrije črno črna tema, se začnejo tam dogajati čudne reči. V vodi najprej zaklokota, ob bregu zareglja, v bičevju nekaj poči, med vrbami zahrešči in šele potem se prikaže palček Smuk. To je nemiren škrat, radoveden kot miška, ki neučakano opreza tako dolgo, dokler na vodni gladini ne zatrepeta prva zvezda.
PUJSA PEPA

Pujsa Pepa živi z mlajšim bratcem Juretom, mamo pujso in očijem pujsom. Včasih prideta na obisk babi pujsa in dedi pujs. Pepa pa ima tudi veliko prijateljev: ovčko Oljo, psa Petra in zajkljo Zinko. Vedno se zelo zabavajo, če se skupaj igrajo v stanovanju ali pa če skačejo po blatnih lužah na vrtu pred hišo. In čeprav kdaj pa kdaj priteče kakšna solzica, se vse dogodivščine končajo z veliko glasnega smeha!

ANČINE NOGICE

Anča zelo rada pomaga svojemu dedku v njegovi čevljarski delavnici. Preden pa pospravi čevlje v škatlo za popravila, smukne vanje in reče: »Le kam me nožice ponesejo danes?« In prav zares se vedno znajde kje drugje: na Antarktiki, pri majhni Indijanki Koko, pri veterinarju, v morskem svetu in še marsikje. In povod je prav FANČASTIČNO!


MOJSTER MIHA

V majhnem mestu, v hiši z velikim dvoriščem, živi mojster Miha in njegovih pet gradbenih strojev: valjar Tone, mešalnik Miško, dvigalo Maksi, bager Vojc in buldožer Drejc. Skupaj z Malči, Mihovo pomočnico, in črtasto muco Mici so kos vsem zahtevnim gradbenim podvigom: polaganju cevi, popravljanju cest in železniških mostov. Mojster Miha gre v korak s časom: v pisarni ima faksirno napravo in na terenu je dosegljiv po prenosnem telefonu. Sporočilo zgodb pa je brezčasno: prijatelji so na svetu zato, da drug drugemu ponudijo ramo, ko imajo težave, in si med seboj pomagajo. Ter se skupaj veliko smejijo.

PENELOPA

PAJKOLINA IN PRIJATELJI S PRISOJ

PONIJI Z ZVEZDNEGA GRIČA

Branka Anita Zalka Vrbnik – na kratko Ana – si želi najboljšega prijatelja. Nekoga, ki bi ji delal družbo, ko njeni starši okopavajo krompir ali kadar mora prebirati jabolka. Želja se ji uresniči, ko si trije živahni in nagajivi poniji izberejo Vrbnikovo kmetijo za svoj novi dom. Toda poniji se ne zavedajo, da lastnica posestva, gospa Maček, ne trpi živali ...


TIMI GRE

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.   

PIPI IN MELKIJAD

Mali pujs Pipi ima neskončno veliko vprašanj. Vse ga zanima, vse bi rad videl in spoznal. Veliki pujs Melkijad ga posluša in potem reče: “ Nič lažjega. Pridi z mano.” In tako odkrivata svet okoli sebe in zvečer, ko sta utrujena, odpujsata domov.

 

 

 

FIFI IN CVETLIČNIKI

Fifi je majhna, živahna spominčica. Polna je veselja do življenja in njen nasmeh kot sončni žarek vsakogar spravi v dobro voljo. Živi v cvetličniškem vrtu in je vedno zelo zaposlena: skrbno obdeluje vrt, sadi rože, obira sadnje in v svoji hiški pripravlja osvežujočo limonado ali peče slastne kolačke za prijatelje Cvetličnike. Zato sploh ni čudno, da včasih kaj pozabi! Čmrlek, Vijolica in Trobentica ji radi priskočijo na pomoč, Željko in Slinko pa poskrbita, da včasih nastane še večja zmešnjava. Pridružite se Fifi in ji pomagajte, ko bo spet iskala besedo, ki jo ima čisto na koncu jezika. Zelo vam bo hvaležna!

GREGOR IN DINOZAVRI

Gregor ve, da je najsrečnejši fant pod soncem. Babica mu je podarila nekaj, česar nima nihče drug, najboljše darilo na svetu: vedro s šestimi dinozavrčki, njegovimi najboljšimi prijatelji, ki vsak dan znova oživijo, polni zamisli o najrazličnejših pustolovščinah! "Ena, dve, tri ..." - Gregor skoči v modro vedro in že je na poti v Dinosvet, deželico, kjer so vse Gregorjeve igrače dvakrat večje od njega. Pridružite se Gregorju, Toriku, Tricu, Petrčku, Skildu, Andri in Stegiju ob prekopicevanju po Gori blazin, jadranju po Sodi Dolinki, poskakovanju po krofastih stopnicah in drugih veselih pustolovščinah.

ZAKAJ? ZATO!

Različne živali iz slovenske slikanice avtorice Lile Prap, so oživele. Njene živali, upodobljene s krepkimi linijami in barvami zemlje, nas ogovorijo s svojimi zabavnimi izrazi. Pridružite se humornemu kvizu Lile o živalih v risankah Zakaj? Zato!

 

 

KUHANJE? OTROČJE LAHKO!

ŽAMETEK
                              © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2015 | Vse pravice pridržane | Kontakti