Regionalni RTV center Maribor

Spletna stran RTV centra Maribor

Pomemben del slovenske radijske in televizijske ustvarjalnosti nastaja tudi v Regionalnem RTV centru Maribor. Več kot 140 sodelavcev vsak dan pripravlja tri radijske in dva televizijska programa. Tudi pomembnejši kulturni, glasbeni, športni in drugi dogodki v Severovzhodni Sloveniji so tesno povezani z ustvarjalnostjo Regionalne RTV centra Maribor.

Najdaljšo tradicijo ima Radio Maribor, ki svojo informativno in kulturno poslanstvo opravlja že od sredine preteklega stoletja. Program odlikujejo kvalitetne informativne oddaje in najzahtevnejša lastna produkcija glasbenega in umetniškega programa. Poleg celodnevnega regionalnega programa sodelavci veliko prispevajo tudi k ustvarjanju nacionalnih programov radia Slovenija.

Radio Slovenia international z oddajanjem programa v angleškem, nemškem in slovenskem jeziku uresničuje poslanstvo javnega zavoda RTV Slovenija na področju informiranja tuje javnosti. Poleg 24-urnega programa uredništvo sodeluje tudi v združenju evropskih radijskih postaj EURANET. Tako pomembnejše vsebine o dogajanju v Sloveniji dnevno dosežejo več kot 12 milijonov poslušalcev po Evropi.

Televizija Maribor pripravlja najbolj gledan regionalni televizijski program v severovzhodnem delu Slovenije. V uredništvu pa nastajajo tudi številne oddaje nacionalne televizije, ki imajo dolgo tradicijo in veliko priljubljenost med gledalci. Strokovno usposobljena produkcijska ekipa zagotavlja tudi najzahtevnejša snemanja in prenose glasbenih, kulturnoumetniških in športnih dogodkov.

Še dva programa pa nastajata v studiu Lendava, kjer sodelavci pripravljajo radijski in televizijski program za madžarsko narodnostno skupnost. Veliko zanimivih stvari o življenju, delu in običajih na obmejnem območju, kjer se prepletata slovenska in madžarska govorica, tako ostane trajno zapisanih v besedi in sliki.

Vsakdo bo v naših programih zagotovo našel tudi kaj zase! Vabimo vas, da poiščete naše frekvence ali pa se sprehodite po spletnih straneh.

Kazalo