Kako priti v Second Life in do otoka MMC?

Osnovno

Za uporabo virtualnega okolja Second Life potrebujete:

- dovolj zmogljiv računalnik (na uradni strani lahko preverite seznam minimalnih zahtev: http://secondlife.com/corporate/sysreqs.php),
- širokopasovno internetno povezavo (xDSL ali kabelsko),
- kakšno uro časa za učenje osnov uporabe okolja in raziskovalni duh.

Za vstop v virtualni svet Second Life morate biti polnoletni.


Pogovarjajte se o Second Lifu.


Poglejte, kako je na MMC-jevem otoku v Second Lifu.


Uporabniški račun

Prvi korak v “drugo življenje” je pridobitev uporabniškega računa na uradni spletni strani: http://secondlife.com/join/.

Pri tem imate najprej možnost, da izberete enega izmed posebnih začetnih točk. Če nimate posebnih preferenc, priporočamo, da ta korak preskočite in tako nadaljujete prijavo na standardni način.

Pri standardni registraciji boste morali najprej izbrati ime in priimek svojega virtualnega lika (avatarja) ter posredovati določene osebne podatke. Pri tem sledite navodilom in pojasnilom na vsaki strani.Ko končate s spletno registracijo, boste na vpisan e-poštni naslov dobili sporočilo s povezavo, na katero morate klikniti za aktivacijo svojega računa. Ko boste to storili, boste dobili tudi povezavo za prenos programa Second Life, s katerim boste vstopali v virtualni svet.

Na povezavi http://get.secondlife.com lahko tudi kasneje kadarkoli poženete prenos najnovejše različice Second Life programa. Če želite kasneje spremeniti podatke ali nastavitve svojega uporabniškega računa, lahko to storite na strani: http://secondlife.com/account.

Vstop v Second Life

Po prenosu programa Second Life, ga po navodilih na zaslonu namestite na svoj računalnik. Po namestitvi lahko poženete Second Life in se prijavite z imenom in priimkom svojega avatarja in izbranim geslom. Ob prvi uporabi programa boste morali potrditi strinjanje s pravili za uporabo storitve (Terms of Service) in se zavezati k spoštovanju pravil obnašanja skupnosti (Community Standards).Ko se bo program povezal s strežnikom, boste na sredi zaslona zagledali svoj avatar, ki ima nad seboj izpisano svoje ime. Avatar se bo pojavil na enem izmed začetnih točk imenovanih Orientation Island. Zgoraj levo boste zagledali belo-modro okno, ki vas bo vodilo po različnih delih začetnega otoka. V oknu najprej izberite želeni jezik, nato pa sledite navodilom v oknu, ki vas bodo usmerjala po začetnem otoku.Na različnih področjih otoka boste spoznali osnove uporabe Second Life-a (kako se premikati, kako komunicirati, kako urediti svoj videz). Ko boste opravili vse uvodne naloge, boste v oknu za navodili dobili “ključ za Second Life”. S klikom na ključ se boste teleportirali na naslednji otok, imenovan Help Island, kjer boste lahko v miru preskusili različne možnost, spoznali osnove gradnje in dobili zastonj obleke in orodja.

Če želite nadaljevati na otok Help Island brez opravljenih vseh uvodnih nalog, lahko na začetni točki otoka kliknete na velik znak z napisom “Help Island”, ki vam bo dal zaznamek (Landmark) do tega otoka. Sprejmite zaznamek in kliknite na gumb Teleport za teleportacijo na Help Island.

Ko boste pripravljeni zapustiti začetne otoke, lahko na Help Island poiščete znak z napisom “Exit” in kliknete za zaznamek, ki vas bo popeljal na vsem dostopen celinski del sveta Second Life, kjer boste srečali tudi bolj izkušene uporabnike. Če tega ne želite, lahko s Help Island odidete tudi tako, da preko iskalnika (gumb “Search” spodaj) ali na zemljevidu (gumb “Map” spodaj) poiščete zanimive kraje. Za obisk otoka MMC odprite zemljevid in v iskalno vrstico na sredini desno vpišite “MMC” in kliknite “Search”. Ko se na zemljevidu pokaže otok MMC, kliknite na gumb “Teleport” pod oknom z rezultati na desni strani.


SL Uporabniki
Ales Ivanovic (Ales Ivanovic)
Alex Nightfire (Alex Nightfire)
alex1b Carter (alex1b)
anzeana Ametza (anzeana Ametza)
Artur Tinkel (Arturo)
Astraeus Aviatik (Astraeus Aviatik)
Baggio666 Bazilinski (baggio13)
Blackie Grun (Blackie Grun)
Bojan Byk (raketa)
Branka1973 Walach (Branka1973)
cRaZYp Root (crazy)
Edgard Svoboda (edgard)
Ellie Alter (EllieAlter)
GiFox Fouroux (Gi)
iAlja Writer (iAlja)
IYan Writer (IYan)
JaneDoe003 Destiny (Barby3)
Jano Debevec (sportnik)
Jonathan Gloom (jonathan gloom)
Klara Dreadlow (Klara D.)
Kobe Bryan (Alex)
KRATOS Szimmer (tomi 1985)
Lana Nichols (Lana Nichols)
LeSandra Kondor (Sandrish)
Matko Sosa (Matko Style)
Matthew Horees (MatthewHorees)
Maykec Bebb (maykec)
MSo Lambert (Emzo)
penzo Bynum (penzo)
Pepl Darwin (jan.obu)
PuNKka Hax (Punkka)
rambo19 Villa (rambo20)
Robe Canning (robiahlin)
Rogy Core (rogy1)
Sammael Westland (independence)
shorty82 Frog (spiljak)
Skorpi Vendetta (Skorpi)
Sophi Charleville (Sophi)
Tarantino Densmith (tarantinoSL)
Tea Katz (katz)
< 1/2 >
Št. registriranih uporabnikov: 177585
Forum avtorjev: 15867 Forum teme: 34396 // Odgovorov: 1871327
Blog avtorjev: 3585 // Blogov: 86068 // Komentarjev: 1236024
Avtorji fotografij: 26070 // Slik: 220392 // Videov: 18403 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "