Klopi bo zasedlo okoli 20.000 študentov. Foto: MMC RTV SLO
Klopi bo zasedlo okoli 20.000 študentov. Foto: MMC RTV SLO
Prek 21.000 študentov sedlo v klopi

Ljubljanski študentje se bodo tako tudi letos v okviru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani osredotočili na informiranje mlajših kolegov o študiju in obštudijskih dejavnostih. Ljubljanska univerza je z novim študijskim letom dobila tudi novega rekotrja, Ivana Svetlika.

Tudi na fakultetah mariborske univerze bodo poskrbeli za uvodna srečanja s študenti. Informatorji ŠOU v Mariboru bodo brucem delili informativne mape Dostop, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje.

Tradicionalno dobrodošlico za bruce in druge študente pripravljajo tudi na fakultetah primorske univerze, kjer je novost prihajajočega leta spletna izmenjevalnica študijske literature Knjiga 8 giga.

Letos je bil v prvem roku na fakultete sprejet 13.201 študent, v drugem pa 4.438, za tretji rok podatkov še ni, saj je vpis začel prav danes in poteka do sobote. Na univerzah v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in na Primorskem ter na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih je za študijsko leto 2013/2014 na voljo 25.173 vpisnih mest za redni in izredni študij.

Prek 21.000 študentov sedlo v klopi