Pomagajmo jim. Foto: Tednik
Pomagajmo jim. Foto: Tednik
Tednik
1,25 evra lahko prispevate s kratkim klicem na telefonsko številko 090 93 30 82. Foto: Tednik
Foto: Tednik

Poleg izgube ljubečega očka, ki se je z otroki veliko ukvarjal, se družina zdaj spopada tudi z revščino. Mama ni zaposlena in s šestimi otroki kot samohranilka nima veliko upanja, da bo v kratkem lahko dobila službo.

Družina Čebular-Korče je pred dvema mesecema doživela hudo tragedijo - ostala je brez očeta. "Vem, da ne smem obupati, že zaradi otrok ne, da se zmeraj najde način, da prideš skozi s tisto težavo, ki jo imaš, ne glede na razmere in nastalo situacijo, ki je," pravi mati samohranilka Tanja. "Poskušamo preživeti, kakor se pač da. Denar, kolikor ga je, se razdeli na položnice, na hrano. Je pa res, da včasih tudi pride do delikatne situacije. Takrat pa dobesedno tudi za kruh nimamo."

Mali Mark očka hudo pogreša. On mu je najbolj podoben, njega je očka ob večerih dajal spat, mama pa bratca dvojčka Bora. Poleg 6-letne Tajde in 7-letne Petje sta v družini še dve deklici, 14- letna Hajdi in 17- letna Vesna. Čeprav je družina vedno živela skromno, je z izgubo očeta, ki je bil edini zaposlen, obsojena na revščino.

S kratkim klicem na številko

090 93 30 82

lahko s skromnim zneskom 1,25 evra prispevate veliko.
Telefonska zveza je odprta med oddajo v ponedeljek od 20.30 do 22.00 ter med sobotno ponovitvijo Tednika med 12. in 13. uro.
Za vašo pomoč se vam v imenu družine vnaprej zahvaljujemo.

Vesna, ki bo kmalu polnoletna, je mami v veliko pomoč, nekoč zelo dobra učenka, nadarjena za jezike, je zaradi izgube očeta malce popustila v šoli. Včasih je v težavnih časih dovolj že majhna spodbuda, pomoč, ki lahko za otroke družine Čebular-Korče pomeni reštitev. Na rame 17-letne Vesne je po tragediji padlo težko breme: "Ona bi rada delala, pa tudi pravi, da bi rada pomagala, pa tudi, da ima kaj svojega denarja, da ni odvisna od mene, da ni treba, da jo jaz vedno financiram, tako, da zdaj čakamo, ali bo dobila v piceriji ali pa na Petrolu," pravi mama. Vesna ima željo, da bi šla v tujino, v Švico ali pa v Nemčijo študirat novinarstvo.

Vse srečne družine so si podobne, vsaka nesrečna družina pa je nesrečna po svoje, je zapisal veliki ruski pisatelj Tolstoj. Pomagajmo Čebular-Korčetovim, da jim bo kljub težkim razmeram, v katerih so se znašli, uspelo uresničiti sanje, da bodo uspešno končali šolanje in preživeli otroštvo, kolikor mogoče preskrbljeni. Življenje jih je prikrajšalo za očeta, ne dovolimo, da bi jih prikrajšalo še za prihodnost. Ne dovolimo, da bi bili otroci brez prihodnosti.

Tednik je na 1. programu Televizije Slovenija ter na naši spletni strani na sporedu vsak ponedeljek ob 20. uri. Ponovitev si lahko ogledate v soboto v zgodnjih dopoldanskih urah, kadar koli pa lahko do arhiva oddaj dostopate tukaj.

Vanja Kovač, Tednik

Tednik
Tednik