V program sofinanciranja doktorskega študija naj bi se vključilo 739 bodočih doktorjev znanosti. Foto: BoBo
V program sofinanciranja doktorskega študija naj bi se vključilo 739 bodočih doktorjev znanosti. Foto: BoBo

Ministrstvo je odločbe o dodelitvi sredstev izdalo za program Inovativna shema za sofinanciranje doktorskega študija za spodbujanje družbenih izzivov - generacija 2012. Sedem slovenskih visokošolskih zavodov, ki izvajajo doktorski študij, bo tako v Uradnem listu objavilo javne razpise.

Predmet javnega razpisa, ki ga bo objavil vsak visokošolski zavod, je sofinanciranje doktorskega študija študentov, ki so v študijskem letu 2012/2013 na univerzi vpisali doktorski študij v prvi, drugi ali tretji letnik doktorskih študijskih programov tretje stopnje, so sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter na visokošolskih zavodih predvidevajo, da se bo v program vključilo 739 bodočih doktorjev znanosti.

Študenti imajo na voljo več možnosti. Lahko bodo oddali vlogo za sofinanciranje doktorskega študija za pokritje celotne šolnine posameznega letnika, lahko bodo prosili za denarno spodbudo za študij in povračilo stroškov za udeležbo na mednarodnih konferencah, ali pa za del šolnine za posamezni letnik.

Sredstva, ki jih bo prispevala Evropska unija - teh bo za 85 odstotkov -, bodo prišla iz Evropskega socialnega sklada.