Začelo se je pri avtošolah, končalo se bo pri ...? Foto: BoBo
Začelo se je pri avtošolah, končalo se bo pri ...? Foto: BoBo

Omerzel je ocenil, da je nedopustno, da se je kaj takega dogajalo, zato že teče proces reorganizacije agencije, je še dejal. Na vprašanje, kdaj bodo znani rezultati nadzora, pa je odgovoril, "samo vedeževalka lahko odgovori".

Policisti so sicer med preiskovanjem omenjene afere zaznali sume nepravilnosti tudi pri zdravnikih, ki opravljajo zdravniške preglede za voznike. V zvezi s tem so z Zdravniške zbornice Slovenije potrdili pisanje Dnevnika, da so prejeli zahtevo po izrednem strokovnem nadzoru zaradi suma nepravilnosti v zvezi z izdajanjem zdravniških potrdil.

"V zvezi z informacijami, da se na tem področju dogajajo nepravilnosti v večjem obsegu, bomo na zbornici opravili tematsko razpravo, ki bo vključevala tudi pregled vseh strokovnih nadzorov s tega področja za preteklo petletno obdobje," še napovedujejo na zbornici.

Kopice nepravilnosti in zakonskih kršitev
Policisti so namreč do konca oktobra ovadili 26 ljudi, osumljenih 483 kaznivih dejanj, ki naj bi med drugim prodajali vozniške izpite. Ugotovili so tudi, da se je pri dodatnih programih varne vožnje mladih voznikov v najmanj 1.200 primerih izdalo potrdilo o opravljeni vožnji, čeprav je ni bilo.
Zaradi tega je Omerzel že napovedal nadzor nad agencijo za varnost prometa in njeno reorganizacijo. Vodja policije Stanislav Veniger pa je pred dnevi povedal, da so policisti podobne nepravilnosti zaznali tudi pri izdaji zdravniških potrdil in poklicnih kvalifikacij.