Bo na zadnji referendumski dan le objavljen tretji spot z Urško Čepin, ki je bil narejen po naročilu Ukoma in plačan z davkoplačevalskim denarjem? Foto: MMC RTV SLO
Bo na zadnji referendumski dan le objavljen tretji spot z Urško Čepin, ki je bil narejen po naročilu Ukoma in plačan z davkoplačevalskim denarjem? Foto: MMC RTV SLO
Darijan Košir
Direktor Ukoma Darijan Košir je za naš spletni portal povedal, da tretji posnetek z Urško Čepin obstaja in se "hrani za objavo". Foto: MMC RTV SLO

Skoraj 5.000 evrov je vlada plačala za vsak videospot z Urško Čepin. Videli smo le dva. Darjan Košir je namreč potrdil, da obstaja tudi tretji. Kdaj ga bodo objavili? Košir danes odgovarja: "Odgovorili vam bomo v zakonskem roku."

Danes poteka zadnji dan referendumske kampanje, ko bi vlada še lahko objavila tretji, do zdaj še neobjavljeni videospot z Urško Čepin. Kdo bo odgovarjal za neracionalno trošenje davkoplačevalskega denarja, če tretjega naročenega videospota z Urško Čepin vlada v referendumski kampanji ne bo objavila?

Košir: Spot obstaja, hranimo ga za objavo
Pred dnevi nam je direktor Ukoma Darijan Košir na vprašanje, ali ta spot res obstaja in ali lahko dobimo tretji video spot za objavo, odgovoril:

"Spoštovani, ja, res je, tretji posnetek te vrste obstaja, a ga ni mogoče dobiti. Ta posnetek hranimo za objavo, do konca kampanje pa je še več kot deset dni. Tako da upam, da razumete, da vam ga ne moremo kazati prej, preden ga sami uporabimo. Prosim za razumevanje. Darijan Košir."

Prav zato smo danes na Koširja še enkrat naslovili vprašanje, ali bodo v skladu z zgornjim sporočilom videospot objavili danes. Če ne, kakšni so razlogi, da spota sploh ne bodo objavili. Ker je bil omenjeni videospot narejen z denarjem vseh davkoplačevalcev in verjetno nima oznake tajno, Ukom naprošamo, da nam omenjeni videospot posreduje.

Kot je znano ....
... se je na spletu pojavil promocijski spot vladnega urada za komuniciranje, v katerem medijsko razvpita estradnica Urša Čepin volivce s parodijo nagovarja h glasovanju za pokojninsko reformo. Posneti so bili trije spoti s Čepinovo in eden z igralcem Bojanom Emeršičem.

Javnost pa je razburkal še en argument vladnih piarovcev, in sicer da je za reformo kriva kontracepcijska tabletka. Na uradu za komuniciranje poudarjajo, da je šlo le za eno od delovnih različic letaka, ki so ga nameravali distribuirati. "Po temeljiti presoji smo se odločili za eno nevtralnejših verzij," so pojasnili.