Slovenija
Ana Lukner
Ana Lukner je dobila največ glasov Delovih bralcev in bralk. Foto: BoBo

Dodaj v

Ana Lukner postala Delova osebnost leta

Nagrade podeljujejo na prvi delovni dan novega leta
2. januar 2013 ob 14:20
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Bralci časopisa Delo so med desetimi nominiranci izbrali samostojno podjetnico Ano Lukner, ki je ustanovila dobrodelno organizacijo Anina zvezdica.

Tridesetletna Luknerjeva v okviru dobrodelne organizacije Anina zvezdica zbira hrano z daljšim rokom uporabe in jo deli med socialno ogrožene. Do zdaj je pomagala več kot 4.500 družinam, nazadnje z akcijo ob preteklem božiču. Kot je poudarila na prireditvi v Mestnem muzeju Ljubljana, je Anina zvezdica njen prosti čas.

Njen cilj je spodbuditi ljudi, da se povežejo in naredijo velike stvari, je dejala. Nagrado je poklonila svojim staršem. Delovo priznanje za osebnost leta, ki so ga tokrat podelili 14., podeljujejo osebam, ki so s svojimi dejanji posebej zaznamovale preteklo leto, bile navdih, so pozitivno izstopale in svet spreminjale na bolje, pojasnjujejo na Delu.

Med desetimi nominiranci so bili še debitant na paraolimpijskih igrah v Londonu, ki je dvakrat v enem dnevu popravil svetovni rekord v plavanju Darko Đurić, predsednik uprave družbe Gen-I Robert Golob, hokejist Anže Kopitar, pilot Matevž Lenarčič, ki je z ultralahkim letalom od januarja do aprila lani obletel svet, prvi slovenski znanstvenik, ki je dobil raziskovalno subvencijo Evropskega raziskovalnega sveta Dragan Mihailović, vodja Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin, poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan, režiser Dragan Živadinov ter judoistka in prva olimpijka, ki je samostojni Sloveniji izbojevala zlato medaljo Urška Žolnir.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
Aeda
# 02.01.2013 ob 16:53
Podobno ravna in deluje tudi Anita Ogulin.
Ko bi bilo še več takšnih An in Anit!
Vsem nominirancem pa čestitke, še posebej ANI!
CtrlDelete
# 02.01.2013 ob 15:03
In prav je tako!
vito corleone
# 02.01.2013 ob 14:25
Zasluženo. Ana Lukner je zgled kako lahko tisti, ki imamo kaj odveč, pomagamo soljudem v stiski. In v teh časih so nam ljudje, kot je Ana zelo potrebni.
virgino
# 02.01.2013 ob 18:17
bravo Ana!!!
a.orhidejca
# 03.01.2013 ob 07:06
Čestitke, sem jo gledal včeraj na TV....pa še luštna je.
gentlemen55
# 02.01.2013 ob 18:49
Čestitam ANA- BRAVO- Zakaj se nekaj takšnega ne spomne Trnovski slavček JANEZ RIJAVEC,ki popularizira "BELEGA GOLOBA ",kar je po njegovo FONDACIJA MIRU- kakšna neki fondacija MIRU neki,samoreklamo si želi delati,ko se slika s svetovno znanimi osebnostmi !!!!BELI GOLOB je ena velika megla !!!
malidelnicar
# 02.01.2013 ob 15:52
Pravilna izbira.
hitter
# 03.01.2013 ob 19:14
Veliki bravo,tudi sam se jo obcudoval v tv oddaji.
klopca
# 03.01.2013 ob 17:14
Ana sonček, hvala za dobra dela, pozitivnost, sočutje...
sanauna
# 03.01.2013 ob 10:06
Cetitke , zelim ji veliko uspeha v misiji dobre poti zdruzevanja pozitivnih vrednot,...hvala ti Ana na tvoji dobri energiji.
abzng
# 04.01.2013 ob 09:45
No saj je lepo, ampak žalostno. Lepo je povedala ga. Alenka Paulin, ki se dobro razume v aktualne probleme našega časa, da v Sloveniji ni lačnih ljudi. Vem, da smo zgodba o uspehu in da je vsa ta paranoja dejanje mračnih sil. Lačni otroci so zmontirani in postavljeni na ogled čustev posameznikov, ki verjamejo. Imamo ljudi, ki verujejo v prosperiteto države, imamo vlado, ki ve kaj dela. Vesela sem, da je tako. Ana - lepo se trudite, ampak žal so vas ujeli na tankem ledu. Vse je v veliki sceni vračanja mračnih sil in podtikanja naši mladi državi. K sreči nas je še nekaj, ki vemo bolje, kot preobraženi gospodje (pardon tovariši) z juga mesta. Upam, da bomo zdražali ob vseh teh podlih podtikanjih. In upam, spoštovana ga. Ana, da boste ugotovili, da so vaša darila, darila sencam, ki so jih ustvarili pretekli opresivni režimi.
Kazalo