Slovenija

Poudarki

  • "Bil bi šokiran, če bi bila kakšna stvar zamolčana"
  • "Zavlačevanje nekomu ustreza"
  • "Zavrniti želiva poskuse diskreditacije LDS-a"
  • Je na Vursu posredoval Rupel?
Tone Anderlič
Anderlič zagotavlja, da bo LDS vztrajal, da se v primeru bulmastifi vse stvari razčistijo. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Anderlič: Zavlačevanje v zadevi bulmastifi za LDS nerazumljivo

"Življenje stranke je več kot njen predsednik oz. predsednica"
18. februar 2010 ob 12:52
Ljubljana - MMC RTV SLO

V LDS-u Katarina Kresal uživa popolno podporo, pravi poslanec Anton Anderlič. Glede primera Baričevič pa v stranki zahtevajo, da stroka pride pred javnost z ugotovitvami. Ministrica ima tudi podporo Pahorja.

Premier Borut Pahor je svojo podporo Kresalovi izrazil na novinarski konferenci po seji vlade. Ob tem je dejal še: "Mislim, da je to želela slišati, in zato tudi to povem. Zame je važno, da se v Sloveniji ne ustvarja vtis, da je vse narobe, da se oblast izrablja za lastne interese."

"Bil bi šokiran,če bi bila kakšna stvar zamolčana"
Anderlič in generalni sekretar stranke Uroš Petohleb sta se odzvala na aktualne dogodke v zvezi s primerom napada bulmastifov v Ljubljani in druge teme, ki se v zadnjem času povezujejo z njuno stranko in predvsem predsednico Katarino Kresal.

Po besedah poslanca je zanj in za njegovo stranko nerazumljivo, da 20 dni po tragičnem dogodku ni končnih odgovorov in nekaterih analiz. Ob tem dodaja, da je bila večina presnečena, ko se je to zgodilo, ker so mislili, da psi niso bili vrnjeni lastniku. "Zahtevamo, da mora stroka opraviti vse in priti pred javnost z ugotovitvami," je dejal. Objektivna odgovornost ministra je po njegovem že to, če poročil in zaključkov ne bo takoj. "Bil bi šokiran, če bi bila kakšna stvar zamolčana ali nepojasnjeno tisto, kar je v javnosti že znano kot dilema."

"Zavlačevanje nekomu ustreza"
Anderlič od vlade pričakuje, da se primer Baričevič "nemudoma zaključi na način temeljitih preiskav, zaključkov in uveljavljanja odgovornosti". "Tukaj se bo zagotovo dalo ugotoviti, kakšen je bil vrstni red, kdo je v kakšni fazi sodeloval na kakšen način in kdo je sodeloval mimo zakona," je prepričan.

Petohleb je ob tem še dodal, da se je LDS po "vsej svoji kalvariji pobral, postal močen partner na političnem parketu". "Dobili smo določene namige, da naj se zato pripravimo na kakšno od določenih stvari," trdi sekretar. "Dejstvo, da se stvari toliko časa ne razrešijo in da ni zaključkov, mogoče celo nekomu ustreza. Mogoče to ustreza nekomu iz opozicije ali koalicije. O tem sem skoraj prepričan," pravi.

"Zavrniti želiva poskuse diskreditacije LDS-a"
Sicer pa sta tako Anderlič kot Petohleb poudarila, da želita zavrniti poskuse diskreditacije njune stranke. "Nerazumljivo je, da se še naprej dodajajo podatki, konstrukti, podtikanja, delajo se že končni zaključki, kaj naj bi se v tem zadnjem obdobju zgodilo. Predvsem, ko govorimo o vprašanju bulmastifov, pa okrog vprašanja najema poslovnih prostorov za NPU in zgodbe okoli državnega tožilstva. LDS ne vodi Vursa, ministrstva za kmetijstvo, ministrstva za notranje zadeve, ministrstva za pravosodje ali katerega koli drugega resorja v vladi in ne prevzema odgovornosti na ravni odločitev, ki bi jih stranka sprejela in bi jih potem minister ali ministrica izvajala v vladi."

LDS namreč po Anderličevih besedah ni Katarina Kresal, saj je življenje stranke še kaj več kot le njen predsednik oziroma predsednica. "Želimo ločiti stranko od opravljanja ministrskega mesta."

Je na Vursu posredoval Rupel?
"Bivši minister Mate je v strogi tajnosti prijateljskemu podjetju dal 60 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja vreden posel mimo javnega razpisa," je v zvezi z najemom stavbe za Nacionalni preiskovalni urad opozoril generalni sekretar LDS. "In če je spletkarjenje postalo politični argument, se lahko vprašamo, ali je naključje, da je to isto podjetje financiralo predvolilne aktivnosti SDS-a, obnavljalo prostore stranke SDS ter prodalo stanovanje predsedniku SDS-a Janezu Janš, in verjetno bi bilo zanimivo videti seznam poslov, ki jih je prejšnja vlada odobrila temu podjetju," meni Petohleb.

Opozarja še, da se lahko vprašamo tudi, ali držijo govorice, da je nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel pri Vursu interveniral za vrnitev psov lastniku. Dodaja, da je vse to, čemur smo priča, znana metoda sataniziranja politične konkurence. "Mi na take metode in delovanja ne pristajamo. Naša vest je čista, in to bomo zagovarjali v duhu pravne države," pravi Petohleb.

A. S., Ana Mavsar
Prijavi napako
Komentarji
Thiver
# 18.02.2010 ob 14:30
Itak da se distancirajo, kresalova je čez noč postala politični mrlič, še pred dvemi tedni pa je plan tekel kot po maslu.

Vprašanj je tudi za LDS ogromno, zanima me, ali LDS podpira interpelacijo kresalove, ker je bilo v zadevi bullmastif MILIJON zadev za katere je ona objektivno odgovorna. Na kraju smrti ni bilo preiskovalnega sodnika, ni bilo državnega tožilca, bila pa je !?! državna sekretarka, v afero je vpletenega polovica njenega sorodstva, posnetkov iz nadzornih kamer z rožne doline naj nebi bilo več (le zakaj), ter tako dalje. Skratka tole je zrelo za padec vlade ne za padec nekaj ministrov. Da poskusa utišanja medijev, sodnih kolobacij itd ne omenjam.

Večna slava bullmastifom, z eno potezo so razgalili vso perverzijo dildokratičnega slovenskega režima.
mandan
# 18.02.2010 ob 14:43
Hov, hov, hov ......

In karavana gre dalje...

Ni kaj, vsa čast kužkom, čeprav ne bi bil rad v njihovi koži, saj so naredil več kot marsikatera uradna pravica do zdaj v naši lepi.

Pa poklon dajem tistmu policaju ki je spravil slike na net, se vsaj vidi kaj so hotl vse zamolčat.
Čeprav bo revež naje....
klemen62
# 18.02.2010 ob 14:33
KK in LDS ampak če uživa popono podporo LDS potem so vse afere od LDS: od njene mame do strica njenega partnerja, pa še kaj bi lahko našli.
Če pa LDS ne podpira KK, pa naj le-ta odstopi in LDS si poišče kredibilnejšega predsednika.
Toliko afer, še noben predsednik LDS ni imel.
Ko je postala predsednica je bila "kao" nedolžna.
bejekovas
# 18.02.2010 ob 14:22
So se že začeli distancirat od Katarince :)
vrtickar
# 18.02.2010 ob 14:26
Kako veš, da LDS laže: Skliče tiskovno konferenco.
kmetozar
# 18.02.2010 ob 14:25
Kdo je izbrisal trakove kamer v križišču?
tzt
# 18.02.2010 ob 14:12
Zgleda, da so pripravljeni žrtvovati Joy, da se obdržijo na oblasti. Ne bo jim uspelo :-)))
Carly
# 18.02.2010 ob 14:20
Pesek v oči!

Naj poravim ŠODR za oči.....

Anderlič: misliš da smo prišli iz lune?
atilij
# 18.02.2010 ob 14:09
Baje se po novem Pahor, Kresalova in Golobič pozdravljajo z: HOV, HOV...
stoychi
# 18.02.2010 ob 14:59
zavlačevanje z afero bulmastifi je za lds povsem razumljivo,
od vsega začetka je bilo v preiskavi storjenih toliko napak
in vpletenih toliko sorodnikov in podpornikov lds na položajih,
da drugače niti ni moglo biti.
Na vse pretege je lds skušala to afero pomesti pod preprogo
po poročanju medijev tudi z grožnjami novinarjem in urednikom.
Pirnat v svojem opozorilu tudi trdi, da v zakonu jasno piše,
da ta velja retrogardno, kar pomeni, da se sodniki upravnega sodišča niso samo "zmotili",
ampak, da gre v tem primeru lahko le za hudo korupcijo upravnega sodišča.
Sodnik tega upravnega sodišča, ki je odločal o vrnitvi psov pa je brat pravosodnega ministra.
tekuma
# 18.02.2010 ob 14:51
LDS namreč po Anderličevih besedah ni Katarina Kresal, saj je življenje stranke še kaj več kot le njen predsednik oziroma predsednica.

Naj se reši kdor se more...smo priča že drugemu brodolomu LDS-a??? HOV, HOV
erazzem
# 18.02.2010 ob 14:41
Tako je!
Zdaj je treba zadevo, ko se je ne da več prikriti, vzeti v svoje roke in jo peljati naprej, do zaželjenega cilja.
Stara partijska fora.
džeri
# 18.02.2010 ob 15:03
Pasjijebci bolje da ste tiho.
oljka
# 18.02.2010 ob 14:30
Kaj niso do nedavnega tudi vsi trije bulmastifi v LDS-u uživali popolno podporo.Sedaj jih pa kar naenkrat sorodniki ne morejo več dobiti nazaj-niti se ne morejo pritožit.So pa res različna merila.Prej so grizli pa se jih je dalo nazaj dobit,zdaj ko so pa spet grizli se jih pa ne da več.
Sorodniki lastnika morajo sedaj tožit neznano osebo,ki je brez odredbe sodišča pokončala te znamenite pse.Mogoče si pa sedaj sorodniki nebi mogli privoščit takšnega odvetniškega suporta...
V_n_u_k
# 18.02.2010 ob 15:05
Anderlič: LDS ni Katarina Kresal ? O pa še kako je vaša šefica ,ki ne ve kaj je to demokracija v stranki . Morali se boste v stranki med sabo zmenit in ne več podpirati laži ,ker nič ne pomaga .Prej ali slej zmaga resnica in pravica !
franzz
# 18.02.2010 ob 14:52
In ko bojo psi " crknili ", bo tovarišica SKOJ-evka, Katarina Kresal rekla : " Joj, škoda, jaz sem imela pa še toliko idej ".
mojca111
# 18.02.2010 ob 15:12
"Zavlačevanje nekomu paše"

Ja Anderlič glede zavlačevanja, saj imate sodstvo in policijo v rokah.
Se mi zdi, da se zdajle sladko smeji Golobič.
Sicer pa ni normalno, da Sloveniji vlada stranka z borih 5 posto in to iz neke odvetniške pisarne.
Že po tem primeru vidimo, da ni dobro, da je Kresalka na taki funkciji, ker je stalno v konfliktu interesov. Pa še nevarno je, da par ljudi iz lds, obvladuje tako policijo, sodstvo in odvetnike. To je zelo nevarno za pravno državo.

Včeraj je Kresalka izjavila, da je od firme RAM Invest lds dobila BAGATELNIH 6000 EVROV.
To o bagatelnih 6000 evrih naj gre govorit Slovencem, ki teh bagatelnih 6000 evrov še v enem letu ne zaslužijo.
V_n_u_k
# 18.02.2010 ob 15:33
Senici bo denarja 1x zmanjkalo .če bo želel svoji partnerki vse kupit ,ker je razvajena ! Če je to res ,da kliče v uredništva časopisnih hiš ---se njemu in Kresalovi zelo slabo piše .Novinarji se bodo slej ,ko prej uprli .Zadnji čas je ,da o tej zadevi obvestijo ves svet ---ne samo takrat ,ko je bil g. Janša premier !
maajde
# 19.02.2010 ob 07:56
Zame je važno, da se v Sloveniji ne ustvarja vtis, da je vse narobe, da se oblast izrablja za lastne interese."

Gospod Pahor tale vam je zmagovalna. Brez komentarja.
m.combe
# 18.02.2010 ob 17:19
Ah, Tone...Ja kje ste bli pa 1,2,3 dan po 'incidentu' ???? Zakaj se takrat niste zavzeli za prednostno urejanje in sprotno razkrivanje zadeve??? hjam,hjam...

Zdaj se šele lahko resnično vidi za kakšne bebce nas imajo politiki......

Kresalova ni LDS? O pa še kako je...
sunshine girl
# 18.02.2010 ob 16:58
Zaradi take izjave bi moral res neumni poslanec ANderlič oditi iz parlamenta.

Želimo ločiti stranko od opravljanja ministrskega mesta.

Pa kaj on misli da smo vsi tako neumni kot je on? V državnem zboru je itak samo zato, ker so se spraznila mesta in je lahko tja prišel.

Ministrska funkcija je vezana na volilni rezultat politične stranke, kot je tudi njegov poslanski stolček vezan na ljudstvo....ampak vse se vrti okoli politične stranke, On pa zavaja in zavaja in zavaja...in predvsem laže. Ker ve, da ga nihče ne more odstranit iz državnega zbora.
Achilies
# 18.02.2010 ob 15:43
Anderlič od vlade pričakuje, da se primer Baričevič
nemudoma zaključi na način temeljitih preiskav, zaključkov in uveljavljanja odgovornosti"

na način??

Ni druge, kot da oblast odstopi na predčasnih volitvah pa KGB nima pravice nastopiti. Tistih 300k naj bo tisto nedeljo v garaži!!!!
nr.1
# 18.02.2010 ob 22:09
Katastrofa za kakšne bedake nas imajo.
galoper
# 19.02.2010 ob 10:39
Nekateri še marsikaj drugega ne razumejo brez pomoči tuje razlage.
JohnMichxx
# 18.02.2010 ob 14:05
The damage is done.....
Kluzo
# 19.02.2010 ob 10:50
Ta lasati je pa bolan.
marcel
# 18.02.2010 ob 15:26
psi lajajo karavane prolaze zdej samo še na portalu lajajo ampak kot je vedno bilo lajanje na luno je beskoristno bevskanje tako bo tudi v tem primeru kot pri mnogi drugi do zdej vi kar veselo še na prej bevskajte saj veste kako pravi stari pregovor pes ki laja ne grize in drugi pas ne laja zaradi tega da je hud ampak zaradi tega ker ga je strah.
sansam
# 18.02.2010 ob 21:30
Anton prav bi bilo,da bi kot siva eminenca stranke zavzel prestol in to mladino malo podučil kako se vlada na trdo.
Pjer
# 18.02.2010 ob 14:09
a dej nehi no ....
Kazalo