Slovenija

Poudarki

  • Janša: Časopis Delo ni zavezan resnici
  • Potrč: SDS je z lahkoto obtoževal Türka, da laže
  • Janša: Ne drži, da je bil Türk obveščen le iz medijev, obveščala ga je tudi jugoslovanska ambasada
  • Potrč: Politika ne sme delovati na podlagi načela, da cilj poveličuje sredstva
Dokumenti, Jazen Janša, Miran Potrč
Dokumenti, arhivi in dogajanje pred 30 leti je spet razburkalo politično ozračje. Foto: MMC RTV SLO
Janez Janša
Janša je kot bistvo arhivske afere označil nezakonito zaprtje arhivov Sove, ki sta si ga po njegovih besedah privoščila predsednik vlade Borut Pahor in vladna koalicija. Foto: MMC RTV SLO
       Povsem jasno in več kot dokazano je, da je predsednik republike Danilo Türk februarja leta 2010 o Velikovcu vedel veliko več, kot pa tisti, ki so bili odvisni samo od informacij iz medijev, tako slovenskih kot avstrijskih.       
 Janez Janša
       Razkritje neposrednih dokazov za motiv, ki je vodil do Ertlovega državnega odlikovanja, je po vsej verjetnosti nočna mora predsednika Danila Türka in njegovih političnih podpornikov. Neposredna kršitev zakona o arhivih, ki si jo je privoščila vladajoča koalicija, se tranzicijski levici zdi sprejemljiva cena za prikrivanje resnice o državnem terorizmu, njihovih nosilcih in odlikovancih.       
 Janez Janša
Miran Potrč
Kadar se srečata laž in resnica, bi morala biti temeljna vrednota resnica, je dejal Potrč. Foto: SD
       Za dosego razvrednotenja predsednika države se uporabljajo potvorbe dokumentov, samo zato, da bi se dokazalo, da je predsednik države ravnal drugače, kot je.       
 Miran Potrč
       Pričakujem, da bodo slovenske volivke in volivci končno ugotovili, kakšna politika se skuša prek SDS-a poskuša uveljaviti v Sloveniji. In da bo ugotovili, da se za dosego te politike - druga republika, 50 % + - uporabljajo vsa sredstva, tudi podtikanja, tudi neresnice, tudi zlonamerne obtožbe. Če bo to spoznano, potem bo jasno tudi, da se bo politika v Sloveniji morala spremeniti. Da bo začela, tako kot je leta 1990, ki je temeljila na resnici in poštenih odnosih tudi med konkurenčnimi strankami, ne pa takšna, kot je zdaj.       
 Miran Potrč
VIDEO
Prirejen dokument SDS-a
VIDEO
Odzivi na objavljeno arhi...

Dodaj v

Arhiv objavil "sporne" dokumente

Janša zanika ponarejanje, Potrč: Laž je zavržna
22. februar 2011 ob 13:45,
zadnji poseg: 22. februar 2011 ob 17:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Janez Janša zanika, da naj bi SDS ponaredil arhivske dokumente. Pravi, da so mogoče večkrat pošiljali iste priloge, "ker so dosje dopolnjevali". Kadar se s pomočjo ponarejenih dokumentov skuša očrniti posameznika, je to nesprejemljivo, pa je opozoril Miran Potrč.

V časopisu Delo so namreč zapisali, da naj bi SDS združil dva dokumenta - enega, ki ga Danilo Türk ni prejel, in drugega, ki ga je - v skupen dokument, ki naj bi dokazoval, da je predsednik države lagal, ko je dejal, da je bil o napadu v Velikovcu obveščen zgolj iz medijev.

Arhiv Republike Slovenija je zaradi velikega zanimanja javnosti, številnih medijskih objav in polemik v zvezi z arhivskim gradivom, ki ga je Slovenska demokratska stranka objavila na svoji spletni strani in zadeva t. i. velikovški dogodek, sam objavil izvirne dokumente v celoti. Dokument, ki ga je kot enoten dokument objavil SDS, je po njihovih besedah sestavljen iz delov različnih dokumentov, ki si jih lahko pogledate tukaj:
- Informacija o sodnem procesu Vidmar–Blaj, (julij 1980)
- Posebna informacija št. 81 o mednarodnih odnosih in dogodkih, (2. 10. 1979) - objavljena točka 1
-
Posebna informacija št. 83 o mednarodnih odnosih in dogodkih, (5. 10. 1979) - objavljeni točki 2 in 3

Dokumente, ki jih je SDS pred dnevi objavil na svoji spletni strani, poglejte tukaj.
Iz dokumentov, ki jih je objavil Arhiv RS, in dokumenta, ki ga je objavil SDS, je mogoče razbrati, da so v SDS-u iz prvega dokumenta vzeli 2. stran z naslovniki, med katerimi je tudi Türk, nato pa dodali 2., 3. in 4. stran drugega dokumenta, 5., 6. 7., 8., 9. 13. in 12. stran tretjega dokumenta (teh dveh dokumentov Türk ni prejel), nato pa še 3., 4., 5. in 6. stran prvega dokumenta.

Janša: Časopis Delo ni zavezan resnici
Predsednik SDS-a Janez Janša je v odzivu zapisal, da so "režimski mediji v Sloveniji najprej razširjali tezo, da dokumenti ne dokazujejo predsednikovega laganja". "Ker pa se je vsak, ki ga je to zanimalo, na spletni strani SDS-a prek vpogleda v dokumente lahko prepričal, da predsednik Türk vse do leta 2010 o teroristični akciji ni bil obveščen zgolj iz medijev, temveč tudi neposredno od takratnih državnih organov, so režimski medijski lakaji naenkrat začeli trditi, da so objavljeni dokumenti ponarejeni." Janša je časopis Delo, ki je razkril, da naj bi SDS ponaredil arhivske dokumente, obtožil, da ni zavezan niti resnici niti bralcem, temveč zgolj režimu.

"Na naši spletni strani so resnični dokumenti, nikjer pa ne piše, da so vsi iz istega časa. Objavljeni so dokumenti, kot smo jih dobili v arhivu," je Janša zatrdil tudi v oddaji Svet na Kanalu A. Pravi, da ne oni ne arhiv na spletu niso objavili vseh dokumentov o tej temi, ampak le del. "Mogoče jih bomo objavili še več," je dodal.


Kot bistvo arhivske afere je Janša označil nezakonito zaprtje arhivov Sove, ki sta si ga po njegovih besedah privoščila predsednik vlade Borut Pahor in vladna koalicija. Meni, da gre za izjemno precedenčno ravnanje, zaradi katerega si bo lahko, če ne bo sankcionirano, katera koli vlada v prihodnje nekaznovano vzela pravico, da nekega zakona ne izvaja. Po njegovih besedah je despotsko nagnjenost k temu vprašanju pokazal tudi predsednik Türk, ki niti z besedo ni pristojnih pozval k spoštovanju zakona.

"Ne drži, da je bil Türk obveščen le iz medijev, obveščala ga je tudi jugoslovanska ambasada"
Le navidezno bistvo arhivske afere pa je po Janševih besedah "predsednikovo laganje o obveščenosti glede teroristične akcije slovenske Udbe v Velikovcu". Dodal je, da predsednika Türka ni nihče obtožil, da je bil vpleten ali da je sodeloval pri pripravi bombnega napada v Velikovcu, je pa za akcijo zagotovo vedel takratni vodja Udbe Tomaž Ertl. Drugo vprašanje pa je po Janševem mnenju, ali je Türk pri opravljanju dela kaj neuradno slišal od takratnega predsednika komisije SZDL-ja za manjšinska vprašanja Jožeta Hartmana.


Janša trdi, da je Türk večkrat javno zatrdil, da o ozadjih in posledicah napada v Velikovcu ni bil obveščen drugače kot iz medijev, a iz dostopnih arhivskih dokumentov izhaja, da to ni res. SDS je objavil vrsto dokumentov, ki dokazujejo, "da o Velikovcu funkcionarja SZDL-ja niso bili obveščali samo mediji, temveč tudi jugoslovanska ambasada". Na pisanje Dela, da nekaterih dokumentov, ki so jih objavili na strankini spletni strani, v arhivih niso našli, se je Janša odzval z besedami, "naj pogledajo še enkrat in jih bodo, razen če vmes ni prišlo še do dodatnega čiščenja gradiva". "Delo trdi, da nekaterih prilog k spremnemu dopisu ni prejel Danilo Türk, temveč njegov predhodnik Hartman, pri katerem je bil Danilo Türk sekretar. Ne bo držalo. Mogoče pa je, da so večkrat poslali iste priloge, ker se je zadeva pač razvijala naprej in so dosje dopolnjevali. Tudi če verjamemo, da sekretar Türk ni prebral pošte, ki jo je dobil predsednik Hartman, je dopis, ki smo ga objavili in je naslovljen na predsednika komisije Danila Türka in še devet drugih najpomembnejših političnih funkcionarjev v takratni SRS, v bistveni zadevi nedvoumen."

Janša se je v svojem dolgem zapisu dotaknil tudi domnevne gonje proti njemu osebno in stranki SDS, omenil je afero Depala vas, medijske napade in diskvalifikacije stranke, za katere krivi tranzicijsko levico. Ta se po njegovem mnenju boji razkritja neposrednih dokazov o motivu, zaradi katerega je predsednik države Türk decembra 2009 podelil eno najvišjih državnih odlikovanj nekdanjemu vodji Udbe Ertlu.

Potrč: SDS je z lahkoto obtoževal Türka, da laže
Na nove podatke o arhivskem gradivu so se odzvali tudi v SD-ju. "Vsak dan smo priča novim dogodkom, ki lahko skrbijo slovensko javnost in politiko. Resnica bi morala biti temelj političnega delovanja, laž je zavržna, z lažjo ni mogoče doseči nobenih političnih rezultatov," opozarja Miran Potrč.

Socialni demokrati so bili v času razprave o spremembi zakona o arhivskem gradivu prepričani, da so bile zlahka izrečene izjave, da je predsednik države lagal. Od vsega začetka se je videlo, da se SDS, ki te izjave širi, sklicuje na dokumente, katerih vsebina niso bile izjave o tem, kako se je izvajal velikovški primer, ampak kako se je mesece po tem vršil sodni proces zoper osumljenca delavca državne varnosti, ki sta bila udeležena v tem bombnem napadu. "To se je jasno videlo za tiste, ki so bili pozorni bralci," pravi.

Tudi površen bralec pa je lahko ugotovil, da je leta 1980 Danilo Türk dobil informacije o sojenju, ki ga je dobilo okoli 30 ljudi, dokumenta iz leta 1979 pa Danilo Türk ni dobil, saj takrat še ni bil predsednik komisije, ampak je bil to Jože Hartman. Dokument iz leta 1979 je vseboval prve odzive na napod v Velikovcu, a teh Türk ni prejel, je poudaril Potrč.

Dodal je, da se je skušalo s kombinacijo originalnih gradiv narediti tak dokument, ki bi dokazoval, da je bil Türk neposredno obveščen o dogodkih v Velikovcu, kar je neresnica. Bil je obveščen le prek medijev, kar je sam večkrat povedal.

"Politika ne sme delovati na podlagi načela, da cilj poveličuje sredstva"
Politika se po Potrčevih besedah ne sme delati na podlagi načela, da cilj poveličuje sredstva, in da taka politika dela škodo in ne sme dobiti mesta v vodenju Slovenije. Zato verjame, da bodo državljanke in državljani vsaj po razkritju dokumentov, ki niso izvirni, ugotovili, kdo in kakšno politiko vodi in da bo tako tudi njihovo ravnanje primerno.

"Zelo veseli smo, da smo kot koalicija zagotovili, da so bile sprejete spremembe zakona o arhivih." Velika večina arhivskega gradiva je ostala javna, tudi ti dokumenti, na katere so se sklicevali v SDS-u, so del arhivskega gradiva. "Mislim, da se je v tej razpravi pokazalo, kdo ima moralno avtoriteto, komu je mogoče verjeti in kdo za dosego političnega cilja uporablja vsa sredstva."

Potrč je ob koncu še dejal, da ker gre za odnos Janeza Janše do Danila Türka, predsednika države, mora to oceniti generalno državno tožilstvo, saj gre za napad na integriteto predsednika države, saj gre za varovanje integritete predsednika države. Danilo Türk je namreč že večkrat dejal, da Janeza Janše ne namerava preganjati.

SDS: Stara navada je železna srajca
Na te Potrčeve besede so se nato še endkrat odzvali v SDS-u. "Grožnje poslanca SD Mirana Potrča, ki je bil eden od najpomembnejših oblastnikov v času množičnega uničevanja arhivov, samo potrjujejo strah pred resnico. Šokantno je, da leta 2011, dvajset let po osamosvojitvi Slovenije, od nosilcev politične oblasti znova slišimo pozive k represiji in linču političnih nasprotnikov. Stara navada je železna srajca. Morda bo k preprečitvi političnega delovanja SDS-a jutri pozvala še preostala nekdanja politična vrhuška, z Mitjem Ribičičem, Tomažem Ertlom in Milanom Kučanom na čelu," so zapisali.

Ana Mušič, Ana Svenšek
Prijavi napako
Komentarji
menssana
# 22.02.2011 ob 13:45
Potrč je zavržen ...
marjan_1
# 22.02.2011 ob 14:02
V tej državi je vrednota LAŽ.
nepokorni
# 22.02.2011 ob 13:53
Ko je pa lagal Gregor Golobič je vrli Miran Potrč spal, ali kaj?

Tam vmes me boli za vaše Velikovce izpred 20 let.

Ukvarjajte se raje z off shore podjetji, odtekanjem kapitala, delavci na cesti, lačnimi in obubožanimi ljudmi, brezposelnimi ...

Pa dobro, za kaj (vstavi ustrezen 'organ': _________) vas PLAČUJEMO???
vihraviuporabnik
# 22.02.2011 ob 13:50
Kaj si ti isti govoril ob Golobičevi laži, lažnivec pokvarjeni !
sirup
# 22.02.2011 ob 13:47
Pravi se je oglasil!
mandan
# 22.02.2011 ob 13:46
Njihova zgodovina je en samaaaaaaaaaaaaaaaa laaaaaaaaaž.
dbitls
# 22.02.2011 ob 13:56
Potem pa, dragi Potrč - NE LAŽI
obelix complicus
# 22.02.2011 ob 13:54
Ok, če se ne bi oglasil ravno Potrčko, bi še nekako sprejel definicijo.
erazzem
# 22.02.2011 ob 14:17
Potrč zamuja, bi se moral oglasiti že v aferi precednika oranžnih :)
Jethros
# 22.02.2011 ob 16:49
Ne moreš, da verjameš...odpreš prvi dokument, ki ga je objavil Arhiv RS in greš s prve na drugo stran...nakar odpreš dokument, ki ga je objavila SDS in greš s prve, enake strani, da drugo...glej ga zlomka, kako sta si dokumenta različna...pa ne samo po vsebini, tudi po obliki! Dokument, ki ga je objavil Arhiv RS ima oblikovni smisel, SDSov pa ne, ker je prva stran v popolnoma drugačni obliki, kot se ne bi vezala z ostalim delom, drugi dokument pa se.
Nič, naj odstopi, naj si reši vsaj preostanek dostojanstva.
mago
# 22.02.2011 ob 16:45
“Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, Je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike.” Dimitrij Rupel, 1995
rooster
# 22.02.2011 ob 18:48
Upam da JJ v Odmeve dobi Bobovnik. Peskova mu bo držala štango, če ne lezla v ri..
severna zvezda
# 22.02.2011 ob 16:32
Janša je časopis Delo, ki je razkril, da naj bi SDS ponaredil arhivske dokumente, obtožil, da ni zavezan niti resnici niti bralcem, temveč zgolj režimu.

Zeeeeeeeeeeeeeehhhh .... Pa ti človeček zagrenjeni, kdaj boš doumel, da leta 2011 ne morejo biti vsi mediji v stilu Demokracije (hišno glasilo SDS in skoraj bazični vir informacij MMC-ja), Reporterja, Družine, (tudi) Večera, Ognjišča, Radia Ognjišče itd.??????????

Tvoj komunikacijski guru Grims je nenehno lapal o (ne)uravnoteženosti, kaj ti zdaj ni všeč? Še MMC in razni voditelji Odmevov ti štango držijo tu in tam (čeprav, zdaj so rahli v zadregi :-)).

Saj, ni čudno, če si v SDS pravico do obveščenosti predstavljate na tak način; Zver je že dokaz, ko je nazadnje hvalil madžarski medijski zakon in Orbana. Karikatura od demokrata ........................
Barrotes
# 22.02.2011 ob 18:12
Pravkar na Kanalu A:

Novinarka: Zakaj ste zlepili dokumente?
Janša: Ja zakaj pa jih ne bi?

HAHAHAHAHAHA
R2D2
# 22.02.2011 ob 17:29
... saj sem vedel da je Arhiv RS KRIV za ponaredek in kaj sledi ;

1. Odstop Vlade
2. Tehnična Vlada
3. Predčasne Volitve

50 + X , Druga Republika , Nova Ustava , 15 Pokrajin , ...

če ne pa Ljudi na ulice in trge pa protesti dokler se vse ne zgodi

A sem še kaj pozabil ... ?!

ZA BRUHAT in zanj sem trobil pred Roško ...

sedaj pričakujem (-) ...
Jethros
# 22.02.2011 ob 16:53
Puster:
klikneš na dokument Arhiva, potem klikneš še na dokument, ki ga je SDS objavila, primerjaš, obrneš, pomočiš v melko...ajej, ne, to je moj piškotek Oreo...skorlaš po prvi strani, primerjaš, ugotoviš da sta enaki, nakar greš na drugo stran, primerjaš in....NE, nista enaki!?!? Kako je to možno? Janez, a si napravil "napako"? Ja Urška, zaj**** sem.
LP
kritizer
# 22.02.2011 ob 16:46
Puster, si ti kaj v žlahti z Mariničem ?
mago
# 22.02.2011 ob 16:34
256. člen - Ponarejanje listin

(1) Kdor napravi krivo listino ali predrugači pravo listino z namenom, da bi se taka listina uporabila kot prava, ali kdor krivo ali predrugačeno listino uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do dveh let.
(2) Poskus je kazniv.
(3) Kdor napravi krivo javno listino, oporoko, javno ali uradno knjigo ali kakšno drugo knjigo, ki se mora voditi na podlagi zakona, predrugači tako pravo listino ali kdor tako krivo ali predrugačeno listino spravi v obtok ali hrani z namenom uporabe ali jo uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do treh let.
kritizer
# 22.02.2011 ob 16:20
Bojim se človeka, ki tako neodgovorno, pritlehno in brezobzirno laže. In ko ga ujameš na laži, se dodatno zlaže, da tega nikoli ni rekel. Itd, itd...

Res se ga bojim, ker bo na enak način postopal do kogarkoli, ki mu bo stal na poti. Kot to počne že 20 let. To ni več niti približno Pučnikova SDS.

Jože Pučnik se obrača v grobu.
urosbez
# 22.02.2011 ob 15:35
Pa dajte no zbudite se. Ovčice Ivana jajčkota! Če rušite vlado, jo rušite zato ker je nesposobna in ne na osnovi Jajčkovih paranoidnih blodenj. Tip je bolan, hudo bolan in bolestno žejen oblasti. In za oblast je pripravljen narediti prav vse, žrtvovati lastno domovino, vi mu pa sledite kot bogaboječe ovčice v 17. stoletju. Vlado je treba zamenjati, ker je nesposobna, ne pa zato, ker je vaš ljubljeni vodja vidi udbomafijske morilce v vrečki pasjih piškotov!
Se je Jajčko kdaj zavzel za brezposelne? Za obračun s tajkuni (Šrota in Bavčarja npr. je sam ustvaril)? Ne, on se bori proti udbomafiji in njihovim morilcem, ki so instant zapakirani v jušne kocke.

Dovolj je bilo!!!!!

P.S.: Ivan Jajčko Janša je prav tako nesposoben kot trenutni mandatar. Da ne bo pomote.
nesesekirat
# 22.02.2011 ob 15:11
Pravkar, ob 15:04 na TV Slovenija v poročilih ob 15:00. Novinarjem so omogočili ogled arhivskega gradiva in izkazalo se je, da je Janšev (SDS) dokument zoper predsednika republike ponaredek (kombinacija dveh časovno par mesecev ločenih dokumentov).
In taki naj bi vodili Slovenijo-še lagati ne znajo, ne kaj drugega.
PICENG
# 22.02.2011 ob 17:33
Iz dokumentov, ki jih je objavil Arhiv RS in dokumenta, ki ga je objavil SDS, je mogoče razbrati, da so v SDS-u iz prvega dokumenta vzeti 2. stran, dodali 2., 3. in 4. stran drugega dokumenta, 5., 6. 7., 8., 9. 13. in 12. stran tretjega dokumenta, nato pa še 3., 4., 5. in 6. stran prvega dokumenta.
Nedvomno zelo originalen dokument, ki ga je NEPOSREDNO dobil Tuerk na mizo. Neposredno je bil obveščen devet mesecev po dogodku. Neposredno je bil vpleten v dogodek, tako, da je prebral časopisne notičke, ki so bile itak vsem na voljo.
Pa kdo je zdaj tu nor? Kje si, Zavec? Kje si, okrožni državni tožilec?
šurda
# 22.02.2011 ob 16:45
Ej,jej,je jej Ivan Janez Janša,kaj pa sedaj,ko so te že
milijontič ujeli na laži,se boš poslovi od politike?
Močno dvomim,saj je politika edino kar znaš,za vse
ostalo si popolnoma nesposoben Ivan Janez Janša !!!
mago
# 22.02.2011 ob 16:11
Eh ti moj jajcjeglavi plešec.... Laž ima kratke noge, pravijo.... In če boš še naprej tako na debelo lagal, boš ostal tudi brez nog in ne samo las...
podjetnik
# 22.02.2011 ob 14:04
Smo videli kako se ti je zdelo sprevrženo laganje javnosti Ultra Golobiča o njegovem Ultra podjetju...
abvgd
# 22.02.2011 ob 17:28
@spremljevalec

Potrč govori o dokumentu iz leta 1980, ki se navezuje na sodni proces, ne pa na sam atentat. Dokument iz leta 1979 pa povzema medije, tega pa Türk ni dobil. Si prebral dokumente iz arhiva in dokument SDS?
kritizer
# 22.02.2011 ob 16:36
.. In če na osnovi ponarejene listine obtožiš drugo osebo kaznivega dejanja, ali laganja, si lahko samo pomilovanja vreden. In potem obsojen !
Jethros
# 22.02.2011 ob 16:08


Ne morem verjeti kako se nekateri sprenevedate tukaj, ko se vam poda dokaze, sami pa celo pljuvate, brez da bi kaj dokazali, a ne Puster :D

Mah, lep dan še naprej :)
neobremenjen
# 22.02.2011 ob 15:29
Problem SDS-a in vseh njegovih privržencev je samo en. Razmišljati znate samo z eno glavo in ta je žal Janševa. Zanj pomeni kritično razmišljanje samo udrihanje po nasprotnikih, zato vedno znova ustvarja fronte.
lookaaa
# 22.02.2011 ob 17:51
spornih v tej temi je vec stvari:
1. ocitanje, da je bil nekdo >>seznanjem<< z atentatom na podlagi dokumenta, iz katerega je razvidno, da so o tej temi ze porocali tuji in domaci mediji (orf, kleine zeitung, delo, vecer, politika...) skoraj leto po dogodku, je smesno;
2. ocitki, na podlagi poslanega dopisa, da sta se dva >>osebno<< poznala, je se bolj smesno;
3. najbolj smesno pa je to, da smo ze cisto navadni laiki na dan, ko je sds dokument objavila opazili, da se strani med seboj razlikujejo, da so pisane z razlicnimi pisalnimi strojcki ...in da mogoce gre celo za ponaredek...

in v tej zgodbi, draga desnica, se ne gre za to, kdo je kaj naredil v casu komunizma, udbe, belih in crnih, o hudih jamah..., ampak je govora o spornih dokumentih. sam tocno vem, da levica se zdalec ni tako cista, kot se hoce pokazat, in da bi bilo treba marsikoga ornk s sibo po tazadnji, pa v crno luknjo z njim, a blesavo branjenje sds glede teh dokumentov je prav ponizujoce za jj privrzence.

-a lahko kdo odgovori, zakaj so zigi, crke na razlicnih listih razlicni?
-kaksno tezo imajo dokumenti, ki pravzaprav se vedno ne dokazujejo lazi turka? vsaj ti ne! (sam ne trdim, da o dogodkih ni bil obvescen in da se ni osebno poznal z ertlom, a dokumenta mi tega zal ne dokazujeta!)
-kaj ima golobic in >>njegovo<< laganje veze s to dokumentacijo?


probajte odgovoriti vsaj na eno vprasanje, pa ne zopet s takimi: ertl je morilec, turka smo ujeli na lazi, zakaj potrc ni obsodil laganja golubica, brezposelnost, satelitsko cestninjenje, zakaj je luksic gledal zavca in se hvalil na njegov racun...
ssdd
# 22.02.2011 ob 16:53
jansev klan je obseden z oblastjo, lep dokaz so fanatiki, ki cakajo v vrsti, da lahko napisejo kaksnen stavek in ga obdarujejo s plusi. Res, kako malo je potrebno, da skacejo od veselja. Mesija Jansa vas bo resil ...
Viera
# 22.02.2011 ob 16:36
To je pa že psihična bolezen.
anodomini
# 22.02.2011 ob 15:56
Kalimerotom so že zbrisali čip s prvo lažjo in JJ jim že nalaga novo porcijo torej bomo deležno ponovne salve enakih copy pastov na tem portalu.
matjazgu
# 22.02.2011 ob 15:43
Bravo Janša, spet si poslal v svet en kup smeti. Daj se obnašaj malo bolj ekološko ! Obtoževati ljudi, ki se ne strinjajo s tvojo razlago, za režimske medijske lakaje je pa dejanje iz obupa. Probaj za spremebo priznati, da ste v SDS (sicer ne vem zakaj je tisti D v imenu) naredili napako.
ksenak2
# 22.02.2011 ob 15:37
Ne bomo mogli normalno živet tu v Sloveniji, dokler bomo imeli JJ na grbi. To je neverjetno, kakšno breme je za celo družbo. Zaradi njegovih privatnih zamer bi se šel leta 2011 partizane in domobrance in stalno podpihuje in intrigira.

Podobno situacijo sem doživel v našem kulturnem društvu, kjer sem aktiven že več deset let - 20 let sta se dajala dva člana, ves čas po malem neke zarote, grebatorstva, intrige, vsi ostali smo se počutili nelagodno in delo je trpelo. Zdaj sta oba betežna in v penzionu, mladina je prevzela komando in jih ne šmirglajo, zavladal je MIR, ko ga nihče ni več pričakoval.
Jethros
# 22.02.2011 ob 15:36
Puster:
Če ne razumeš kaj ti pišem, potem svetujem kako dodatno lekcijo slovenskega jezika ;)
Ker je dejstvo, da v tej zgodbi lažnivec obstaja, ali na eni ali na drugi strani, bom drugače vprašal:

Kje vidiš ti resnico v obtožbah SDSa in laži pri Turku? :)

Drugače pa, ker ne razumeš kilometrine, kjer najdeš tudi odgovor na tvoje vprašanje, bom moral biti pač bolj direkten:
SDS obtoži Turka, da je ta za atentat izvedel neposredno, torej pred mediji! Kar pomeni, da je moral Turk za celo akcijo vedeti vsaj isti dan, ko je ta bil izveden! Ker je SDS šla tako daleč, da je govorila o poznavanju ozadja, je s tem obtožila Turka, da je morebiti v tem atentatu celo sodeloval oz., da je najmanj vedel kdo stoji za atentatom, kdo so ljudje, ki so organizirali atentat in tako naprej, z imeni in priimki. Dokaz hočeš ali nočeš se nadaljuje z obtoževanjem, da sta se z Ertlom poznala že takrat, dokaz za to naj bi bil nek dokument, ki je zgolj obvestilo o nasledniku neke fukncije, ker je prvemu ta potekla.

No, ker boš itak nadaljeval svoje, dokaži, da se motim, do takrat pa imaš zgoraj cel kup laži, ki so prišle na dan iz štaba SDS.

p.s. na dokaze o Turkovem laganju pa še zmeraj čakamo...
RAAKP
# 22.02.2011 ob 15:19
G.Janša v svpien prispevku na spletni strani na dolgo in široko razpreda in "bebavo" vleče vzporednice med režimi v S.Afriki in Slovenijo. Operira s celim kupom imen, po drugi strani pa ne razkrije kdo so strokovni sodelavci SDS-a, ki so brskali po arhivih.
jurica
# 22.02.2011 ob 15:04
Kje je pa Janša??? Ali je spet šel po Armani jeans na Kosovo za svojo Urško????
Spletna stran SDS,še zdaj ni povedala kaj je Janez delal na Kosovem pri prijatelju Taciju!!!!!
Jethros
# 22.02.2011 ob 20:24
Aaron:
Če malo karikiram...
Če greš s tako težkimi obtožbami pred sodnka in se izkaže, da si mahal z dokumentom, ki si ga sestavil s tremi različnimi, predvsem takimi, ki nosijo drugačne letnice in naslovnike, bo sodnik ne samo ovrgel tvojo tožbo, ampak predlagal pregon zaradi poneverbe in krive obtožbe! Temu sledi zaporna kazen, tako da ne mi o "malo zavajajočem" podatku.
Kaj praviš?
jurica
# 22.02.2011 ob 18:18
Če Janša na oblast pride,bo tale novinarka z A kanala morala kot kelnerca al pa blagajničarka delat do konca življenja....
severna zvezda
# 22.02.2011 ob 17:57
Je kdo prebral celotni ''odgovor'' g. Janše na njihovi (SDS) spletni strani?

Psiho-traktat v vsem svojem sijaju. Besedilo se vleče kot trakulja, verjetno copy paste še ne izdane njegove nove knjige? Huje kot spokorjeni spisi v nekih prejšnjih časih .......

Etiketiranje z žaljivimi pridevniki, trenutni svetovni dogodki se povezujejo s Slovenijo, skoraj biblične povedi (Voda pa je seveda vrela, para se je nabirala toliko časa, da so postale mirne institucionalne spremembe nemogoče.) ......

Sklicevanje na institucije, ko Janši to paše (in ne, ko gre za institut predsednika RS ali delovanje tožilstva z B.B. na čelu ...: Prepričan sem, da moramo v Sloveniji storiti vse, da se nakopičena nasprotja rešijo po institucionalni poti.) ..............

Spet zlajnano besedičenje o tranzicijski levici (ker desnica pa se vozi z lesenimi vozovi, sam Janša pa z Urško stanuje v skromni leseni koči? in z galejo potujeta do Tajvana?!) .............

Zanikanje arbitražnega sporazuma, vse v enem košu - teme, ki nimajo nobene zveze z aktualno o arhivskih spisih .......... Nenehno omenjanje (grožnja?) strahu in resnice, namesto vlade se zapiše oblastniška elita (to krilatico nenehno povzemajo tudi novinarji), zloraba besede represija (ni idealna ta Slovenija, ni pa to Severna Koreja, Kitajska, pretežno islamske države nemara celo ZDA ipd.) ....

Ob vsem ''razlaganju'' okoli predsednika in Ertla še navrže kako ''sporno'' letnico (1945, da njegov traktat pridobi na ''zgodovinskosti''), nesramno poveže v enem odstavku Kurta Waldheima s predsednikom RS. In tako naprej od odstavka do odstavka.

Sprevrženo omenja načeti ugled Slovenije: Pravo ceno takšnega ravnanja pa plačujemo vsi državljani Slovenije. Trpi ugled države navzven in navznoter. Kdo to piše?!

Spravi se ponovno na komentatorje, novinarje, politike: Prav poučno je ponovno brati komentarje in razprave Ježa, Lorencija, Šetincev, Potrča, Miheljaka, Školča, Damjanića, Jakiča, Jurija in ostalih dežurnih propagandistov predmoderne Slovenije. Je treba posebej omenjati, da ima Kučan tudi svoj odstavek?

Vmes se ponovno posipava s pepelom v okviru vloge pokojnega gospoda Pučnika, ki ga je izkoristil in brezsramno potisnil na stranski tir, da v zadnjih letih ni prišel do besede znotraj SDS-a. Vmeša še Depalo vas in povojne poboje (ker brez tega res ne gre).

Nekje vmes se le najde kanček upanja s kratkim stavkom: Nismo vsi isti in izbira obstaja.

Tako je, g. Janša. Nismo vsi isti kot vi in vaši podporniki, prav tako nismo vsi isti kot na levici oz. v vladi. Problem je izbira (je skoraj ni), ampak alternativa pa tudi ni SDS s teboj na čelu.
šurda
# 22.02.2011 ob 16:49
Puster
Ponarejanje dokumentov !!! Poglej vse dokumente,ki
so objavleni zgoraj v obarvanem delu !!!
kritizer
# 22.02.2011 ob 16:43
Jethros - Ne bo treba dolgo čakati... Sem prepričan.
Jethros
# 22.02.2011 ob 16:39
Čakam komentar tega veljaka, kako bo označil ljudi v Arhivu RS za režimske lakaje :D
"Ein Volk, ein Reich, ein Führer!" (bruh)
Jethros
# 22.02.2011 ob 16:01
Pa še en bob leta SDS:
IZ DOPISA NEDVOUMNO IZHAJA, DA JE BIL DANILO TÜRK LETA 1980 MED DESETIMI NAJPOMEMBNEJŠIMI SLOVENSKIMI POLITIKI, KI SO JIH OBVEŠČALI O PODROBNOSTIH IN OKOLIŠČINAH ATENTATA. POZNAL JIH JE TAKRAT IN POZNA JIH DANES. MOGOČE JE BIL RAVNO TO NAJPOMEMBNEJŠI MOTIV, DA JE PODELIL VISOKO DRŽAVNO ODLIKOVANJE NEKDANJEMU ŠEFU UDBE TOMAŽU ERTLU.

V dokumentu so povzetki sojenja, pisanja medijev in mnenju avstrijskih politikov, nikjer dokaza, katerega so tako pompozno najavljali, oni pa o nedvoumnih dokazilih, kako je bil obveščan o ozadjih...in potem se ozgovarjajo, da ga niso obtožili sodelovanja pri atentatu?
Laži laži laži me, ti to radiš najbolje (JJ)

Vir je pa isti kot prej.
ksenak2
# 22.02.2011 ob 15:42
Šurda, mene bolj skrbi, kaj se skriva za tem "Društvom slovensko-tajvanskega prijateljstva", ki so ga ustanovili Janša, Brejc in Virant dalnjega leta 1997, ko se je še na veliko tovorilo zlato in keš od orožja čez deželo Kranjsko. Tajvan je pa isto kot Ciper in Lihtenštajn - poštni nabiralnik za umazane posle.
Jethros
# 22.02.2011 ob 15:29
Aja, ne razumem izgovarjanja na priloge, ko pa je govora o prejemniku dopisa, kjer Delo dokazuje, da prejemnik ni bil predsednik Turk, ampak takrat njegov predhodnik. Torej gre za poneverbo, ne pa za število priog, dragi Ivan! Kako boste komentirali, da je Delo objavil dopis prejemnikov drugačnega od vašega? Tukaj tudi odgovor, čemu toliko pompa okoli dokumenta, ki je bil poslan 9 mesecev po atentatu in kateri povzema medijsko poročanje in povzemanja takratnih avstrijskih politikov. Uaaaau...že to kar ste objavili je banana, zdaj pa še lažno...odidite, bolje bo za vse. Še Sanader se je pobral, ko je videl, da je v slepi ulici.
jurica
# 22.02.2011 ob 15:19
Ali je to zgolj naključje,da je Tači znan trgovec z človeškimi organi...njegov osebni prijatelj Janša pa je doma na Meserski ulici!!!!
Ali je to zgolj naključje,da je Janša znan trgovec z švercom orožja,no vsaj v 90 letih...Taci pa je bil 1993 leta odgovoren za nabavo orožja v tedaj teroristični organizaciji OVK....
Ali SDS fanatiki res verjamete,da je šel Janša pred 14 dnevi po poceni trenirko za Urško na Kosovo...
Čudno,da Jelincic in Gorenak,ki vsepovod vidita zarote in povezave,nič ne povesta...
Tudi Reporter je kar tiho...
šurda
# 22.02.2011 ob 15:14
nesesekirat
To so novi guru računalniški tečajniki,ki jih je
plačala SDS ( tudi oglaševala na svoji spletni strani ! )
Če kdo sigurno laže je to Ivan Janez Janša,tako so
pokazali tudi dokumenti na spletni strani DELA le
prebrati in primerjati jih je treba z tistimi,ki jih je objavil
SDS,pa bo vse popolnoma jasno !!! Tu nekateri
omenjate Gregorja Golobiča in njegove laži,priznam,da
jih ni bilo tako malo,a v primerjavi z lažmi,ki jih je v svoji
dolgi politični karieri izrekel Ivan Janez Janša,je Gregor
Golobič pravi vajenec !!!
anodomini
# 22.02.2011 ob 22:03
Ja no SDS je zgrožen ker mu ne verjamejo pa tako lepo so ponaredili dokument.
Kazalo