Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Opozicija o odstopu predsednika vlade: "Skupaj so zakuhali težave, ki so jih zdaj ujele." Kako na odstop Mira Cerarja gleda parlamentarna opozicija? Predstavniki njenih strank, Anže Logar, Matej Tonin, Luka Mesec, Alenka Bratušek, so soočili mnenja v studiu TV Slovenija.
Erjavec: Cerar se je zgrudil pod bremeni, ki si jih je sam nalagal Mandat vlade Mira Cerarja je bil po mnenju Karla Erjavca (DeSUS) uspešen glede stabilizacije javnih financ in gospodarske rasti, v političnem smislu pa ni bil najuspešnejši.
Sindikati: Goljufivi delodajalci so vse bolj kreativni " Goljufivi delodajalci postajajo vedno bolj inovativni, zato je treba možnosti zlorabe zakonodaje čim prej zajeziti, preden bodo postale ustaljena praksa ," opozarja Goran Lukić iz Delavske ...
Odhajajoči guverner Jazbec tarča groženj Guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec, ki je bil v ponedeljek dokončno potrjen za člana enotnega odbora za reševanje bank, je prek sporočil SMS na službeni telefon prejel več groženj.
Trije poškodovani rudarji že v domači oskrbi, trije v celjski bolnišnici Trije rudarji Premogovnika Velenje, ki so bili poškodovani v stebrnem udaru, so bili odpuščeni iz bolnišnice in so že v domači oskrbi.
Pahor novega mandatarja ne namerava predlagati Predsednik države Borut Pahor opravlja prvi del posvetov z vodji poslanskih skupin o morebitnem predlogu za novega mandatarja in datumu volitev. SMC želi imeti čas za sprejem določene zakonodaje.
Cerar: Naj živi sodobna, solidarna in svobodomiselna Slovenija Predsednik vlade Miro Cerar je "z nekoliko težkim srcem, a mirno vestjo" poslance obvestil o svojem odstopu. S tem je prenehal mandat celotni vladi, ki bo opravljala le še tekoče posle.
Cerar: Da sem odstopil, ne pomeni, da sem obupal " Do tretje ure popoldne nisem razmišljal o odstopu ," je v pogovoru za Televizijo Slovenija dejal odhajajoči premier Miro Cerar in poudaril, da je bila odločitev vrhovnega sodišča, ki je ...
Policija kupuje nov helikopter: z aneksi do 20 milijonov evrov V enem mesecu bo znano, koliko bo stal novi transportni helikopter, s katerim želi policija še naprej opravljati tudi nujno medicinsko pomoč.
Sindikati: Če ne bo dogovora, bodo plače osrednja tema predvolilne kampanje Vlada je izboljšala plače zdravnikom, direktorjem in ravnateljem, zato je prelaganje odprave anomalij pri najnižje plačanih na novo vlado neodgovorno, menijo v koordinaciji stavkovnih odborov ...
Ponovno potrjeni vodja SDT-ja Harij Furlan zavrača očitke zdravstvene preiskovalne komisije Državnotožilski svet je za vodjo specializiranega državnega tožilstva (SDT) potrdil Harija Furlana, ki je že prisegel.
Cerar: V Svizu so zahtevali višje plače od zdravnikov in univerzitetnih profesorjev V DZ-ju se je začela redna marčevska seja, ki bo najverjetneje zadnja redna seja v tem mandatu po odstopu premierja Mira Cerarja, ki je še zadnjič odgovarjal na poslanska vprašanja.
Poslanci DZ-ja se bodo srečevali le še na izrednih sejah Državni zbor bo v nasprotju z vlado, ki bo opravljala samo še tekoče posle, s polnimi pooblastili delal vse do ustanovne seje novega sklica parlamenta.
Janković: Tu smo zaradi političnega cirkusa, volitve so tu Preiskovalna komisija DZ-ja, ki preiskuje zlorabe v bankah, je zaslišala ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Večina vprašanj pa je bila povezana s projektom Stožice.
Umrl je Matjaž Gantar Po hudi bolezni je umrl Matjaž Gantar. Bil je predsednik upravnega odbora KD Group, ene največjih finančnih skupin v Sloveniji.
Ministrstva za svetovalne pogodbe porabila 12 milijonov evrov Ministrstva so v tem mandatu skupno porabila 12 milijonov za svetovalne pogodbe, največ ministrstvi za zdravje in finance.
Vox populi: Po Cerarjevem odstopu največ pridobil SMC Raziskava Vox populi, ki jo za RTV Slovenija in časopis Dnevnik izvaja agencija Ninamedia, je v marcu pokazala, da je pred odstopom premierja Cerarja največ ljudi podprlo SD, po odstopu pa ga je na ...
Gibanje Skupaj naprej bo ustanovilo stranko in se podalo na volitve Gibanje Skupaj naprej " gre samostojno in neodvisno na parlamentarne volitve ", je sporočil vodja gibanja Danijel Bešič Loredan.
Vlada želi določiti enotne pogoje in možnosti za delovanje nevladnih organizacij Poslance čaka obravnava zakona o nevladnih organizacijah, s katerim namerava odhajajoča vlada celovito urediti področje nevladnega sektorja z enotno opredelitvijo in določitvijo enakih pogojev za ...
Pahor: Premier ni tisti, ki dobi neko informacijo Sove in potem odredi ukrepanje Pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje sume pranja denarja v slovenskih bankah, je pričal tudi predsednik republike Borut Pahor.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Miro Cerar
20. marec 2018 ob 13:05 Nisem obupal, le odstopil sem.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo