Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Komisija ni prepričana, da je čas za prodajo NLB-ja pravi Postopek prodaje Nove Ljubljanske banke (NLB) po besedah predstavnikov države teče v skladu z načrti, a več poslancev je na komisiji DZ-ja za nadzor javnih financ opozorilo, da s prodajo ne kaže ...
Društva, sindikati: Projekt Za dostojno delo le manever ministrice za kupovanje časa Koalicija društev in sindikatov je pripravila svoje spremembe zakona o inšpekciji, saj ministrski osnutek novele ni dovolj učinkovit za problematiko prekarnih zaposlitev.
Odvetniška družba mora izbrisati osebne podatke slovenskih voznikov Za zdaj še nepravnomočna odločba informacijskega pooblaščenca odvetniški družbi Ušeničnik - Žagar iz Ljubljane nalaga izbris osebnih podatkov slovenskih voznikov.
ECB se vpleta v preiskavo Banke Slovenije V predkazenski postopek, ki ga Specializirano državno tožilstvo vodi zoper guvernerja Banke Slovenije in še tri tam zaposlene, je vse bolj vključena tudi Evropska centralna banka.
V Zavarovalnici Triglav se strasti pomirjajo: sindikalni zaupnik po grožnji z odpovedjo znova na delovnem mestu Vodstvo Zavarovalnice Triglav je po burnem odzivu na začetek postopka za odpoved delovnega razmerja sindikalnemu zaupniku Miletu Zukiću zaradi domnevne izdaje poslovne skrivnosti stopilo korak nazaj.
Koalicija družno podprla zakon o drugem tiru Koalicijske stranke so na vrhu koalicije soglasno podprle predlog zakona o drugem tiru, pričakujejo pa tesno sodelovanje z Luko Koper, ki je že izrazila nasprotovanje zakonskemu predlogu.
Erjavec: Nevarnost so zlasti razmere v SMC-ju Vodstvo stranke DeSUS je razpravljalo o "turbulentnem" sredinem vrhu koalicije. Predsednik stranke Karl Erjavec je presodil, da so za koalicijo nevarne zlasti napetosti znotraj SMC-ja.
Ustavno sodišče razveljavilo del zakona glede vročanja odpovedi po pošti Ustavno sodišče je razveljavilo zakon o delovnih razmerjih v delu, ki opredeljuje vročanje odpovedi pogodbe o zaposlitvi po pošti.
Realnost evropskih meja: dolge kolone se vračajo, preverjen bo vsak potnik Čez 10 dni bodo na zunanjih mejah šengenskega območja in Evropske unije - kot odziv na teroristične napade - začeli sistematično nadzorovati vse potnike.
Razprava na konferenci v korist za javnost odprti izbiri generalnega direktorja RTV-ja Varstvo osebnih podatkov kandidatov ne sme biti razlog ali celo izgovor za to, da bi bila seja, ko bodo svetniki izbirali novega generalnega direktorja RTV Slovenija, zaprta za javnost, je bilo ...
Nič ne bo s hitrim iskanjem: postopek izbire nadzornikov SDH-ja bo v celoti ponovljen Po mnenju finančnega ministrstva se je postopek imenovanja manjkajočih članov nadzornega sveta SDH-ja končal in ga ni mogoče nadaljevati. Celoten postopek z javnim razpisom vred bodo ponovili.
Družina s tremi otroki tik pred deložacijo Nezakonita odpoved noseči materi, infarkt očeta in odstop NLB-ja od posojilne hipotekarne pogodbe so družino Klun Zulfiqar pahnili v hudo stisko - so namreč tik pred tem, da se njihovo stanovanje ...
Švedski premier: Arbitražna rešitev naj temelji na mednarodnem pravu Švedska se ne želi neposredno vpletati v reševanje mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško, je med obiskom v Ljubljani dejal švedski premier Stefan Löfven.
Semolič: Tuje zbornice hočejo sedeže v ZZZS-ju. AmCham, Rantzen: O tem ne vemo nič. ZSSS skrbi neuradna informacija, da naj bi se AmCham in slovensko-nemška gospodarska zbornica trudila dobiti sedeže v skupščini Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Zbornici informacijo zanikata.
MNZ ne vidi razloga, da bi odločba US-ja vplivala na zakon o tujcih Po mnenju nevladnih organizacij lahko razveljavitev izgona romske družine vpliva tudi na morebitno odločanje ustavnega sodišča o noveli zakona o tujcih, a na MNZ-ju povezave ne vidijo.
Pahor: Širitev EU-ja na Zahodni Balkan bi regiji prinesla mir in blaginjo Predsednik Borut Pahor je na gradu Strmol gostil poljskega predsednika Andrzeja Dudo in predsedujočega BiH-u Mladena Ivanića. Strinjali so se, da bi bila širitev EU-ja na Zahodni Balkan dobra ideja.
Konec mandata za tri ustavne sodnike Tri odhajajoče ustavne sodnike, in sicer Mitjo Deisingerja, Jasno Pogačar in Jana Zobca, bodo za naslednjih devet let nasledili v sredo izvoljeni Matej Accetto, Klemen Jaklič in Marijan Pavčnik.
Nova stranka ReSET poziva k rešitvi države iz rok tajkunov Na ustanovnem kongresu v Mariboru so se zbrali člani nove politične stranke ReSET, ki poziva k rešitvi Slovenije iz rok elite in tajkunov.
Cerar: Izbor novih nadzornikov SDH-ja naj bom čim hitrejši Predsednik vlade Miro Cerar si želi, da bi postopek izbire novih kandidatov za člane nadzornega sveta SDH-ja stekel čim hitreje. Le v skladu z zakonom naj bo, je dodal.
Dars prodal za 83 milijonov evrov vinjet Prodaja vinjet z letnico 2017, ki so na prodaj od 1. decembra lani, se je do konca februarja glede na enako obdobje leto prej povečala za štiri odstotke.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Oglasno sporočilo
link
Glasovanje za najboljše evropske projekte v regiji
28. marec 2017 ob 08:16 Evropski socialni sklad, ki letos praznuje 60 let delovanja, je v zadnjih desetih letih na področju zaposlovanja, izobraževanja in prijazne javne uprave pomagal skoraj 760.000 ljudem v Sloveniji, so ...
Več novic ...
Izjava dneva
link
Anton Rop
3
29. marec 2017 ob 13:26 Politiki smo itak vsi pokvarjeni.
Več novic ...
Kazalo