Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Spominska maša v Rovtah V Rovtah v občini Logatec sta bili spominska maša za spravo in slovesnost ob 75. obletnici ustanovitve vaških straž, ki jo je pripravila Nova slovenska zaveza.
Ministrstvo med iskanjem čistilk ne upošteva socialnih priporočil, ki so jih sami pripravili Številna javna naročila v Sloveniji omogočajo socialni damping, zato sistem javnega naročanja potrebuje popravke, so na novinarski konferenci opozorili v Delavski svetovalnici.
S prihodnjim tednom začetek volilnih opravil pred predsedniškimi volitvami Državna volilna komisija je sprejela rokovnik za izvedbo volilnih opravil za predsedniške volitve. Kandidati bodo s prihodnjim tednom lahko vlagali svoje kandidature in zbirali podpise podpore.
Ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev vrata odprla tudi predsedniška palača Ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je urad predsednika republike priredil dan odprtih vrat, predsednik republike Borut Pahor pa je v nagovoru poudaril, da se v Sloveniji ...
Številne nesreče v gorah so posledica slabih priprav na turo Slovenski policisti so letos večkrat opozorili na previdnost v gorah, saj se povečuje število planinskih nesreč.
Okrožno sodišče: Univerza mora vrniti 780.000 evrov, ki jih je izplačala za dodatke Okrožno sodišče je odločilo, da mora ljubljanska univerza državi vrniti 780 tisoč evrov zaradi izplačil dodatkov za stalno pripravljenost, ker je bil denar iz proračuna porabljen nenamensko.
"Priključitev prekmurskih Slovencev matičnemu narodu ni bila samoumevna" " Prekmurje in Prekmurci so enakovreden gradnik te države, na kar se, predvsem v centru odločanja, mnogokrat pozablja ," je v govoru na slovesnosti na predvečer dneva združitve prekmurskih Slovencev ...
Študentje lahko le še danes zaprosijo za subvencijo za bivanje Študentom visokošolskega študija se v sredo izteka rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih za študijsko leto ...
Država bo zaradi predsedovanja EU-ju prenovila kompleks Brdo Slovenija bo pred predsedovanjem Svetu EU-ja leta 2021 prenovila grad Brdo in dozidala hotel Brdo.
Erjavec senatorjem izrazil nezadovoljstvo glede ameriškega stališča do arbitražne odločitve Predsednik repub like Borut Pahor in zunanji minister Karl Erjavec sta sprejela delegacijo šestih senatorjev ZDA, s katerimi sta govorila o sodelovanju med državama in v okviru z veze Nato, razmerah ...
Ministrstvo prisluhnilo dimnikarjem in povišalo cene storitev, v načrtu tudi obvezne meritve Prihodnost dimnikarskih storitev tudi več kot pol leta po uveljavitvi novega zakona ostaja nejasna, saj na ministrstvu še niso pripravili ustreznih pravilnikov, so pa prisluhnili dimnikarjem in ...
Zore: Ker nimamo pravega odnosa do življenja na njegovem začetku, imamo težave tudi na koncu Katoličani praznujejo Marijino vnebovzetje in slovesna bogoslužja so potekala po številnih cerkvah, posvečenih Mariji.
Med poštnimi paketi tudi steklenice s kačami in pepelnik iz krokodilje kože Finančna uprava je letos v poštnih pošiljkah odkrila in zasegla marsikaj - od mazila s strupom kraljevske kobre iz Vietnama do steklenic s kačami v alkoholu.
Vox populi: Največ glasov bi prejel SDS. NSi prehitel DeSUS. Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi največ podpore opredeljenih volivcev prejel SDS, sledili bi mu SD in SMC pred Levico in NSi-jem, kaže javnomnenjska raziskava Vox populi.
Prodaja nepremičnin stanovanjskega sklada cveti, primanjkuje pa najemnih stanovanj Oživitev nepremičninskega trga opažajo tudi na republiškem stanovanjskem skladu, kjer so v prvem letošnjem polletju prodali vsa stanovanja s preteklih razpisov v Novem mestu, Borovnici in ...
Število nezakonitih prehodov meje se povečuje, največ je Afganistancev Število nezakonitih prehodov državne meje se je povečalo.
Župan Žirovnice: Če vam ni do gneče in plačevanja parkirnine, v Lescah zavijte desno Župan Žirovnice Leopold Pogačar je ob gneči, s katero se srečujeta Bled in Bohinj, turiste, ki ne želijo "plačevati parkirnine" , povabil na ogled naravnih in kulturnih znamenitosti žirovniške občine.
Tudi ta konec tedna zaznamovale gneče na avtocestah in pred mejnimi prehodi Zaradi še vedno trajajočega obdobja letnih dopustov in možnosti podaljšanega konca tedna, saj bodo številni ponedeljek pred torkovim praznikom izkoristili za dopust, je bil ta konec tedna po ...
Kolar Celarčeva: Vse točke interpelacije temeljijo na govoricah Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je v odgovoru na interpelacijo v celoti zavrgla očitke kot neutemeljene.
Kako bo organiziran demografski sklad? Ključno je, da bo bodoči demografski rezervni sklad organiziran tako, da bo po poteku 20-letne akumulacijske dobe pomenil pomemben dodatni vir financiranja pokojninske blagajne, poudarja ministrica ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Edgar Lungu
20. avgust 2017 ob 16:18 Tako kot ne prosimo za vaše dovoljenje, ko opravljamo teste za malarijo, tako bomo nadaljevali in vas testirali na HIV ter vam, če ste pozitivni, svetovali glede zdravljenja.
Več novic ...
Kazalo