Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Minister Klemenčič kandidat za naslednika komisarja SE-ja Muižnieksa Pravosodni minister Goran Klemenčič je kandidat za komisarja Sveta Evrope za človekove pravice. Vlada je podprla njegovo kandidaturo in zunanjemu ministrstvu naložila, naj jo posreduje v Strasbourg.
Foto in video: Zakulisje soočenja mladih s predsedniškimi kandidati Bolj kot odgovori so mlade, ki so se v okviru MMC-jeve akcije Grem volit! soočili s predsedniškimi kandidati iz oči v oči, zanimale reakcije.
DZ: Zakon o urejanju prostora sploh ne bo izvedljiv, meni opozicija DZ bo drugič obravnava zakone s področja gradenj in urejanja prostora. Po mnenju ministrstva prinaša fleksibilnost pri prostorskem načrtovanju, opozicija, pa trdi, da se bo zatikalo pri izvedbi.
Vlada potrdila arbitražni sveženj, ljudem ob meji ohranjene vse pravice Vlada je potrdila štiri od osmih zakonskih predlogov, povezanih z uveljavitvijo arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško. V DZ-ju naj bi bili sprejeti do konca leta.
Še danes je mogoče podati zahteve po posebnih oblikah glasovanja Izteka se rok za zahteve po nekaterih posebnih oblikah glasovanja, kot sta glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča in glasovanje na domu zaradi bolezni ali slabše gibljivosti, ali glasovanje na ...
Ostre besede Pahorju poleg Janše in skupine intelektualcev namenil tudi Kučan. Pahor pričakoval "negativno kampanjo". Predsednik republike in pretendent za nov mandat Borut Pahor je v odzivu na kritike, ki so nanj letele z več strani, spomnil na čas pred petimi leti, ko se je s stališčem oglasil tudi nekdanji ...
Grem volit!: Mladi izzvali predsedniške kandidate MMC-jev projekt Grem volit! je na vrhuncu, mladi, ki so v njem sodelovali, pa so se v živo pogovorili s tistimi, ki si želijo voditi državo.
Ministrica napoveduje dvig minimalne plače nad prag tveganja revščine Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je na kongresu slovenskih humanitarnih organizacij napovedala, da se bo minimalna plača v letu 2018 dvignila nad prag ...
Cerar znova pisal Plenkoviću, da naj nadaljujeta dialog o meji Premier Miro Cerar je v ponedeljek pisal hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću, da nadaljujeta dialog, je potrdila vodja poslanske skupine SMC-ja Simona Kustec Lipicer.
Zaprtje trgovin ob nedeljah podpira tudi največja vladna stranka Pobuda nepovezanega poslanca Andreja Čuša, da se z zakonom prepove obratovanje trgovin ob nedeljah, je naletela na podporo SMC-ja.
Še vedno je med nami 46.000 otrok, ki živijo pod pragom revščine V Sloveniji pod pragom revščine živi 46.000 otrok. "V času gospodarske rasti si je še bolj treba prizadevati za preprečevanje revščine in dvig kakovosti življenja otrok," opozarjajo na Unicefu. 17.
Poslanci podprli enotno dovoljenje za tujce na daljšem sezonskem delu Poslanci so podprli tudi noveli zakona o zaposlovanju tujcev in zakona o tujcih, ki urejata izdajo enotnega dovoljenja za državljane tretjih držav, ki prihajajo na sezonsko delo, daljše od 90 dni.
Zemljevidi nove meje, kot jo določa arbitražna razsodba Vlada je na spletni strani objavila podroben kartografski prikaz slovensko-hrvaške meje, kot jo je določilo arbitražno sodišče.
Grem volit! nocoj v živo na MMC-ju - Mladi o predsedniku: Predvsem naj nas posluša Predsednik je obraz države, se strinja deveterica mladih, ki sicer različno razmišljajo o vplivu, moči in pomembnosti funkcije predsednika države.
Začenjajo se volitve predsednika - do četrtka odprto predčasno glasovanje Začenja se predčasno glasovanje za predsednika republike, ki bo trajalo do četrtka.
Pismo intelektualcev: Borut Pahor si ne zasluži vnovičnega mandata 34 intelektualcev različnih akademskih profilov meni, da si predsednik republike Borut Pahor ne zasluži vnovičnega mandata. Svoje mnenje so obširneje izrazili v javnem pismu.
Romi politiki: Hočemo pravice, vodo, elektriko, enakopravnost Okoli sto Romov je na shodu pred vlado in parlamentom pozvalo proti diskriminaciji in izključevanju romske skupnosti. K protestu so jih spodbudili odgovori vlade glede reševanja romske problematike.
MMC-klepet: Andrej Šiško Gost MMC-jeve spletne klepetalnice je bil predsedniški kandidat Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija).
Nakazila iz Irana bi morala "sprožiti alarme" Pred preiskovalno komisijo DZ-ja je v primeru sumov pranja denarja v NLB-ju in NKBM-ju pričal strokovnjak za jedrsko varnost Miroslav Gregorič.
Seja DZ-ja: Premier poziva k podpori spremembam kazenskega postopka Poslanci so redno oktobrsko sejo začeli z vprašanji premierju. Cerar upa, da bo preiskava odgovornosti za bančne luknje čim prej na sodiščih.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Simon Popek
17. oktober 2017 ob 11:26 Treba je najti neko zdravo ravnovesje. Če med stotimi filmi ne najdeš nobenega zase, bi si skoraj upal trditi, da te film ne zanima.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo