Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Pred poslanci koncesije v zdravstvu in alkohol na športnih prireditvah Poslanci bodo opravili prvo branje predloga sprememb zakona o zdravstveni dejavnosti, ki med drugim ureja področje koncesij.
Pred islamskim kulturnim centrom bo raslo drevo verskega sožitja Najvišji predstavniki verskih skupnosti v Sloveniji so na pobudo islamske skupnosti na gradbišču islamskega kulturnega centra posadili drevo v znak miru in prijateljstva.
Anja Kopač Mrak: Delovna zakonodaja na dobri poti k soglasju Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je po koalicijskem vrhu presodila, da so na dobri poti, da bodo lahko sprejeli sveženj treh zakonov s področja delovne zakonodaje, ki bo v soglasju s socialnimi ...
Guterres ob 25-letnici članstva v ZN-u čestital Sloveniji, "zgodbi o uspehu" Generalni sekretar Antonio Guterres je na sprejemu ob 25. obletnici slovenskega članstva v Združenih narodih čestital Sloveniji, "ker je v tem času postala zgodba o uspehu".
Vrhničani teden po požaru še čakajo na popolne rezultate meritev Teden dni po požaru v podjetju Kemis na Vrhniki, kjer naj bi skladiščili okoli tisoč 500 ton nevarnih odpadkov, še vedno niso znani podatki preiskave onesnaženja zemlje in vrtnin.
Kadunc: Finančno stanje zadovoljivo, skrbijo pa majhne rezerve Programski svet RTVS je danes prvič prisluhnil poročilu novega generalnega direktorja Igorja Kadunca. Napovedal je, da bo do 20. junija pripravil nabor sprememb, ki jih zavod nujno potrebuje.
Ministrica: "Staršem ne bo treba doplačevati za učbenike prvošolčkov" Šolska ministrica Makovec Brenčičeva je zaradi različnih interpretacij v javnosti zagotovila, da staršem prvošolcev učnih gradiv ne bo treba doplačevati, prav tako ni izposojevalnin.
Spolne delavke v Sloveniji in na Hrvaškem: med stigmatizacijo in pomanjkanjem podpore Prostitucija v Sloveniji kljub dekriminalizaciji ostaja tema z roba družbe, saj se spolni delavci in delavke v praksi srečujejo s kršitvami svojih pravic, ki ostajajo nekaznovane in ...
Se bo zaradi terana Židanu zatresel stolček? Če bodo presodili, da je delegirani akt glede uporabe imena teran v škodo Sloveniji, bodo v SDS-u napovedali interpelacijo zoper ministra Židana oz. ga še pred tem pozvali k odstopu.
Nabor kandidatov za predsednika Slovenije se širi Kandidaturo na prihajajočih volitvah za predsednika republike je napovedal tudi Žiga Papež, ki se bo v času kampanje predstavljal kot komik Papster s sloganom Vrnimo Sloveniji nasmeh!
Anketa: Najzvestejše volivce imata SDS in SD, SMC ima težave z lojalnostjo Največjo težavo z lojalnostjo volivcev ima SMC, najzvestejše volilno telo imata SDS in SD, velika lojalnost volivcev se kaže tudi pri DeSUS-u, ZL-ju in NSi-ju.
Koprski svetniki podpirajo zahtevo za referendum Majsko zasedanje DZ-ja se je, kot je že v navadi, začelo z vprašanji predsedniku vlade Miru Cerarju, tudi tokrat so se mnenja kresala okoli drugega tira.
(Pred)poročna pogodba aktivno določa, kaj komu pripada Slovenija kot ena zadnjih evropskih držav uvaja (pred)poročno pogodbo.
Pahor odlikoval ameriške reševalce slovenske ladje Tamar Predsednik Borut Pahor je pripadnikom narodne garde New Yorka vročil medalje za pogumno, strokovno in človekoljubno reševalno akcijo ponesrečencev na slovenski tovorni ladji Tamar.
Trda oreha koalicije: kdo bo plačeval demografski sklad in koga razjeziti pri delovni zakonodaji Koalicija se bo prihodnji teden poskušala uskladiti okoli odprtih vprašanj.
Jelinčič: Tako imenovanim levičarjem moramo vzeti vajeti iz rok SNS je odločanje o kandidaturi Zmaga Jelinčiča za predsednika države prestavil na jesen.
Foto: Janša znova izvoljen za predsednika SDS-a Na 11. kongresu SDS-a v Mariboru je 666 delegatov za predsednika stranke znova izvolilo Janeza Janšo. Pet jih je bilo proti.
#MMCdebata: "Kje je bila hrvaška diplomacija, ko so prepovedali Thompsonov koncert v Avstriji?" "Če glasba povezuje ljudi, zakaj pa potem Thompson ne organizira koncerta v Beogradu?" je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na prepoved koncerta Thompsona v Mariboru.
Arso odsvetuje uporabo vrtnin z območij, nad katerimi se je vil dim iz Kemisa Vzrok za požar v Kemisu in koliko od 1.500 ton tam skladiščenih nevarnih odpadkov je zgorelo, še ni znano, je na novinarski konferenci povedal direktor Kemisa Emil Nanut.
Nussdorferjeva: Ne smemo dovoliti zmanjševanja že pridobljenih pravic Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je predstavila poročilo o stanju za lansko leto. Predala ga je predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu in predsedniku države Borutu Pahorju.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Davo Karničar
1
23. maj 2017 ob 13:44 Trdno sem odločen, da ko odidem iz baze, sem na gori samo jaz in se ne prepuščam mislim in spominom. Seveda pa morajo v bazi biti regeneracija, dobra volja, optimizem, da greš v hrib z veseljem.
Več novic ...
Kazalo