Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Novela zakona o tujcih: koalicija usklajena o približevalnem dopolnilu MNZ-ja Koalicija se je uskladila o približevalnem dopolnilu MNZ-ja k predlogu novele zakona o tujcih, je po sestanku za medije povedal poslanec SMC-ja Mitja Horvat.
Umrl je odvetnik Drago Demšar, znan po procesu JBTZ Umrl je odvetnik Drago Demšar, ki je leta 1988 pomagal obtožencem v znamenitem procesu JBTZ.
Medtem ko prezebli begunci zmrzujejo, politika še vedno išče sistemske rešitve Politični odločevalci morajo najti sistemske rešitve, humanitarna pomoč posameznikov in organizacij namreč ni dovolj pri reševanju begunske krize, so se danes slišala opozorila.
Vraničar Erman: Postopki prodaje NLB-ja se nadaljujejo, kot je bilo predvideno Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman je na sestanku z evropsko komisarko za konkurenco Margarethe Vestager v Bruslju potrdila, da bo Slovenija spoštovala zaveze, ki jih je dala Bruslju in med ...
Pisma državljanov: O, kako si želim, da odidemo skupaj. Obupana sem, samo vi mi lahko pomagate. Mož mi umira. Sama delam, ne delam - garam. Imava hči - gimnazijko.
RTV Slovenija še brez novega generalnega direktorja, razpis bo ponovljen 29-članski programski svet RTV Slovenija se na večurni seji, zaprti za javnost, ni odločil za nobenega izmed treh kandidatov za generalnega direktorja RTV Slovenija: Marka Fillija, Uroša Grilca in ...
Noveli zakona o državni meji skoraj soglasno zelena luč DZ je opravil drugo obravnavo predloga novele zakona o nadzoru državne meje, ki jasneje določa tehnična sredstva za nadzor meje in predvideva odškodnine za lastnike zemljišč, na katerih je ...
RTV Slovenija izbira novega direktorja: Filli, Grilc ali Rozman? Javnost z zanimanjem pričakuje ponedeljkovo odločitev o novem generalnem direktorju RTV Slovenija. Programski svet bo izbiral med Markom Fillijem, Urošem Grilcem in Igorjem Rozmanom.
Györkös Žnidarjeva: Pritiski Sveta Evrope na poslance so nedopustni Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je ocenila, da so pritiski, ki jih komisar Sveta Evrope Nils Muižnieks izvaja na slovenski parlament, nedopustni.
"Slovenska vlada si je izbrala logiko, da bo totalitarna, pretkana in poštena" Zakon o tujcih, ki ga je vlada pred kratkim predlagala, je po mnenju udeležencev okrogle mize na ljubljanski pravni fakulteti sporen z različnih pravnih vidikov.
Vraničar Erman: Podatki o dobri gospodarski rasti nas ne smejo zaslepiti Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman je na seji Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) poudarila, da mora Slovenija, čeprav ni več v postopku presežnega javnofinančnega primanjkljaja, spoštovati ...
Cerar: Zakon o tujcih bo zagotavljal varnost Premier Miro Cerar je znova poudaril, da bo zakon o tujcih, za katerega je prepričan, da bo sprejet, zagotavljal varnost državljanov.
Od kandidatov za vodjo tožilstva želi državnotožilski svet dodatna pojasnila Državnotožilski svet je oblikoval predlog enega ali več kandidatov za imenovanje na mesto generalnega državnega tožilca in ga poslal obema kandidatoma - Robertu Renierju in Dragu Šketi.
Kopač Mrakova za 1,8-odstotni dvig minimalne plače, Počivalšek nezadovoljen Na seji Ekonomsko-socialnega sveta je vladna stran predlagala, da se minimalna plača dvigne za 1,8 odstotka, na 805 evrov bruto oz. 614 evrov neto.
Varuhinja Ilinka Todorovski napoveduje zavezništvo z gledalci in bralci Nova varuhinja pravic gledalcev, poslušalcev in bralcev RTV Slovenija napoveduje angažirano posredovanje med uporabniki in ustvarjalci RTV vsebin; pa tudi aktivno sodelovanje v oblikovanju ...
Varuhinja: Napadi na ravnatelja so vredni vsega obsojanja Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer ob napadu na mariborskega ravnatelja poudarja, da je vključevanje prebežnikov v družbo preizkušnja strpnosti za vse nas.
Kopač Mrakova bo predlagala izdatnejši dvig minimalne plače Ministrica za delo Anja Kopač Mrak bo sledila predlogu sindikatov in na petkovi seji Ekonomsko-socialnega sveta predlagala dvig minimalne plače za več kot pol odstotka.
Policija zanika obstoj tajnih predpisov o prisluškovanju Policija zanika, da sta dva akta o prikritih preiskovalnih ukrepih nezakonita, ker nista bila objavljena v uradnem listu. Sta interna akta policije in ne predpisa, zatrjujejo.
Kustec Lipicerjeva: Prizadevali si bomo, da bomo pri noveli zakona o tujcih enotni Pri kritiziranem predlogu zakona o tujcih je koalicija še naprej neenotna. Tudi v največji koalicijski stranki, SMC, bodo po napovedih Simone Kustec Lipicer enotnost še iskali.
Fank: Zoran Petrovič se ne more vrniti v policijo Posnetki zaslonskih slik v anonimki, ki je razkrila, da so se člani vodstva sindikata policistov dogovarjali o policijski kontroli ministra Borisa Koprivnikarja, so enaki podatkom, ki jih je ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Oglasno sporočilo
link
Ali vas zanimajo pravo in jeziki? Želite delati za Sodišče Evropske unije kot zunanji prevajalec?
17. januar 2017 ob 16:15 Služba institucije za pravno prevajanje, ki jo sestavlja 600 pravnikov, zagotavlja prevode pravnih dokumentov, ki jih obravnava ali izda Sodišče Evropske unije.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Protestniki v Romuniji
23. januar 2017 ob 12:55 Hočemo demokracijo in tatove za zapahi.
Več novic ...
Kazalo