Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Soočenje neparlamentarnih strank o izzivih prihodnosti na Radiu Slovenija Na Radiu Slovenija se nadaljujejo soočenja predstavnikov političnih strank, ki se potegujejo za glasove na junijskih volitvah v državni zbor.
GibanjeSkupajNaprej: Reforma zdravstva ključna naloga nove vlade V novem mandatu so potrebni interventni ukrepi na področju zdravstva, saj bo v nasprotnem primeru sistem razpadel, je dejal predsednik GibanjaSkupajNaprej Danijel Bešič Loredan.
Janša o zavrnitvi odškodninske tožbe zaradi afere Patria: Nad sodnico ni samo modro nebo Okrožno sodišče v Ljubljani je v celoti zavrnilo odškodninsko tožbo, s katero je SDS od države zahteval odškodnino, ker naj bi proces Patria vplival na volitve leta 2014.
Če mladi ne volijo, je to tragedija za celo politično skupnost V Sloveniji se volitev udeležuje veliko manj volilnih upravičencev kot takoj po osamosvojitvi. V najmanjšem številu in deležu se volitev udeležujeta 2 skupini – starejši in mladi. Po besedah izr.
Predvolilni klepet: Dragan Matić (SMC) Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bil predsednik Sveta SMC-ja Dragan Matić.
Predvolilni klepet: Uroš Lubej (Solidarnost) Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bil predsednik stranke Solidarnost Uroš Lubej.
Glasovanje po pošti mogoče zahtevati le še danes Izteka se rok, do katerega lahko volivci zahtevajo glasovanje po pošti iz Slovenije. To velja za volivce v domovih za starejše, bolnišnicah in zaporih, po pošti pa lahko glasujejo tudi invalidi.
Po pogovoru mladih s kandidati neparlamentarnih strank: Od navdušenja do razočaranja Mladi menijo, da bi neparlamentarne stranke morale izkoristiti priložnost, da se posvetijo tistim tematikam, ki jih uveljavljene stranke zapostavljajo.
Sviz preložil stavko "do trenutka, ko se oblikuje nova vlada" V Svizu pričakujejo, da se bodo takoj po oblikovanju nove vlade začela pogajanja o njihovih stavkovnih zahtevah, ki so jih vladi postavili že v tem mandatu, in ne bodo čakali 100 dni.
Skoraj polovica udeležencev referenduma starejših od 60 let Starejši imajo trikrat večji vpliv na volitve kot najmlajši, dokazuje prvič razkrita statistika Državne volilne komisije.
Izidi predčasnega glasovanja tokrat ne bodo znani že takoj po zaprtju volišč Na tokratnih državnozborskih volitvah se bo prvič zgodilo, da izidi predčasnega glasovanja ne bodo znani že takoj po zaprtju volišč v nedeljo ob 19. uri.
"Najpomembneje je, da invalidi niso izključeni iz družbe" Predstavniki strank, ki sodelujejo na volitvah, so se odzvali povabilu na srečanje Nacionalnega sveta invalidskih organizacij in poudarili nujnost upoštevanja invalidov pri načrtovanju rešitev zanje.
Tožilstvo zavrnilo Balažičevo ovadbo predsednika republike Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je zavrnilo kazensko ovadbo zoper predsednika republike Boruta Pahorja zaradi njegove vloge pri sklenitvi arbitražnega sporazuma o meji s Hrvaško, je razkril ...
V Zvezi društev upokojencev Slovenije zadovoljni s predvolilnim programom DeSUS-a Predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Janez Sušnik je po srečanju z vodstvom stranke DeSUS izrazil zadovoljstvo s predvolilnim programom te stranke in ocenil, da imajo veliko skupnega.
Erjavec napoveduje odziv na izraelski diplomatski ukrep Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, je razočaran nad potezo Izraela, da pokliče na pogovor slovensko veleposlanico, in napoveduje odgovor slovenske strani.
GURS: Najem kvadratnega metra stanovanja v Ljubljani 6,9 evra Spodbudna gospodarska klima in ugodno financiranje: tema dvema dejavnikoma poznavalci pripisujejo največ zaslug za veliko povpraševanje po nakupu nepremičnin.
Predvolilni klepet: Matjaž Nemec (SD) Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bil predstavnik Socialnih demokratov (SD) Matjaž Nemec.
Predvolilni klepet: Zmago Jelinčič (SNS) Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bil predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič.
SDS, NSi o otroški srčni kirurgiji: Obljubljenih rešitev ni. Koalicija: SDS nabira politične točke. Tik pred volitvami so se poslanci na predlog SDS-a in NSi-ja še enkrat sešli na izredni seji – o razmerah v otroški srčni kirurgiji. Glasovanja o priporočilih ni bilo, več pa očitkov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Mike Pence
2
22. maj 2018 ob 13:41 Predsedniku Trumpu ni mar za odnose z javnostmi, zanima ga le mir.
Več novic ...
Kazalo