Spletna stran diskoteke Lipa oglašuje vrnitev junija. Foto: Spletna stran diskoteke Lipa
Spletna stran diskoteke Lipa oglašuje vrnitev junija. Foto: Spletna stran diskoteke Lipa

Kot je znano, je množica mladih leta 2005 pred Lipo do smrti poteptala tri mladoletna dekleta. Za smrt deklet je odgovoren nekdanji lastnik Lipe Robert Zavašnik, ki je trenutno na begu. Diskoteko ponovno odpirata njegova starša.

"Poklicali smo Mileno Zavašnik, da bi jo vprašali, ali bo klub Lipa res začel obratovati junija in kakšen bo njegov obratovalni čas, a je Zavašnikova takoj, ko smo se predstavili, slušalko odložila," je za TV Slovenija poročala Aleksandra Trupej.

Očetu Roberta Zavašnika je Upravna enota Ljubljana pred kratkim izdala obratovalno dovoljenje. Milena Zavašnik pa je Občino Medvode zaprosila za to, da bi bil nočni klub lahko odprt do pete ure zjutraj. Občina njene prošnje še ni obravnavala.

"Pred obravnavo vloge bomo sklicali javno obravnavo, v kateri se bodo razčistila določena dejstva. Vabljena bo krajevna skupnost Pirniče, zastopnik interesov prebivalcev na tem območju, policija v zvezi s hrupom, motenjem javnega reda in miru in stranka," pravi Vanja Debeljak z medvoške občine.

Nekateri okoliški prebivalci so že danes od občine zahtevali pojasnila. Bolj kot to, da bo diskoteka, pred katero so umrla tri dekleta, spet odprta, je domačine zmotil delovni čas. Ti se bodo lahko pritožili, če bo občina junija izdala dovoljenje za podaljšani delovni čas.

Bo Lipa spet odprla svoja vrata?
Bo Lipa spet odprla svoja vrata?