O Mercatorju in njegovi prodaji bo govor v oddaji Pogledi Slovenije ob 20.00. Foto: BoBo
O Mercatorju in njegovi prodaji bo govor v oddaji Pogledi Slovenije ob 20.00. Foto: BoBo

TV Slovenija je pridobila podatke o sestanku v kabinetu premierke, premierka pa je v odgovoru na vprašanje dejala, da sestanek z družbama, od katerih je odvisnih več 10.000 ljudi, še ne pomeni vmešavanja v postopek prodaje.

"Če mislite, da je, ko kot predsednica vlade pokličem gospodarsko družbo, ki zaposluje več kot 10.000 ljudi, na sestanek, da ugotovim, kakšno je stanje v tej družbi in kakšne so posledice za to družbo, vmešavanje v prodajo, je to absolutno vaše mnenje. In mogoče mi predlagate, da od vsega skupaj dvignem roke in pustim na cesti več kot 10.000 ljudi, boste mogoče vi tisti, ki boste te stvari urejali," je odgovorila Bratušek.

Več o prodaji Mercatorja in sestanku pri premierki si oglejte v nocojšnji oddaji Pogledi Slovenije.

"Ničesar nisem prikrivala. Ne vem, ali sem vam dolžna sestanke vnaprej napovedati. Popolnoma nobene slabe vesti nimam. V prodajo Mercatorja se z eno besedico in z eno piko nisem vtikala," je dodala.

Premierka je ponovila, da njena vlada ne prodaja Mercatorja, ampak ga je po njenih besedah na njeno "veliko žalost prodala ena druga vlada". "Zato sta na tistem sestanku morali sedeti dve veliki podjetji, ki sta žal danes tako povezani, da propad enega lahko pokoplje tudi drugega. Gre za več 10.000 delovnih mest," je dejala, pri čemer je mislila na sestanek v kabinetu takratnega predsednika vlade Janeza Janše avgusta 2005.

Prejšnji petek je konzorcij prodajalcev 53,12-odstotnega deleža Mercatorja - Pivovarna Union, NLB, Pivovarna Laško, NKBM, Gorenjska banka, Prvi faktor - Faktoring Beograd, Radenska, Banka Koper, banka Hypo Alpe Adria, NFD 1, Banka Celje in NFD Holding - z Agrokorjem podpisal pogodbo o prodaji. Agrokor bo za delnico Mercatorja plačal 120 evrov, skupno pa bo za ta delež plačal 240 milijonov evrov.