Slovenija

Poudarki

  • Jurša: Čudi nas ravnanje Bratuškove
Ministra
Bratuškova in Erjavec, kdo bo upokojencem obljubil več? Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
       Ne drži torej, da je bil znesek, o katerem je govorila gospa Bratušek, koalicijsko dogovorjen.       
 Andrej Bertoncelj, minister za finance
Evri
Finančni minister na sobotnem vrhu ni mogel potrditi višine dviga, saj je treba najprej izračunati vpliv na javne finance. Foto: MMC RTV SLO
Predlog SAB-a je podprl tudi ZDUS na čelu s Sušnikom. Foto: BoBo
VIDEO
Je Bratuškova govorila ne...

Dodaj v

Bratuškova eno, Erjavec in Bertoncelj drugo o upokojenskem regresu

Kdo govori resnico
20. november 2018 ob 18:28
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Koalicijski vrh se v soboto ni dogovoril, za koliko bodo povečali sredstva za regres upokojencem in kako bo ta izplačan, sporočajo iz DeSUS-a in s tem zanikajo navedbe SAB-a.

Po sobotnem vrhu koalicije partnerji niso razkrivali podrobnosti dogovora glede proračuna. Premier Marjan Šarec je povedal le to, da bodo v četrtek na seji vlade obravnavali in predvidoma potrdili predlog novele zakona o izvrševanju proračuna. Ostalo je še eno odprto vprašanje, o katerem pa da se morajo dogovoriti nekateri koalicijski partnerji.

Predsednica SAB-a Alenka Bratušek je tokrat potrdila, da je šlo za vprašanje izplačila regresa upokojencem, saj je SAB zagovarjal, da ga izplačajo v dveh višinah, kot je to določeno v koalicijski pogodbi, DeSUS pa, da ga izplačajo v petih. Tako je po njihovem mnenju najbolj pravično.

Jurša: Čudi nas ravnanje Bratuškove
Pričakovati je bilo dogovor SAB-a in DeSUS-a, a tega glede na poteze Bratuškove ne bo, je v DZ-ju pojasnil vodja poslancev DeSUS-a Franc Jurša. V DeSUS-u jih je namreč začudila novinarska konferenca Bratuškove, na kateri je predstavila kompromisni predlog glede izplačevanja letnega dodatka za upokojence.

V SAB-u predlagajo, da bi se ta izplačeval v treh višinah, kar je po besedah Bratuškove treba uskladiti v koaliciji. Ker predlog odstopa od zavez v koalicijski pogodbi, ga bo moral potrditi še svet SAB-a.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec konkretnega predloga tokrat za STA ni želel komentirati, je pa začuden, da je takšen predlog, ki po njegovih navedbah prinaša manj denarja, kot predlaga DeSUS, na novinarski konferenci podprl tudi predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik. Predlog DeSUS-a po Erjavčevih navedbah namreč predvideva 40 milijonov evrov več sredstev za regres upokojencem, predlog SAB-a pa manj, "zato se sprašujem, čigave interese zagovarja" Sušnik, je dodatno ob robu srečanja obrambnih ministrov EU-a v Bruslju dejal Erjavec.

Dva ministra proti ministrici
Medtem ko je Bratuškova na konferenci dejala, da je bilo na sobotnem koalicijskem vrhu tudi s finančnim ministrom dogovorjeno, da se za izplačilo dodatka zagotovi 33 milijonov evrov več kot letos (v teh okvirih naj bi bil tudi njihov predlog), pa tako Erjavec kot finančni minister Andrej Bertoncelj trdita nasprotno.

Minister zagotavlja, da ni bilo doseženega nobenega dogovora glede izplačila višine letnega dodatka za upokojence kot tudi ne glede razredov. "Ne drži torej, da je bil znesek, o katerem je govorila gospa Bratušek, koalicijsko dogovorjen," je v odzivu na navedbe Bratuškove navedel minister za finance.

Erjavec pa je pojasnil, da so se dogovorili le o tem, da bodo letnemu dodatku namenili več denarja kot zdaj. "Koliko več, pa nismo mogli doreči, saj minister za finance Andrej Bertoncelj ni mogel povedati, ali je to proračunsko vzdržno ali ne," je pojasnil Erjavec. Spomnil je na fiskalno pravilo in zaveze do Bruslja ter na to, da mora biti proračun uravnotežen.

Erjavec se tudi ni želel konkretno izreči, v kakšnem primeru predloga novele zakona o izvrševanju proračuna, ki ga bodo imeli v četrtek na vladni mizi, DeSUS ne bo podprl. Počakali bodo na ministrov predlog in potem bo jasno več, je povedal.

Tudi po Jurševih navedbah se zavedajo, da je obseg sredstev, ki se morajo porazdeliti, omejen. Je pa za DeSUS pravično le to, da tisti z nižjimi pokojninami dobijo višji regres, tisti z višjimi pokojninami pa nižjega, kar omogoča izplačilo v petih razredih. "To bomo zastopali, dokler bomo v DZ-ju," je napovedal.

Bratuškova: Dogovorili smo se za 33 milijonov
Alenka Bratušek je na tiskovni konferenci povedala, da je bilo na sobotnem koalicijskem vrhu, tudi s finančnim ministrom, dogovorjeno, da se za izplačilo dodatka zagotovi 33 milijonov evrov več kot letos, ni pa bilo dogovora o tem, v koliko višinah naj se dodatek izplačuje.

V SAB-u so po besedah Bratuškove predvsem v želji, da ne bi izpadlo, da niso pripravljeni na iskanje rešitev, zadeve znova premislili in tako zdaj predlagajo kompromisni predlog, da se dodatek izplačuje v treh višinah, trenutno ga v petih. In sicer bi upokojenci, ki prejemajo zajamčeno pokojnino (512 evrov), prejeli 410 evrov letnega dodatka. Upokojenci, katerih pokojnina znaša med zajamčeno pokojnino in 1,6-kratnikom minimalne pokojnine (okoli 850 evrov), bi prejeli 270 evrov dodatka, upokojenci z višjimi pokojninami pa 150 evrov dodatka. Pri tem v SAB po besedah Bratuškove tudi želijo, da se takšna rešitev zapiše v zakon.

Model, kot ga predlaga SAB, bi po besedah Bratuškove državo sicer stal 160 milijonov evrov, če bi obveljal predlog iz koalicijske pogodbe, da se dodatek izplačuje v dveh višinah, pa bi strošek znašal okoli 178 milijonov evrov.

Predlog za tri višine letnega dodatka po besedah predsednika ZDUS-a Janeza Sušnika podpirajo tudi v ZDUS-u, saj "upokojencem zagotavlja višjo vrednost izplačil, kot smo pričakovali". Pri tem se tudi v ZDUS-u zavzemajo, da se takšna rešitev zapiše v zakon. Sicer pa naj bi vse ZDUS-ove predloge za izboljšanje položaja upokojencev proučili na skupnem sestanku s koalicijo, za katerega je po njegovih besedah že dogovorjeno, da bo sklican.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
themetun
# 20.11.2018 ob 18:40
Dve stranki se tepeta za glasove upokojencev, ker se obe zavedata, da že če jih majhen delež preide na drugo stran, prva stranka lahko ostane pred vrati parlamenta.
mirror
# 20.11.2018 ob 18:36
Ne vem zakaj se slini Bratuškova okoli upokojencev in jim nekam leze. Nihče je ni pooblastil, da se bori za nas. Glede na to, da ni bila izvoljena niti za poslanko, ji upada podpora in število njene volilne baze, zato vsiljivo išče nadomestek med upokojenci, ki so razočarani nad Desusom. Če ni bila dobra za Bruselj tudi za nas ni, zato naj pusti upokojence pri miru, ker je nočemo.
piš
# 20.11.2018 ob 18:38
Bratuškova je našla tržno nišo v upokojencih. Zanjo so rešilna bilka, na katero oklepa preživetje svoje stranke. Z Erjavcem bo zanje - ne boj - mesarsko klanje.
trenstroj
# 20.11.2018 ob 18:47
Alenka pa v zadnjem času fura kar nekaj po svoje. Ne vem, koliko časa jo bo Šarec gledal takole.
Franc Jožef I.
# 20.11.2018 ob 18:46
Alenko nujno razrešiti ministrske funkcije. TAKOJ !
gregori
# 20.11.2018 ob 18:48
Kdor je upokojenec si je pokojnino prislužil skozi delovno dobo. Pokojnina ni dodatek,podpora, ... i.t.d. ampak si jo prigaral . Zato mora biti dostojno ovrednoteno ,da si lahko na stara leta dostojno posloviš iz tega sveta.
slovenc1
# 20.11.2018 ob 18:50
Neverjetno,da vsak minister v vladi govori nekaj drugega kot njegov kolega,ali pa se celo javno ponižujejo in zmerjajo. Šarec,potrebno je narediti red!
mirora
# 20.11.2018 ob 19:11
Ko je bila predsednica vlade, Slovenijo zavila v črno, dvignila ddv na 22%, zagovarjala varčevanje, a spala v hotelih za 400 eur /noč.
anamor
# 20.11.2018 ob 19:00
Vsi vemo, da Erjavc ni naredu nič za upokojence in Bratuškova je našla tržno nišo, da bo sedaj dva ali tri mandate tokla retoriko, da je ONA zastopnica upokojencev, seveda pokojnine pa bodo zmeraj manjše, ker pač tovariši rabijo denar.
Radoveden
# 20.11.2018 ob 19:00
Alenka je izbrala Kahlov peskovnik. On pa je pretkan z vsemi žavbami namazan in ne bo dopustil, da, ko je stranka komaj obvisela v parlamentu, da mu ena, ki bi se rada nekam zgužvala, ki se ravnotako bori za obstanek, vzela kanglico in lopatko.
Bubi-Schumi
# 20.11.2018 ob 19:37
Ta posiljena koalicija 1+5 je en velik cirkus.
konstruktor
# 20.11.2018 ob 18:54
Ejga, sam fotke pogledaš, pa vidiš, kakšni ke..ci nam vodijo državo.....
Diliges
# 20.11.2018 ob 18:59
Tole je pa bolj hitro, kot smo mislili. Štala na Gregorčičevi je očitno nekaj drugega kot kamniški kurnik.
theone
# 20.11.2018 ob 19:02
Ta vlada je joke!
Ubistvu eni in isti obrazi od 2013 (ce pogledas stranke ze 25 let isto lms=smc=saab=ps=zares=lds), vsi ze celo zivljenje priklopljeni na javni dnar katerih edini cilj vladanja je da dajo cim vec svojim in nasim
Ampak kar volis to imas, politika je ogledalo ljudstva, narodu je kot kaze vsec da mu 60% vsega kar ustvari vzame drzava da lahko javna uprava luksuzira
mirror
# 20.11.2018 ob 20:31
@nonparel
"Kdaj boste popravili to diskriminacijo med upokojenci, ki jo je povzročil Janša?"
Za vlado JJ sta bili dve levi vladi, ki bi lahko popravile ZUJF, pa ga niso. Bratuškova je popravila in vrnila izjemne visoke pokojnine podpornikom leve politične strani, ostalim pa niso hoteli popraviti. Lažje je obtoževati JJ še kakšnih 10 let na ta račun.
gre888
# 20.11.2018 ob 18:52
A nebi bilo bolje, da bi se pogovarjali kako bodo sistemsko rešili težave upokojencev in tega zastarelega sistema, namesto da talajo drobiž. Dolgoročno katastrofalen sistem, ki daje reveže, potem se pa tepejo za glasove s tem, da jim mečejo skorjice kruha. Populizem. Vsi s takimi predlogi pašejo na smetišče zgodovine in njim dati 300€ penzije, pa da jih vidimo.
samba
# 20.11.2018 ob 19:39
Pol banke je že šlo za javne uslužbence.
In kaj so dobili tisti ki so gradili to državo (upokojeci)? NIČ.
Bravo politika bravo Erjavec!!!!!!!!!!!!!!!
Pred nekaj dnevi se bi v Interšparu na Viču.Starejši par si je kupil kosilo goveja juha in pomes.
Na blagajni sta plačala z kovanci 10 20 in 50 centov.Takšnih ljudi je čedalje več.
Dragi politiki vaše babice in dedki so vam za miloščino zelo hvaležni.
jagerhaus
# 20.11.2018 ob 18:51
Pa zakaj to delate mediji? Vsi gobezdajo na koncu se pa dogovorijo. Imam občutek, da želite razkol in slabo za Slovenijo. Obveščanje ni samo razdiranje politike ampak bi lahko včasih počakali na odločitve, ne pa že v naprej delati zgago in prepire med strankami brez pravih osnov. Ko se bodo sprli boste tudi izvedeli, ni treba povzročati sporov, kar neprestano delate.
zala10
# 20.11.2018 ob 20:25
Židan in Cerar se videti ne moreta (še iz prejšnje vlade, pa zaradi predsedovanja DZ), Ehjavec je v sporu z Bratuškovo (upokojenci), Bratuškova je v sporu s Cerarjem (2TDK), Šarec z Bratuškovo (Betonelli), itd., itd.

P.S.: Druži jih edino še (pra)strah pred Janšo, vendar to kmalu ne bo več dovolj. :)))
serznoz
# 20.11.2018 ob 18:51
Marjan, kje si! Če ne narediš reda med svojimi ministri, ...
mikitr
# 20.11.2018 ob 19:19
dodatek za družino z več otroki ,bi ukinili ,kot oklestili tudi druge drižinske prejemke,hkrati pa povečali dohodke upokojencem visko penzijo?????????????????????!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!
gospod iskreni
# 20.11.2018 ob 19:05
Alenka s svojo retoriko sili karla v to da nekaj pokaze. Ker do sedaj ni se nic.
buddha
# 20.11.2018 ob 19:00
Karl Bratušek
nonparel
# 20.11.2018 ob 20:14
Regres dati samo upokojencem, ki imajo do 1000 evrov pokojnine, ostali ga ne potrebujejo. Tri stopnje regresa bi potem bilo ravno prav.
Velike penzije imajo tak in tak tisti, ki so se upokojevali po prejšnjih pokojninskih zakonih, mi ki smo šli po letu 2012 v penzijon po tisti diskriminatorni Janševi pokojninski reformi (2012), imamo v večini male penzije, ki so pod pragom revščine, odmerna pokojninska osnova je sedaj namreč samo mizernih 57%.
Zdaj pa vprašajte te, že dalj časa upokojene in z visokimi penzijami, po kakšni odstotni pokojninski osnovi so se oni upokojevali.
Kdaj boste popravili to diskriminacijo med upokojenci, ki jo je povzročil Janša?
Aprila
# 20.11.2018 ob 19:55
Hujše kot vrtec, in z vsakim letom postaja hujše, ne boljše, a v vrtcu so vsaj vzgojiteljice da red naredijio. In taki našo državo vodijo. Ni čudno da nam gre z vsakim letom na slabše.
menitosi
# 20.11.2018 ob 19:40
Kaj če bi raje vsi držali jezik za zobmi in bi še kdo govoril o čemer kar ni le deljenje davkoplačevalskega denarja. V par mescih nove vlade so dali že skoraj miljardo obljub, predvsem socialnih. Nihče pa niti besede o razvoju, raziskavah, izboljšanju izobraževanja in gospodarstva.
Guzjebescu
# 20.11.2018 ob 19:28
Pojma nimate, Bratuškova ima vsaj pogum, da se zoperstavi brezidejnim in lažnivim tipom Karla in Mira. To so trobenceljni, ki vas zavajajo. Od Alenke pa dobite samo jasno kar že itak upokojenci veste, da denarja za vas ni!
oleander_in_pes
# 20.11.2018 ob 19:43
Pojma nimate, Bratuškova ima vsaj pogum, da se zoperstavi brezidejnim in lažnivim tipom Karla in Mira.

Oh ja. Ne gre za pogum, ampak za pragmatičnost: če noče iskati službe, mora dajati vtis, da si prizadeva za upokojence - kar glede na Erjavčevo "zgodovino obljub" res ni težko, saj je na to karto prišla tja, kjer je. To je njena "niša". Če ne bi šlo za biti ali ne biti te vlade, ne bi bila ministrica (in še za infrastrukturo povrh).
ingeinge
# 20.11.2018 ob 22:21
Nonparel: ˝Velike penzije imajo tak in tak tisti, ki so se upokojevali po prejšnjih pokojninskih zakonih, mi ki smo šli po letu 2012 v penzijon po tisti diskriminatorni Janševi pokojninski reformi (2012), imamo v večini male penzije, ki so pod pragom revščine, odmerna pokojninska osnova je sedaj namreč samo mizernih 57%.
Zdaj pa vprašajte te, že dalj časa upokojene in z visokimi penzijami, po kakšni odstotni pokojninski osnovi so se oni upokojevali.
Kdaj boste popravili to diskriminacijo med upokojenci, ki jo je povzročil Janša?˝

Da, tudi jaz mislim, da se je tistim, ki se niso upokojili do 31.12.2012, zgodila VELIKA krivica! Samo v ilustracijo moj osebni primer: Ker sem študirala, ob dopolnjeni starosti 60 let seveda nisem imela zahtevanih 40 let delovne dobe, torej moram sedaj čakati do starosti 65 let. Ko bom torej ˝dovolj˝ stara, da se bom lahko upokojila, bo odmerni odstotek samo še nekaj čez 50%, torej bom imela v primerjavi z mojimi sošolci, ki so se upokojili pred letom 2013, več kot 20% nižji odmerni odstotek!! Tragedija je v tem, da sem skoraj vso pokojninsko dobo ˝pridelala˝ po starem ZPIZ-1 zakonu in ne po novem ZPIZ-2. Zato sem mnenja, da bi mi morali za vso pokojninsko dobo, ki sem jo oddelala do leta 2013, odmeriti po takrat veljavnem zakonu, za preostalih nekaj let, ko se je zakon spremenil, pa po novem zakonu. Ali ni to poseganje v že pridobljene pravice? Retrogradnost? Me zanima, kaj bi reklo ustavno sodišče, glede na to, da tako rado razveljavi vse, kar diši po retrogradnosti?
veza
# 20.11.2018 ob 21:52
Ustanovil bom stranko in obljubljal minimalno 2.000 evrov penzije, smatram, da bomo takoj zmagali na volitvah.
Guliarth
# 20.11.2018 ob 20:29
Evo, pa smo na starih tirnicah spet. Jovo na novo.
jerkos
# 20.11.2018 ob 20:28
Karel v svoji karieri ni za upokojence storil kaj prida. Bratuškova se trudi a dobiva polena. Od koga, od Karla in celotne politične ekipe, ker zaradi povečanih stroškov javne uprave denarja ne bo kje vzeti.
Deebee
# 20.11.2018 ob 21:17
Zakaj se ga. Bratušek sploh odloča o čemer koli v našem imenu?! Povsod je zraven, a nikoli nobene koristi. Še zdaj imam v mislih tiste njene bruseljske miselne vzorce in polomijo v sejni dvorani.

A za nas je očitno karkoli dobro. Kdo bi si mislil ...
windmaster
# 20.11.2018 ob 19:09
Braruškova bo k Janšatu ušla če jo bodo tako jeb...
veza
# 20.11.2018 ob 22:47
ingeinge
# 20.11.2018 ob 22:21

ja, a SPIZ 2 je bil sprejet brez glasu proti, 70 glasov, torej, ni samo Janša kriv
mradenko
# 20.11.2018 ob 22:22
Z nekimi razredi regresa se izniči njegov namen. Naj bo višina regresa enaka za vse upokojence in tudi javne uslužbence!
markopolo
# 20.11.2018 ob 21:57
Gospodje,kaj pa je naredil Karel za nas v vseh teh letih.
On bi moral biti že na odpadu zgodovine in ne da se preseda iz stolčka na stolček,
nikjer pa nič ne naredi.Samo se vozi po Evropi in zapravlja davkoplačevalski denar tako
kot tudi ostali ministri.
Pustite Alenko naj vsaj poskusi,da pomaga upokojencem,Karel še to ni naredil.
Večina upokojencev živi na minimumu pa jim do sedaj še nihče ni pomagal.
ingeinge
# 20.11.2018 ob 21:52
Jaz pa mislim, da bo potrebno ustanoviti novo stranko upokojencev, katero bo vodil/a upokojenec / upokojenka! Samo tako bo le-ta resnično zastopal/a interese upokojencev, ne pa nekdo, ki nima pojma, kako težko se je preživljati s 500 ali 600 € in ki je večni minister (Erjavec) in ima temu primerno visoko plačo (ne pokojnino!). Kakšna farsa! Kaj ni že v imenu stranke (DeSUS)povedano, da je to stranka upokojencev? Je Erjavec upokojenec? Ko bo upokojenec, pa lahko ponovno kandidira za predsednika stranke, do takrat pa bi bilo prav, da stranko prevzame RES upokojeni in sposoben človek, ki pozna probleme upokojencev.
amigo
# 20.11.2018 ob 21:13
Slovenska vlada je kot so bili graditelji babilonskega stolpa. Vsak govori po svoje.
Tomazzzinho
# 21.11.2018 ob 07:23
Vlada je itak v primežu Levice in ne more narediti nič. Edino kar koalicijske stranke lahko delajo nemoteno, je lastna promocija. In za to jih plačujemo cel mandat. Hvala za tako demokracijo.
mr. pp
# 21.11.2018 ob 06:28
Bratuškova vsakič, ko odpre usta, naredi škodo vladi. Zadnjič je glasno nastopila proti Madžarom, sedaj nekaj po svoje glede upokojencev... Važno, da je všečna, če bo vlada v krizi, bo pa tako ali tako v trenutku postala največja opozicija. Kot SD vsakič znova.
vonko
# 21.11.2018 ob 06:26
Mene to močno spominja na Muppet show. Kahl v loži, Pigica pa v rožnati obleki skače po odru.
Pohojen
# 21.11.2018 ob 06:07
Veza 22:47
Res ni le JJ kriv, ni pa bil proti. Žalostno je kako nihče
ne pomisli, kdo je znižal stopnjo delodajalcem za 7 %
leta 1996. Takrat se je zgodila luknja v pokojninski
blagajni. Torej so bogati (desni) vzeli nekaj revežem
(levim) in proti temu ni imel nič proti, drugi niti niso
imeli druge izbire, kot glasovati za "rešilno bilko".
Zakaj se pri nas vedno zagotovi boljša možnost za
bogate, sebične in ne za reveže? Nekateri bi enake
otoške doklade, drugi enake regrese, pa pozabljajo
da so to socialne pomoči za revne in ne za bogate.
Najvišja pokojnina se je že zvišala iz 2.500 na čez
2.800 €. Leta 2012 so tudi zvišali število let in tako
znižali osnovo od katere so dobili še 57% pokojnino.

Zame je edini problem tukaj: zakaj se Erjavec in
Bratuškova ne zmenita med sabo (ne na RTV) in
ugotovijo kaj je najnujneje pri omejenih možnostih.

Pa še enkrat: tukaj dokazujemo, da nismo nič boljši
kot so ministri (ce). Nabijamo z levimi, desnimi ali
pa s floskulami in neresnicami in s tem kažemo, da
bi vsak komentator lahko bil boljši kot so tisti od ljudi
izvoljeni. JJ pa hoče dokazati kako so vsi, ki niso
glasovali zanj enostavno nepotrebni v demokraciji,
v kateri le bogati imajo pravice, raja pa naj bo tiho?

Kaj, Admin, nisem prav napisal? Imate tudi vi svoje
stališče obrnjeno na "desno", pa tega ne objavite?
Zakaj vedno udrihate po vladi, brez dokazov?
Ne bi raje pomislili kaj ni še dozorelo za objavo?
Benevolentni82
# 21.11.2018 ob 00:39
Bratuškovi mora nekdo povedat da ji ni uspelo se polastiti mesta nad ministrice v vladi. Z njenimi borimi 5% in nezaupnici s strani volilcev boljše da sede v zadnjo klop in je malo modro tiho.
Jožeine
# 20.11.2018 ob 23:53
Kakor koli obrenmo ga. Bratuškova nima pojma o pojmu v resorju katerega vodi. Pogorela je na EU parketu, vendar tam so jo še preden je pustila za sabo požarišče izločili in je odpadla na testu kot gumb od gat, v Sloveniji pa bo očitno za sabo pustila požarišče. Glede na njeno izobrazbo pa tudi ne vem na kateri resor bi jo postavil, saj resnično aplikativnih znanj nima, textilno inženirstvo pa je že zdavnej pokopano v Sloveniji.
božo1
# 20.11.2018 ob 22:11
Sem poslušal debato Bratuškove in se mi že malo upira ta politizacijska ihta brezobzirne paše na upokojenskem vrtičku.
veza
# 20.11.2018 ob 21:55
ingeinge
# 20.11.2018 ob 21:52

stranke upokojencev ne potrebujemo, potrebujemo zdravo pamet in odgovorno delovanje politikov, ne da se še koalicija med sabo ne zna nič zmenit
realist65
# 20.11.2018 ob 20:49
Erjavec in Bratuškova naj bosta tiho in vlečeta nezasluženo plačo. V parlamentu sta tako zaradi tega, ker so se zmenili in vrgli Janšo. Upam, da ne delata Sloveniji več škode, kot koristi.
tupamaross
# 20.11.2018 ob 20:06
Na TV so govorili o dodatkih za upokojence z majhnimi
pokojninami. Če se ne motim, do 530 EUR.

Prosim, ne govorite o dodatku, pač pa o regresu,ker so
že rubili nepremičnine zaradi dodatkov in to z zakonom
za nazaj - retroaktivni zakon.

Upokojencem lahko izplačujete le pokojnine in regrese
in nikakor ne "dodatke."
mkrebs
# 20.11.2018 ob 19:34
Klinc, pa regres...
Ko država prihrani, ker ne korigira cenzusov zaradi samo 1 % dviga pokojnin. Za marsikoga pomeni vsaj nižji dodatek ali pa zaradi 1 % dviga pokojnine tega dodatka potem ne dobi. Ni pomembno, da država pokojnine zelo počasi usklajuje!
Kazalo