Med stvarmi, ki jim nobena prihodnja vlada ne bo mogla ubežati, je Bratuškova poudarila zdravstvo, pogajanja s sindikati javnega sektorja in odpravo administrativnih ovir. Foto: BoBo
Med stvarmi, ki jim nobena prihodnja vlada ne bo mogla ubežati, je Bratuškova poudarila zdravstvo, pogajanja s sindikati javnega sektorja in odpravo administrativnih ovir. Foto: BoBo
Stranka Alenke Bratušek razkrila kandidate

"Pripravili smo odličen program za še bolj odlično državo. Izkušeno in odločno ekipo, ki bo Slovenijo postavila na mesto, ki ji gre," je dejala Bratuškova. Točke, od katerih "ne odstopajo", pa so človekove pravice, javno šolstvo, dostopno moderno javno zdravstvo, pravna država in uspešno gospodarstvo.

"Naš program temelji na treh stebrih: kako ustvariti več, kako to pravično razdeliti ... in nujne prioritete, od katerih ne moremo ubežati. Zagotoviti moramo, da bo naše gospodarstvo stabilno raslo, zagotoviti moramo delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, višje plače, boljši standard ljudi, višje pokojnine, to, kar ustvarimo, pa je treba tudi pravično porazdeliti," je naštela.

Stranke oziroma liste, ki želijo sodelovati v predvolilnih oddajah in spletni klepetalnici RTV Slovenija, morajo za to izraziti pisni interes - rok za prijave se izteče ta četrtek, 26. aprila, opolnoči. Zamudniki ne bodo mogli sodelovati. Podrobnejši pogoji za sodelovanje, seznam in datumi predvolilnih oddaj so v Pravilih, objavljenih na naši spletni strani.

Med stvarmi, ki jim po njenem prepričanju ne bo mogla ubežati nobena prihodnja vlada, pa je Bratuškova izpostavila zdravstvo, pogajanja s sindikati javnega sektorja in odpravo administrativnih ovir.

Imajo dovolj podpisov za vložitev kandidatne liste
Kot je pojasnila, so že zbrali dovolj podpisov za vložitev kandidatne liste, in sicer imajo tako zadostno število podpisov volivcev kot tudi tri podpise poslancev za vložitev kandidatur. Ni pa razkrila, kdo je poleg nje in poslanke Mirjam Bon Klanjšček še tretji podpisnik iz poslanskih vrst.

Kandidati stranke so po besedah Bratuškove "odločna ekipa z izkušnjami", v kateri ima najmlajša kandidatka 20 let, najstarejši pa nekaj nad 80. Listo bodo vložili v četrtek ali ponedeljek.

Kdo vse je na kandidatni listi?
Na kandidatni listi so poleg Bratuškove še nekateri člani stranke, tudi nekdanji poslanci in druge prepoznavne osebe. Župan Komna Marko Bandelli bo kandidiral za poslanca v Sežani, kandidirala bosta tudi bohinjski župan Franc Kramar in župan Občine Renče-Vogrsko Aleš Bucik.

Od nekdanjih poslancev bodo znova kandidirali Maša Kociper, Alenka Pavlič, Jerko Čehovin in Darko Jazbec. Na listi stranke je najti tudi nekdanjega direktorja Elana Jureta Korošca in predsednico društva Beli obroč Milojko Vido Intihar.

Direktorica Hotela Diana v Murski Soboti Olga Belec bo za poslanko kandidirala v Murski Soboti, kirurg v ptujski bolnišnici Darko Jazbec pa na Ptuju.

Združila moči z lokalno stranko iz Dolenjske
Stranka Alenke Bratušek je za tokratne volitve združila moči z lokalno stranko iz Dolenjske, stranko Rok. Dva izmed njihovih članov sta tako tudi uvrščena na listo stranke Bratuškove za prihajajoče volitve.

Bratuškova je izpostavila močno ekipo, ki stoji za programom stranke. Tega sta med drugim na konferenci predstavljala tudi Uroš Čufer, minister za finance v času vlade Bratuškove, in Roman Jakič, ki je bil minister za obrambo. Programske konference sta se udeležila še dva ministra iz njene vlade: Senko Pličanič in Metod Dragonja.

Stranka Alenke Bratušek razkrila kandidate