Bratuškova meni, da smo dokazali, da zmoremo brez tuje pomoči. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Bratuškova meni, da smo dokazali, da zmoremo brez tuje pomoči. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Bratuškova ponovno v Mariboru

Prihajajoče odprtje nove medicinske fakultete je dokaz, da se v Sloveniji dogajajo tudi projekti, ki so za prebivalce drugega največjega slovenskega mesta, pa tudi za prebivalce celotne regije in države, izjemnega pomena, je dejala udeležencem.
"Skupna vrednost projekta znaša dobrih 38 milijonov evrov, od tega je bil velik delež, skoraj 30 milijonov evrov, dodan iz evropskih skladov, gre pa za lep primer prizadevanja vseh sodelujočih pri pridobivanju sredstev," je dejala premierka.

Premierka: Dokazali, da zmoremo sami
Bratuškova je ob tem spomnila, da je bil ta teden, ki je bil v pričakovanju pomembnih odgovorov iz Bruslja, zanjo osebno, pa tudi za celotno vlado, nekaj posebnega. Kot je dejala, si sploh ne upa zamisliti, kaj bi bilo, če Evropska komisija ne bi potrdila njihovih predlogov in izbrane poti.

Najbolj je vesela tega, da "smo dokazali sami sebi, da zmoremo brez tuje pomoči" in da so s tem korakom morda uspeli tudi nekoliko popraviti zaupanje ljudi v politiko, "ki so zaradi izjemno slabih razmer v preteklih letih upravičeno zaskrbljeni".

Sicer pa bodo v nadaljevanju vladnih dejavnosti po besedah premierke v ospredju tri prioritete. Posebno pozornost nameravajo dati mladim, ki si zaslužijo upanje v prihodnost, med pomembnejšimi nalogami bodo tudi zagon gospodarstva in zagotavljanje pravne in pravične države.

Bratuškova ponovno v Mariboru