Brščič med drugim vodi Inštitut Jožeta Pučnika. Foto: BoBo
Brščič med drugim vodi Inštitut Jožeta Pučnika. Foto: BoBo


Ekonomist Bernard Brščič je po novem zaposlen v sektorju za monitoring trga v največjem slovenskem elektrooperaterju, je pisal časopis Dnevnik. Brščič je za MMC potrdil zaposlitev v Elesu, a ne na delovnem mestu, navedenem v časopisu.
Tako od 1. 5. 2013 naprej svetuje direktorju za področje mednarodnega sodelovanja, na položaj pa je prišel prek razpisa, ki je bil objavljen na zavodu za zaposlovanje, pri čemer je zahtevane kvalifikacije presegel, je zatrdil.
Med drugim je bilo potrebnih pet let delovnih izkušenj (sam jih ima 15), ustrezna izobrazba družboslovne smeri (ima dva magisterija ekonomije, enega slovenskega in enega britanskega), visoka raven znanja angleškega jezika; iz opisa delovnih nalog pa Brščič "ne razume, zakaj za to delovno mesto ne bi bil kvalificiran".

Poudarja, da ne gre ne za direktorja, namestnika ali pomočnika direktorja, ki bi zahteval "specifična naravoslovna znanja", temveč svetovalca, ki skrbi za mednarodne stike in sodelovanje z mednarodnimi organizacijami, evropskimi agencijami in tujimi distributerji.
"Obračunavajo z nekdanjo namestnico"
Brščič trdi, da gre za notranje obračunavanje z nekdanjo namestnico direktorja, ki je bila premeščena, njega pa v zgodbo mešajo, čeprav s tem nima "čisto nič". Gre za popolnoma drugo delovno mesto, kot je navedeno v časopisu, je izjavil, njegovo delovno mesto pa da je sistematizirano. "Ne vem, zakaj jaz ne bi bil kvalificiran za svetovalca v podjetju," je odvrnil na obtožbe v Dnevniku, ki so - kot trdi - nepreverjene.

Zaposlitev v času Vitoslava Türka
Dnevnik sicer poroča, da se je zaposlitev zgodila v obdobju začasnega direktorja Elesa Vitoslava Türka, ki so ga z vrha odnesle nepremičnine na Obali. Brščič pa je, poleg 14-letnega službovanja na ljubljanski ekonomski fakulteti, nekdanji državni sekretar v kabinetu nekdanjega premierja Janeza Janše, obenem še predseduje svetu Inštituta Jožeta Pučnika.

Službo v energetiki je dobila tudi Karina Medved, nekdanja asistentka evropske poslanke Romane Jordan, ki se je zaposlila na Holdingu Slovenske elektrarne pod vodstvom Blaža Košoroka (SDS), še piše časopis.