Predsednik vlade Miro Cerar je prepričan, da njegova vlada dela dobro. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Predsednik vlade Miro Cerar je prepričan, da njegova vlada dela dobro. Foto: Srdjan Živulović/BoBo

Po mnenju premierja je interpelacija predvsem odraz mnenja opozicije, da bodo kmalu parlamentarne volitve: "Očitno ima nekdo namen predstaviti neke navidezne krizne razmere in to je tisto, čemur ne smemo popuščati. Moramo delati naprej," je dejal Cerar in poudaril, da so vsi kazalniki v Sloveniji trenutno zelo dobri. "Imamo pa pred seboj še veliko izzivov, kot je tudi zdravstvena reforma."

Ministrice in ministre je pozval tudi, naj nadaljujejo dosledno udeležbo sej sveta EU-ja, "kajti lahko zagotovim po tistem, kar sem izvedel iz Bruslja, da je vaša prisotnost v institucijah EU-ja, predvsem sveta, opažena, da nam je prinesla več veljave". Kot je strnil, se namreč ministri tam lahko pogovarjajo s kolegi iz drugih držav na isti ravni, zato je Slovenija tudi uspešna s svojimi pobudami in predlogi.

M. Kolar Celarc: Interpelacija je v celoti neosnovana
Interpelacijo pa je SDS že vložil zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, ki je že pripravila odgovore na očitke iz interpelacije, s katerimi se je seznanila tudi vlada. Po mnenju vlade odgovori ministrice dokazujejo, da očitki temeljijo na govoricah, nepreverjenih trditvah in populističnih ocenah.

Ministrica namreč meni, da podpisniki interpelacije niso predstavili niti enega argumenta, s katerim bi utemeljili, da krši prisego, ki jo je dala ob imenovanju. Vlada pa je poudarila, da so podpisniki že v interpelaciji zapisali, da je zdravstveni resor potreben prenove in odprave napak iz preteklosti.