Komarjeva je ob odstopu pojasnila, da
Komarjeva je ob odstopu pojasnila, da "glede na okoliščine, ki so nastale v zadnjem času, glede na spremembo zakonodaje, glede na dejstvo, da se pripravlja nov način upravljanja s kapitalskimi naložbami", šteje, da je njeno poslanstvo s tem končano. Foto: BoBo

Kot so sporočili z agencije, želijo s tem zagotoviti nemoteno zastopanje in predstavljanje. Komarjeva naj bi po odstopu z mesta predsednice uprave 5. julija agencijo vodila do imenovanja novega predsednika uprave, a ne dlje kot do 15. septembra. Ta rok so zdaj v dogovoru s finančnim ministrstvom tako podaljšali do 29. septembra.

Vlada je ob odstopu Komarjeve zagotavljala, da bo v najkrajšem času v skladu s pooblastili DZ-ja predlagala imenovanje vršilca dolžnosti predsednika uprave AUKN-ja. Če bi bil pred koncem meseca sprejet zakon o Slovenskem državnem holdingu, imenovanje vršilca dolžnosti ne bi bilo potrebno, saj bo s sprejetjem zakona agencija prenehala delovati.

Komarjeva je ob odstopu pojasnila, da "glede na okoliščine, ki so nastale v zadnjem času, glede na spremembo zakonodaje, glede na dejstvo, da se pripravlja nov način upravljanja s kapitalskimi naložbami", šteje, da je njeno poslanstvo s tem končano.