Največje zgostitve prometa Dars pričakuje proti predoru Karavanke. Foto: BoBo
Največje zgostitve prometa Dars pričakuje proti predoru Karavanke. Foto: BoBo

Na Darsu opozarjajo, da bo promet močno povečan predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah ter mejnih prehodih s Hrvaško Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje in Dragonja. Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo tudi število tovornih vozil.

Na velikonočni ponedeljek in tudi v torek bo močno povečan promet popoldne, zlasti iz turističnih krajev proti mestnim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujejo na primorski avtocesti proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti do Karavank ter na dolenjski avtocesti proti Ljubljani. Promet se bo dodatno upočasnil in zgostil zaradi delovnih zapor ob odstranjevanju cestninskih postaj.

V četrtek, 25. aprila, je praznik in konec počitnic v Italiji. Že dan prej bo zato povečan promet tovornih vozil na avtocesti od Madžarske proti Italiji.

Zaradi poznega termina velikonočnih praznikov, ki skoraj sovpadajo s prvomajskimi prazniki, Dars od danes do konca prvomajskih praznikov ne bo izvajala dodatnih celodnevnih delovnih zapor na prometno najbolj obremenjenih odsekih avtocest.

Za zagotavljanje čim večje pretočnosti avtocestnega omrežja tako v prazničnem času ne bo odpirala dodatnih delovišč poleg že obstoječih z obsežnejšimi deli, kjer zapor žal ni mogoče začasno umakniti.