Mladi zbirajo informacije o svojih potencialnih bodočih šolskih ustanovah. Foto: BoBo
Mladi zbirajo informacije o svojih potencialnih bodočih šolskih ustanovah. Foto: BoBo
Vrvež informativnih dnevov

Univerze ter študentske in dijaške organizacije zanje danes in v soboto pripravljajo več dogodkov, s katerimi jim želijo pomagati pri izbiri, povezani z nadaljevanjem šolanja.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOUL) bo imela na pomembnejših točkah v mestu in na visokošolskih zavodih informatorje, ki bo pomagali bodočim študentom. ŠOUL je izdal tudi posebno brošuro Info dnevi 2014 in odprl brezplačni telefon 080 98 67.

Preberite tudi kolumno Klavdije Kopine "Zadnje klopi bodo vedno prve".

Osnovnošolci in dijaki bodo dobili pomoč tudi pri uporabi javnega prevoza v glavnem mestu. Pomagali jim bodo predstavniki Ljubljanskega potniškega prometa, ki bodo na treh infotočkah delili informativna gradiva. V pomoč osnovnošolcem in dijakom bodo tudi napisi na prikazovalnikih v avtobusih, na katerih bodo opozorila za izstop za posamezne izobraževalne ustanove.

Predstavitve tudi v Mariboru in na Primorskem
Mariborska univerza na svojem sedežu pripravlja dogodek z naslovom Ustvari si prihodnost - kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?, na katerem bodo dijakom na enem mestu na voljo različna svetovanja in informacije. V Mariboru bodo za bodoče študente poskrbeli tudi za brezplačen prevoz od železniške postaje do fakultet in nazaj.

Dijaška skupnost Maribor na Trgu Leona Štuklja pripravlja za osnovnošolce informativni sejem, na katerem se bo predstavilo 19 srednjih šol ter trije dijaški domovi iz podravske regije.

Univerza na Primorskem bodoče dijake in študente vabi, da se za dodatne in sprotne informacije ob informativnih dnevih obrnejo na visokošolsko prijavno-informacijsko službo univerze.

Na Slovenskih železnicah obljubljajo, da bodo ob informativnih dnevih poskrbeli za dodatne zmogljivosti in povezave ter v redne vlake vključili dodatne potniške garniture.

V prvih letnikih srednjih šol je za bodoče dijake na voljo 23.160 mest, v prvih letnikih fakultet pa za bodoče študente 20.871 mest.

Vrvež informativnih dnevov