Slovenija

Poudarki

  • "Leve stranke so vztrajale pri partijskih resnicah"
Anton Drobnič
Drobnič je v govoru dejal, da je propadla vladna koalicija z vojnimi zakoni žive in mrtve nasprotnike boljševiške revolucije in njihove svojce tudi formalno potisnila med drugorazredne državljane. Foto: BoBo
       V takšni moralni zmedi so zrasli tudi Kučani in Pahorji, Stanovniki in Türki, tudi mnogi demokrati. Zato ne poznajo resnice o preteklosti in ne morejo upravljati sedanjosti. Prihodnosti pa z njimi sploh ne bo, saj vemo, da prihodnost na laži ni mogoča.       
 Anton Drobnič
Teharje
Na Teharjah so med drugo svetovno vojno Nemci zgradili vojaško taborišče, ob koncu vojne pa so tam zaprli ujetnike, ki so sodelovali pri obrambi Celja. Po koncu vojne je bilo taborišče krajši čas opuščeno, ponovno pa je začelo delovati konec maja 1945, ko so vanj namestili domobrance in nekatere civiliste, ki so se zatekli v zavezniška taborišča na avstrijskem Koroškem. Konec maja 1945 so komunistične oblasti v taborišče na Teharjah pripeljale Rupnikov bataljon, v prvih dneh junija 1945 pa še približno 3.000 domobrancev. Po ocenah je šlo skupaj za okoli 5.000 ljudi, ki jih je povojna oblast brez sojenja usmrtila mesec ali dva po koncu druge svetovne vojne v Evropi. Foto: BoBo

Dodaj v

Drobnič: Številni kristjani nočejo videti hinavščine glede partizanskih grozot

Maševal je celjski škof Stanislav Lipovšek
2. oktober 2011 ob 14:37
Teharje - MMC RTV SLO, STA

Nova slovenska zaveza je danes v Spominskem parku na Teharjah pripravila slovesnost v spomin na teharske žrtve. Teh je bilo po koncu druge svetovne vojne okoli 5.000.

Ob tej priložnosti je predsednik zaveze Anton Drobnič povedal, da bomo samo z resnico o preteklosti razumeli sedanje stanje in bomo znali odločati o prihodnosti. Po Drobničevem mnenju vladajoče leve stranke nikakor niso razumele zdajšnjega stanja in niso znale odločati o prihodnosti, ker nočejo spoznati resnice o preteklosti.

"Leve stranke so vztrajale pri partijskih resnicah"
Vztrajale so, tako Drobnič, pri komunističnih partijskih resnicah in navadah iz prejšnjega stoletja ter jih utrjevale z novimi lažmi. "Vsa drugačna spoznanja in dejstva so zavračali kot nedopustno revizijo tiste zgodovine, ki so jo sami postavili. Zdaj so resnica, gola dejstva revidirala njihovo govorjenje in ravnanje ter jih pogreznila v preteklost brez sedanjosti in prihodnosti," je dejal.

Poudaril je, da je propadla vladna koalicija z vojnimi zakoni žive in mrtve nasprotnike boljševiške revolucije in njihove svojce tudi formalno potisnila med drugorazredne državljane. "Mrtvih niso izkopali in identificirali, niso jim dali javnega groba niti skupne grobnice. Tudi ta spomenik, pod katerimi stojimo, je še vedno brez imen in brez zgodovine," meni Drobnič.

Drobnič: Prihodnost na laži ni mogoča
Vladi je tudi očital, da ni vzpostavila registra vojnih grobišč ter da je ustavila sondiranje in raziskavo grobišč. Po njegovih besedah številni kristjani nočejo videti in ne spoznati velike laži in hinavščine glede partizanskih grozot, ki so povzročile trpljenje Slovencev do padca komunizma ter odrešitve leta 1991.

"V takšni moralni zmedi so zrasli tudi Kučani in Pahorji, Stanovniki in Türki, tudi mnogi demokrati. Zato ne poznajo resnice o preteklosti in ne morejo upravljati sedanjosti. Prihodnosti pa z njimi sploh ne bo, saj vemo, da prihodnost na laži ni mogoča," je še dejal Drobnič.

"Maša je v opomin in vabilo"
Spominsko mašo je tudi letos daroval celjski škof Stanislav Lipovšek, ki je poudaril, da "jo daruje rajnim žrtvam v spomin in zveličanje, nam pa v opomin in vabilo, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da se bo to žalostno poglavje naše zgodovine reševalo na civiliziran način".

"Tukaj smo priromali na to grozljivo prizorišče povojnega zločina, da bi molili za naše rajne, za preživele, za povojne rodove in generacije, za nas in za rod, ki prihaja za nami, da bi kljub vse večji časovni oddaljenosti spoznali resnico o naši polpretekli zgodovini," je dejal škof.

Lipovšek: Potrebna je sprava s preteklostjo
Lipovšek meni, da je za trajen in resničen mir ter za prihodnost našega naroda nujno potrebna sprava s preteklostjo, saj ne moremo graditi varne in srečne sedanjosti ali prihodnosti, ne da bi poskrbeli za spravo s preteklostjo. Vendar pa je ta sprava mogoča le tedaj, če smo pripravljeni odpuščati, a odpuščanje je mogoče, če smo pripravljeni priznati resnico, pa če je še tako težka in obremenjujoča.

Po škofovih navedbah se dobro zavedamo, da je pot do narodne sprave dolgotrajen in zahteven proces. "Dobro vemo, da treba opraviti še zahtevne zgodovinske raziskave o vzrokih in razlogih, ki so privedli do medvojnega in povojnega nasilja. Vemo pa tudi, da če hočemo v vsej polnosti živeti našo sedanjost in graditi prihodnost, se moramo pogumno soočiti in se spraviti s preteklostjo," je še dejal Lipovšek.

Teharskih žrtev naj bi bilo okoli 5.000
Na Teharjah so med drugo svetovno vojno Nemci zgradili vojaško taborišče, ob koncu vojne pa so tam zaprli ujetnike, ki so sodelovali pri obrambi Celja. Po koncu vojne je bilo taborišče krajši čas opuščeno, znova pa je začelo delovati konec maja 1945, ko so vanj namestili domobrance in nekatere civiliste, ki so se zatekli v zavezniška taborišča na avstrijskem Koroškem.

Konec maja 1945 so komunistične oblasti v taborišče na Teharjah pripeljale Rupnikov bataljon, v prvih dneh junija 1945 pa še približno 3.000 domobrancev. Po ocenah je šlo skupaj za okoli 5.000 ljudi, ki jih je povojna oblast brez sojenja usmrtila mesec ali dva po koncu druge svetovne vojne v Evropi.

A. Ž.
Prijavi napako
Komentarji
tureavanture
# 02.10.2011 ob 14:43
Zakaj se začenjajo takšne debate v ožjem predvolilnem obdobju?
viljam_s
# 02.10.2011 ob 15:11
No pa spet še en dokaz zato, kako zelo je potrebno razlikovati partizane in komuniste. Noben Drobnič ne bo pluval po mojih očetih in njihovih bratih, ki so bili partizani. In kljub temu, da niso marali komunistov so preprosto naredili to kaj je prav - borili so se proti okupatorju. Prav zaradi tega je potrebno razlikovati med partizanim in hinavskim komunistom, ki je zlorabljal povprečnega slovenskega partizana, ki je bil daleč vstran od komunizma. Povprečen partizan roko na srce je hotel samo svobodo in mir na svoji lastni zemlji. Niso ga brigale komunistične spletke in revolucija in ostale svonjarije, ki so jih izvajale komunije.
Prav zato pozivam Drobniča naj neha metati partizanstvo in komunizem v isti koš, ker dela prav to kar komunisti hočejo - da se partizanstvo izenači s komunizmom.
V_n_u_k
# 02.10.2011 ob 14:51
Res je , da prihodnost ne more temeljiti na lažeh s katerimi so nas že farbali v OŠ , ko se še nismo zavedali kaj vse so mnogi nič krivi ljudje pretrpeli , mnoge so pa nedolžne kar pobijali , kot stekli psi , druge so pa žive zaprli v Barbarin rov , jih zasuli z apnom , nato pa še večkrat vhode zabetonirali . Kako naj sorodniki , znanci takrat po vojni pobitih , naj to pozabijo ? Bolečina jih bo spremljala do groba , ker tisti , ki so zato krivi , še danes nezasluženo prejemajo visoke pokojnine , namesto , da bi sedeli v zaporu kamor tudi spadajo ! Le zakaj ni bilo "lustracije " po osamosvojitvi Slovenije ? ? ?
pisoJ zorbotit
# 02.10.2011 ob 15:10
V_n_u_k
zakaj ni bilo lustracije???

zato, ker bi bila velika večina večnih politikov odrezana od korita, meni osebno je žal, da se to ni zgodilo.....

..... ja, tudi "desničar" Janez Janša in mnogo članstva v DESNEM SDS, bi bilo off ;)
Tomažin
# 02.10.2011 ob 15:07
Drobnič: Številni kristjani nočejo videti hinavščine glede partizanskih grozot
Jaz pa pravim,
Tudi pravna država se začne vzpostavljati pri obsodbi in kaznovanju največjega zločina.
Tomažin
# 02.10.2011 ob 15:17
Tudi jaz sem imel strice, ki so bili partizani, ujeti in odpeljani v Dachau. Cela družina je bila izseljena po nemških taboriščih. Po vojni nobeden od stricev za partizane, ki so prevzeli oblast in vladali s terorjem, zasegi hrane, nacionalizacijo ni uporabil drugega imena, kakor banditi.
rrobi
# 02.10.2011 ob 15:05
A v tujini pa kvizlingov niso pospravljal? Tak je bill svet in po vojni so vedno žrtve. Zato bi se pa moral boriti proti njim, ne pa da eni že dvajset let spet netijo prepir, ljudje ki pa zivimo danes pa nimamo s tem in od tega nič....
CNN
# 02.10.2011 ob 15:08
Stvar je pač taka. Komunisti so lagali o povojnih pobojih, češ da jih ni bilo.

In sedaj se jim naj ponovno verjame kljub laganju, da so bili "pravični" ?

Mislim, da je vsakomur jasno, da nekdo, ki je bil sposoben pobiti toliko ljudi, ne more biti pravičen in dober.

Dobri ljudje ne ubijajo. Vsaj ne neoborožene in zvezane s krampom in ostalim hladnim orožjem.
diax
# 02.10.2011 ob 15:22
''Navaden spletkar, ki meša meglo in Slovenijo dodatno spravlja na okope. Kot da so te njegove domobransko-partizanske onanije zadnje, kar zdaj potrebujemo.''

Kr neki. Dejstvo je, da ima gospod Drobnič prav, ko pravi da brez resnice o preteklosti ni mogoča zdrava prihodnost. Sam sem iz partizanske družine, ded je bil partizan, pa vendar sem sposoben kritično ocenjevati tisto obdobje. Ne vem, zakaj tega ne bi zmogli tudi drugi namesto da še vedno ponavljajo notorične zgodovinske laži.
giggs11
# 02.10.2011 ob 15:05
dokler se bomo ukvarjali s tem kaj se je dogajalo pred 70 leti in kdo je komu kaj hudega storil, toliko časa bomo živeli v bedi, ki raste iz dneva v dan že zadnjih 20 let... seveda pa se naše stranke, sploh desne raje kot vsemu razvoju posvečajo domobrancem, partizanom, udbi, 70 let starim zločinom, kdo je komu kravo ukradel pred 70 leti itd... novodobni oligarhični neolibralni kapitalistični zločini, ki uničujejo slovensko družbo pa se jim zdijo nepomembni... well done... konaj čakam da se začne predvolilna kampanija in dobre stare zgodovinske afere... v glavnem za kozl*t vse skupaj...
ateistek
# 02.10.2011 ob 15:01
Navaden spletkar, ki meša meglo in Slovenijo dodatno spravlja na okope. Kot da so te njegove domobransko-partizanske onanije zadnje, kar zdaj potrebujemo.
Ćuk noris
# 02.10.2011 ob 14:50
Ne razumem RKC, zakaj dopušča, da si jo nacisti lastijo že cel čas, saj so bili partizani tudi kristjani.
Ramus
# 02.10.2011 ob 15:13
"Številni kristjani nočejo videti hinavščine glede partizanskih grozot"

G. Drobnič vi pa nikar ne govorite o Krščanstvu, ker sploh ne veste kaj to je. Vi ste prisegli nacistom in se odrekli Jezusa Kristusa.
pisoJ zorbotit
# 02.10.2011 ob 15:04
Številni kristjani znajo razmišljati in po nedeljski maši na volitvah volijo leve stranke, ki so manjše zlo, kot vsi tisti, ki so se nekoč slinili v prvih vrstah v KP in CK, po demokratičnih spremembah, pa so se prerinili v prve vrste pred oltarjem, si podjarmili desni pol in uničili zdravo jedro slovenske konzervativne desnice.

desni komunisti press
RAAKP
# 02.10.2011 ob 19:22
O resnici pridigajo tisti, ki bi jo najraje izkrivili. Kdaj se bo vodstvo RKC-ja opravičilo svojim vernikom za kolaboracijo z okupacijskim režimom med II.svetovno vojno. RKC je danes ena sama velika laž. Velika laž je tudi, ko se hoče domobranstvo prikazati kot nekaj plemenitega. Pri domobranstvu ne gre za nič drugega, kot tlačanstvo cerkvi in nacifašistom. Me zanima, če bi oni iskali resnico, če bi zmagal nacizem in pospravil večino prebivalstva v taborišča. Dvomim, da bi pod švabi g.Drobnič prejemal pokojnino.
schmied
# 02.10.2011 ob 17:56
"Torej,če ne bi bilo Tita,še železniške proge ne bi imeli!!!"

Proge so pri nas iz časa stare Avstrije, tj. med 1840 in 1900 /cel prometni križ/. Ne govoriti neumnosti. Na nerazvitenem poturčenem Balkanu je bilo pa drugače.
Ribanjok
# 02.10.2011 ob 16:50
Egoistična materialna nagnenja? Protirevolucija in s tem kasneje domobranstvo je nastalo zaradi želje po samoohranitvi in samoobrambi.
rrobi
# 02.10.2011 ob 15:19
Kdor je prisegel kljukastemu križu, je 1. prisegel drugi veri ki časti svastiko namesto božje podobe ipd in 2.je dal priznanje prepričanju, ki s krščanstvom in njegovimi vrednotami nimajo nič. Zabloda cerkve je da levičarji nismo krščani in potem se čudijo, da ljudi ni v cerkev..
Ramus
# 02.10.2011 ob 15:17
"Drobnič: Prihodnost na laži ni mogoča"

Res se boste morali nekega dne soočiti z resnico in si priznati, da v domobranstvu ni bilo nič Krščanskega. Kristus je učil ljubiti veste,...

Matej 5,44. "Jaz pa vam pravim: Ljubíte svoje sovražnike in molíte za tiste, ki vas preganjajo, 45 da boste postali sinovi svojega Očeta, ki je v nebesih"

Niste ravnali Krščansko in niste se borili za Krščanstvo, pač pa ste ga skrunili. Nekoč se boste morali soočiti z to resnico, ker sicer ne boste videli prihodnosti.
if
# 02.10.2011 ob 21:51
Aprila 2009 je bila tudi Sloveniji ponujena rešitev v obliki Resolucije o totalitarizmih, sprejeta na nivoju Evrope.
Slovenski parlament je ni potrdil, zato v Sloveniji nima veljave.
V slovenskem parlamentu potrditev ni uspela, ker je proti glasovala levica, naslednica nazorskosti, ki je povzročila povojne grozote.

Preberite predvsem točke A, B, C, G in H in ugotovili boste, proti čemu je v slovenskem parlamentu glasovala slovenska levica.
Predstavniki slovenskle levice v evroparlamentu so resolucijo podprli, doma ne. Hinavsko!
zen
# 02.10.2011 ob 21:17
Spravili so se prizadeti ljudje med sabo ali pa se niso. Pustimo jih na miru. Obeležje mora bit, za vse. Nobene politike ne potrebujemo na tem področju. Vojne so še danes enake v tem, da se ne končajo na ukaz. Irak, Afganistan, Afrika...same katastrofe. Prava še dolgo po vojni ni. Nikjer. Tudi v Franciji, Angliji, Rusiji, celo ZDA so sodelovale pri povojnem pobijanju...To ne gre na gumb. Krivi so tisti, ki so paktirali s Hitlerjem in Mussolinijem. Kriv je tudi Vatikan. Zelo enostavno. Asociacija na naše 14 dnevno osamosvajanje: nastali so izbrisani, brez vseh človekovih pravic, po samo nekajdnevni vojni. Kaj če bi imeli mi stotine žrtev? Ne se delat pametnega več kot 60let po svetovni vojni.
Gman
# 02.10.2011 ob 20:39
@Klipan napisal:

Ker so me na MMC-ju zbrisali, bom pač napisal še 1x.
Drobnič, ti in tvoji domobranci z RKC-jem na čelu, ste leta 1943 za Bežigradom PRISEGLI Hitlerju in Tretjemu rajhu!!!
Nimate pravice govoriti in se ponašati z Slovenstvom, ker ste prisegli tujemu okupatorju!!
ZA VEDNO STE IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA!!!
(Da vidimio kako hitro me bodo spet zbrisali).

SE STRINJAM! Prisegli so tretjemu rajhu in Hitlerju in s tem zakoličili svojo usodo. Kolaborantje si ne zaslužijo nobenega spoštovanja in možnosti, da se jih rehabilitira. Izdali so nas in izdajalcem je treba soditi po poštenih in pravnih postopkih za svoja dejanja. Nedolžne se seveda oprosti, zločince pa kaznuje.
Alchemist
# 02.10.2011 ob 18:29
In nacionalni hit vseh časov, z naslovom partizani vs. domobranci, se nadaljuje. Nenaključno, ravno 2 meseca pred volitvami ponovno postane popularen.

Slovenija = Mlakuža
korotan55
# 02.10.2011 ob 17:17
Mal se bedarije pišejo tu gor, Drobnič ima kar prav kar govori !
Sam poznam povojno grobišče, kjer so domači komunisti pobili ogromno avstrijskih državljanov
Da ne bo pomote, pripeljali so jih čez mejo in jih pobili s krampi ! To so bili sami civilisti iz sosednje države in tega ni bilo malo ! Čez 500 ljudi !
Bik
# 02.10.2011 ob 17:17
Dokler se levaki ne bodo sposobni soočiti z zgodovinsko resnico Slovenija nebo svobodno zadihala.
dimež11
# 02.10.2011 ob 16:57
Da ne bo narobe razumljen moj vpis: Pravi komunisti so se skrivali in preživeli!
imlakar4
# 02.10.2011 ob 15:48
Še eden, ki ga bolj zanima preteklost kot sedanjost. Pobijala je ena in druga stran. Meni je Bela garda zverinsko ubila dve teti in dva strica. Zaradi tega nobenega ne sovražim in me preteklost ne zanima več. Bolj me skrbi kako bodo živeli moji vnuki.
CNN
# 02.10.2011 ob 15:11
Vnuk - povojni poboji so se zgodili ker nekdo ni pozabil kake zločine so izvajali naciji, fašisti in domobranci. Potem pa imate Barbara Rov.

Potem so Ukrajinci upravičeno kolaborirali z nacisti, saj je Stalin zakrivil holodomor.

Aja. Ni opravičeno kolaborirati s tistimi, s katerimi so komunisti dve leti pred operacijo barbaroso. S kom se sme, odloča CK.
mayway
# 03.10.2011 ob 06:41
Gospod Drobnič, tudi vi bi lahko vedeli, da za povojne poboje niso krivi partizani, borci za svobodo, ampak komunistična partija, oziroma njeno vodstvo, ki se je ves čas vojne dobro skrivalo v luknjah, maja 1945, ko so se prepričali, da so sovražniki premagani, da je torej dovolj varno, so pa prišli opravit svojo krvavo raboto, ki so jo ves čas načrtovali, že od leta 1935 naprej.
KLIPAN
# 02.10.2011 ob 20:35
Ker so me na MMC-ju zbrisali, bom pač napisal še 1x.
Drobnič, ti in tvoji domobranci z RKC-jem na čelu, ste leta 1943 za Bežigradom PRISEGLI Hitlerju in Tretjemu rajhu!!!
Nimate pravice govoriti in se ponašati z Slovenstvom, ker ste prisegli tujemu okupatorju!!
ZA VEDNO STE IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA!!!
(Da vidimio kako hitro me bodo spet zbrisali).
Bik
# 02.10.2011 ob 20:03


Bodite pozorni na govor Izidorja Cergola v drugem delu videa ( približno na 7,30 minut)
lojal
# 02.10.2011 ob 19:24
Takih skrajnežev kot je Drobnič jaz ne maram in mislim, da ga tudi večina Slovencev ne mara. Sploh pa me vse to ne zanima, ker je že predaleč nazaj. Mene zanima prihodnost.
Recesija
# 02.10.2011 ob 18:43
No pa smo dobili za predvolilno kampanjo še partizane - domobrance, sedaj smo kompletni.
Bik
# 02.10.2011 ob 18:00
45 let pravljične zgodovine je pustilo težke posledice na Slovenskem narodu.

Slovenci smo gensko pohabljen narod. Če že zanemarimo medvojne likvidacije je bila prva amputacija 45tega s pobojem vseh svobodno mislečih Slovencev katerim ni uspelo pobegniti iz komunističnega kotla. Kar bi pa mogoče mislečega še vzniknilo na teh tleh so pa zatrli z montiranimi procesi, Golim otokom in podobnimi metodami ustrahovanja.
antimason
# 02.10.2011 ob 17:54
eno in isto že 20 let ista pesem,tako in tako je pa Slovenija en velik grob,elitne članice Eu nam niti spomenika ne bodo postavile.
Ribanjok
# 02.10.2011 ob 16:37
Partizani so pobili več slovenskih civilistov kot nemških vojakov. Pika in amen.
da funk
# 03.10.2011 ob 15:18
Oton, obrni se v grobu in spi dalje.

Sprava je dosežena?
Je sprava dosežena, ko se morilec opraviči ženi umorjenega?

Ali bi, kaj pa vem...morda bilo potrebno sojenje temu morilcu?!

Ah, pa sploh se ne ve, kdo je to počel.
Najbrž so se sami, ja to bo to.

Beli prihajamo nazaj 4.12-
Tomažin
# 03.10.2011 ob 10:51
CtrlDelete zgodovino res pišejo zmagovalci, vendar trajno ne more biti zmagovalec banda tatov in morilcev, ker sta tu samo dve možnosti, ali družba, ki jo ta banda zažira poskrbi,da banda propade, ali pa propade družba, ki za to ne poskrbi. In na tem mestu se Slvenija trenutno nahaja.
rudes
# 02.10.2011 ob 23:33
Pa še to (cinizem ON).
Iskreno opravičilo vsem, na katere sem streljal leta 45!
A da nisem? Aja, seveda nisem, saj sem bil rojen 2 desetletji po koncu vojne!
Aja, tudi vi se zavedate, da nisem streljal na vas! Pa tudi drugi niso! Nihče ni streljal na vas? Aja, seveda ni! Ja šur, tudi vi ste rojeni par desetletij po letu 45.
Samo, zakaj se pa potem o teh dogodkih sploh prepiramo? Verjetno zato, ker imamo glih čas!
Open Beta
# 02.10.2011 ob 22:06
ZA VEDNO STE IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA!!!
(Da vidimio kako hitro me bodo spet zbrisali).


Izdajalci so tvoji komunisti, ki so načrtovali priključitev Jugoslavije v SZ .

Sicer pa se motite nekateri, če menite, da ne bo protirevolucije. Bo in hitreje kot si mislite.
Takrat bo Slovenija končno na novo zadihala ko se bo rešla fanatikov, ki podpirajo genocid.
Tudi takrat bo obveljala resnica zmagovalca. Ampak takrat bo ta tudi resnična.
polarni123
# 02.10.2011 ob 20:35
Bik hvala za ta edinstven zgodovinski posnetek. Morda še malo drugačen pogled od tvojega: na posnetku ni videti približno 35 km žice okoli mesta, ki je bilo odrezano od sveta. Na posnetku ni videti, da bi kateri Nemec ploskal govorom Slovencev. Govorijo tudi o boljševistično judovskem svetu - zanimivo tako boljševiki kot nacisti in domobranci so jih iztrebljali. Govorijo o svobodni Evropi. V istem trenutku je v svobodni evropi 100 km stran v Kopru moja mati moral v OŠ govoriti samo italijansko in bila je kaznovana če je spregovorila slovensko. Še morda drugače: narodne noše so še zmeraj zelo podobne tistim ob protestih pred parlamentom o družinskem zakoniki - narodna noša pač.
Okoli in okoli množice so bili v svobodni Evropi vojaki s puškami. Zakaj? Saj jih je že obdajala ena bodeča žica.
papiga2
# 02.10.2011 ob 20:22
Zanimivo ob katerem času se pojavi Drobnič z natolcevanjem spomniti, da so volitve tu in to rdečo drhal zradirati. Drobnič naj te spomnim, da je bil moj ded partizan, ne pa komunist, ki se je zavedno boril in ne tako kot so naredili beli, ki so se klanjali nacizmu. ovajkali lasten narod in hodili v cerkev prosit odpuščanja. Sprave ne more biti ob pogrevanju zgodovine, in dokler bodo drobniči hodili po tem svetu bo vedno tako. Godile so se grozote na eni in drugi stranim, ni pa bolj groznega, da kolaboriraš s sovražnikom in uničuješ lasten narod, Torej Drobnič....ne meči v isti koš partizanov in komunizma.
burja-piha
# 02.10.2011 ob 19:52
oprostite, a sta bila predsednik Kučan in nadškof Šuštar na pikniku v Kočevskem rogu in/ali nista takrat nekaj govorila o spravi...
Desnim in RKC spomin nekam peša...
RAAKP
# 02.10.2011 ob 19:41
@schmied

Imate pa zelo nelogično razmišljanje. A za zatret komunizem se je potrebno povezat z okupatorjem, ki te želi zasužnjiti oz.izbrisati? No ja seveda se je, če si maloštevilen in IZDAJALSKI. Očitno so takrat komunisti oz.levo usmerjene organizacije imele več pristašev, kot pa cerkev in meščanski tabor. Vprašate se lahko, zakaj je temu tako?
miroslavm1
# 02.10.2011 ob 18:53
kje v svetu se izdajalci naroda po vojni še lahko oglašajo. a res ni drugih pomembnejših problemov, kot dogodki izpred 60 let. mene zanimajo živi ne mrtvi
da funk
# 02.10.2011 ob 18:34
Kako gnjusen človek. Svastiko ima na ovratniku. Kako ga lahko sploh omenjate?
He,he, svastika.
ti, prijatelj, si notorični primer komunističnih prividov.
kralj matjaž
# 02.10.2011 ob 18:01
Potrebno je uporabljati pravo terminologijo.
Komunistične grozote.
schmied
# 02.10.2011 ob 17:46
"Sicer pa, smo tako ali tako na strani Francije, ZDA, Rusije in tistih, ki so dobili vojno, tako da takšne besede domobrancev ne bodo nikoli dobile nekega večjega mednarodnega odmeva."

Kdo je to "smo"? Komunisti so bili v paktu s Hitlerjem vse do junija 1941; v začetku vojne so 27. aprila 1941 celo ustanovili Antiimperialistično zvezo za boj proti Angliji, Franciji in ZDA. Po vojni pa je v Sloveniji nastopil čisto zgrešen rešim, ki nas je pahnil 30 do 40 let za zahodnejšimi sosedami.
korotan55
# 02.10.2011 ob 17:37
foteljas
Vse je dokumentirano, žrtve uradno preštete, grobišče je bilo lani sondirano, je na netu veliko člankov ki jih lahko najdeš o tem, gre pa za povojno grobišče na Lešah na koroškem. Tudi dnevnik in večer sta poročala !
lazarp
# 02.10.2011 ob 17:31
Kvattro semizdi, da je zapisal, da je Stalin pobil več civilistov kot Hitler... izkaže se, da to ne drži, ter da je to bila laž, s katero je zahodni svet utemeljeval svoje nasprotovanje SZ med hladno vojno. Res je, da je pod Stalinom umrlo veliko ljudi, a ne več kot pod Hitlerjem.

Sicer pa... če imaš dva voditelja, ki sta oba pobila nekaj milijonov ljudi, "manjše zlo" ne obstaja.
Kazalo