Durs poziva zavezance, naj vrnejo preplačani znesek. Foto: BoBo
Durs poziva zavezance, naj vrnejo preplačani znesek. Foto: BoBo
Durs vrnil preveč denarja

Razlog je človeška napaka. Durs je preveč denarja vrnil dvema odstotkoma vseh zavezancev, ki so v tej tranši upravičeni do vračila dohodnine. Iz Dursa sporočajo, da je razlog za izvedbo dvojnega vračila "človeška napaka pri izvedbi manjšega dela vračil, ki jo obžalujemo".

Ob tem davčne zavezance pozivajo, naj preveč vrnjeno dohodnino vrnejo. Pri tem naj se ravnajo po navodilih svojih bank, dodajajo. Vzorec izpolnjenega plačilnega naloga je objavljen na spletni strani Dursa. Zavezanci pri izvedbi vračil ne bodo plačali bančnih provizij, so še pojasnili.

Če niste prepričani, ali ste pomotoma prejeli dvojno vračilo dohodnine, lahko to preverite na spletni strani eDavki. V iskalnik vpišite svojo davčno številko, če ste prejeli dvojno vračilo, pa se vam bo na spletni strani izpisalo obvestilo, da ste prejeli dvojno vračilo.

V Dursu še pojasnjujejo, da naj preplačani znesek vrnejo zavezanci, ki so neupravičeno prejeli več kot pet evrov. Tistim, pri katerih neupravičeno vračilo znaša manj kot pet evrov - teh je 343 -, bo Durs sredstva pobotal pri naslednji davčni odmeri.

Durs vrnil preveč denarja