Erjavec se s stranko na volitve podaja z zelo preprostim volilnim programom. Foto: BoBo
Erjavec se s stranko na volitve podaja z zelo preprostim volilnim programom. Foto: BoBo
DeSUS optimističen glede rezultatov

Stranka DeSUS v volilno tekmo vstopa z geslom Vrnimo ljudem dostojanstvo, Erjavec pa je na današnji predstavitvi to tudi izpostavil kot bistvo programa. Upokojenci, ki so delali 30 ali 40 let, danes prejemajo pokojnine, ki komaj zadoščajo za preživetje, je pojasnil. Ob tem po njegovih besedah ne smemo pozabiti na mlade, ki ne morejo dobiti služb.

Spomnil je, da so s SD-jem oblikovali t. i. socialdemokratski blok, ki varuje socialno državo, javno šolstvo in javno zdravstvo. Meni tudi, da bo DeSUS tokrat dosegel zgodovinski volilni rezultat. Med drugim je Erjavec dejal, da jih čaka tudi nadaljevanje boja proti korupciji, pri čemer je izpostavil delovanje pravne države.

Na konvenciji so predstavili še vse kandidate za poslance. Med njimi so vsi dozdajšnji poslanci DeSUS-a, tudi vsi trije podpredsedniki, torej Saša Geržina, Brigita Čokl in Tomaž Gantar. Poleg njih je po Erjavčevem mnenju okrepitev za listo tudi nekdanji predsednik državnega sveta Janez Sušnik.

Erjavec sicer tokrat kandidira v Žalcu. "Tam je moj najmočnejši konkurent - pa niti ni konkurent, ker imava vsak svojo volilno bazo - poslanec SDS-a. Ampak moje geslo je naslednje: 'Vsi iz Žalca za Erjavca'," je pojasnil.

DeSUS optimističen glede rezultatov